کد خبر: 1206992153
روزنامهصفحه یک

وعده بنیاد برکت برای اشتغال ۱۰ هزار کولبر تا پایان سال

عصر اقتصاد: مدیر عامل بنیاد برکت از ایجاد شغل و درآمد برای ۱۰ هزار کولبر در سال جاری با اجرای ۳۵۰۰ طرح در مناطق مرزی خبرداد.

امیرحسین مدنی روزگذشته در نشستی خبری در خصوص سه طرح اصلی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که قرار است در سال جاری اجرایی شود، گفت: امسال سیزدهمین سال فعالیت بنیاد برکت است و قرار بود هزار مدرسه از سوی بنیاد برکت ساخته شود که ۱۹۰۰ مدرسه را در دستور کار قرار دادیم و تاکنون نیز ۱۲۵۰ مدرسه افتتاح شده است. ۱۵۰ مدرسه را هفته آینده و همزمان با آغاز سال تحصیلی افتتاح خواهیم کرد. همچنین تا پایان سال ۱۰۰ مدرسه نیز به تعداد مدارس احداثی ما اضافه خواهد شد.

وی افزود: بنیاد برکت توانسته هزار نقطه روستایی را آبرسانی کند. ۲۴۰ مرکز جامع سلامت و ۱۲ بیمارستان با ۲ هزار تخت ساخته شده است. ۴۷ هزار قراداد ساخت مسکن محرومان در کشور داریم که ۱۸ هزار مسکن را تحویل داده‎ایم.

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه یکی از کارهایی که در مجموعه بنیاد برکت انجام شده است، اشتغالزایی و ورود در عرصه تولید است، گفت: ما از ۱۱ سال قبل به حوزه اشتغالزایی ورود کردیم و تاکنون در ۳۶۰ شرکت سرمایه‎گذاری کرده‎ایم. ماموریت ما این است که بین ۳ تا ۵ سال در شرکت حضور داشته باشیم و سپس از شرکت خارج شویم و سهام را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

وی با بیان اینکه معیشت پایدار در نقاط روستایی برای برای بنیاد برکت اهمیت دارد، افزود: ما در حوزه آب سال‎ها در کشور دچار خشکسالی شدیم و این باعث تخلیه روستاها شد زیرا شغلی در آنجا نبود و در این راستا از چهار سال گذشته برنامه ریزی‌هایی صورت گرفت و مطالعاتی در حوزه طرح‌های خرد و خانگی انجام شد. حدود یک سال بر روی حوزه اشتغال خانگی مطالعه کردیم و طرح‌هایی تحت عنوان مدل‌های سحاب، آسمان و آفتاب از سال ۹۷اجرا شد.

به گفته مدنی، در شش ماهه دوم سال ۹۷، حدود ۱۰ هزار طرح خرد خانگی در کشور اجرا شد در سال ۹۸ این رقم را به ۴۰ هزار طرح رسید.

مدیر عامل بنیاد برکت با اشاره به اینکه رویکرد بنیاد برکت ایجاد اشتغال و محرومیت‎زدایی است، اظهار کرد: در سال جهش تولید قصد داریم با اجرای طرح‌ها و برنامه‌هایی از تولید به اشتغال برسیم و در این خصوص نیز ایده‌های مردم را جمع‎آوری می‌کنیم و در کنار سرمایه آنها خودمان نیز سرمایه‎گذاری می‌کنیم و مدل‌های تولید را اجرایی خواهیم کرد.

وی یادآور شد: باتوجه به اینکه امسال سال جهش تولید است و از سوی دیگر ویروس کرونا نیز موجب بیکاری حاشیه‎نشینان شد، با برنامه‎ریزی که داشتیم اهداف مان را دو برابر کردیم و برنامه‎ریزی ما برای سال ۹۹، اجرای ۶۰ هزار طرح است که هر طرحی به طور میانگین سه نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم دارد.

مدنی افزود: در سال جاری سه طرح اصلی را در دستور کار داریم که یکی از آنها در بخش پوشاک و طرح دیگر مربوط به اشتغال کولبران و یک طرح نیز در راستای حمایت از طرح‌های آبزیان و تولید پروتئین در کشور است.

وی به تولیدات طرح‎های خرد خانگی اشاره کرد و گفت: در سال قبل ۱۶ هزار تن گوشت قرمز از طرح‎های خرد خانگی تولید شده است. در کشور ما یکی از مشکلاتی که در بحث امنیت غذایی داریم موصوع تامین پروتیین است که پروتئین را از گوشت قرمز تامین می‎کنیم. در سال ۱۶۰ هزار تن واردات گوشت قرمز انجام می‎دهیم.

مدنی ادامه داد: این ۱۶ هزار تن که از طرح‎های خرد خانگی روستایی رخ داده است منجر به کاهش ۱۰ درصدی واردات در کشور شده است. هدف‎گذاری امسال ما برای تامین پروتئین ۴۰ هزار تن است، اما برنامه‎ریزی داشتیم که تامین پروتئین را در محصولاتی که می‎توان از منابعی که در اختیار داریم تقسیم کنیم و این پروتیین از این طریق تامین شود که کشور جلوی واردات را بگیرد و به حوزه‎هایی که دارای ظرفیت است ورود جدی‎تری داشته باشیم.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه ۶۰ هزار طرح در کشور اجرا می‎کنیم که حدود ۴۵ درصد آن در حوزه دام سبک و سنگین است، در سال جاری برنامه‎ریزی ما این است که ۲۵ هزار تن گوشت قرمز از طریق طرح‎های خرد خانگی تامین کنیم.

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام افزود: موضوع دیگر نرم تامین پروتیین از آبزیان است که ۶۰ درصد پروتئین از آبزی‌پروری است و ۴۰ درصد از صید است، افزود: این موضوع ما را بر آن داشت که در این حوزه ورود جدی داشته باشیم و سرمایه‎گذاری ویژه‎ای انجام دهیم.

وی اعلام کرد: هدف‎گذاری ما ۵هزار تن از طریق بنگاه‎ها و مجموعه‎های بزرگی است که در حوزه آبزیان فعالیت می‎کنند و ۵ هزار تن نیز از طریق مشاغل خرد است.

وی به سومین رویداد امسال بنیاد برکت اشاره و تصریح کرد: در سال جاری قصد داریم ۵ میلیون پوشاک تولید کنیم که در این خصوص از طرح‌ها و ایده‌های مردم حمایت می‌کنیم.

مدنی افزود: سرانه مصرف پوشاک هر خانوار شهری در سال یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان و سرانه مصرف پوشاک هر خانوار روستایی ۸۵۰ هزار تومان در سال است. اگر بتوانیم امسال ۵ میلیون پوشاک تولید کنیم از واردات جلوگیری خواهیم کرد. این در حالی است که یک‌سوم پوشاک فعلی وارداتی است.

مدیرعامل بنیاد برکت در خصوص حمایت از کولبران نیز تأکید کرد: یکی دیگر از ایده‌های امسال، طرح کاک در جهت حمایت از کولبران و ایجاد اشتغال برای آنهاست و اگر بتوانیم برای آنها اشتغالزایی کنیم به طور حتم دیگر به شغل کولبری روی نخواهند آورد.

وی افزود: سه هزار و ۵۰۰ طرح در مناطق مرزی برای اشتغالزایی کولبران دنبال می‌کنیم که در این صورت ۱۰ هزار کولبر را پوشش داده و آنها صاحب شغل و درآمد می‌شوند.

مدنی ادامه داد: دغدغه مقام معظم رهبری در حوزه آبزیان و پوشاک بود که ما با ایده‌هایی که امسال اجرایی می‌کنیم اقدامات خوبی در این خصوص انجام خواهیم داد. سامانه‌ای را به آدرس event.barkat.ir طراحی کرده‌ایم که مردم می‌توانند ایده‌های خود را در آن ثبت کنند، ما آنها را بررسی می‎کنیم و از بهترین طرح‌ها حمایت خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا