کد خبر: 24120074867
اقتصادبازارها و خدمات مالیبورسروزنامه

اظهارات سخنگوی کانون سهام عدالت درباره مدل توزیع سود

به گفته سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت، بعد از فرآیند آزادسازی و واریز سود عملکرد در سال ۱۳۹۹ می‌توان گفت که «واقعی‌ترین» مدل توزیع سود رخ‌ داده است.

به گزارش بازار، اکبر حیدری درباره روند آزادسازی و خرید و فروش سهام عدالت گفت: در سال ۱۳۹۹ و بعد از ابلاغیه آزادسازی سهام عدالت با وجود اینکه کارشناسان امر هشدارهای زیادی درمورد لزوم عدم تعجیل و سنجیده عمل کردن دادند اما آزادسازی سهام عدالت در نظر تصمیم‌گیران و افکارعمومی معادل معاملاتی شدن سهام فرض شد درحالیکه این کار به مفهوم رفع توثیق سهام از سوی دولت و واگذاری آن به بخش مردمی بود.

سهام عدالت به جای آزادسازی، رهاسازی شد

او افزود: معاملاتی شدن سهام باید بعد از آزادسازی و با ملاحظات متعددی عملیاتی می‌شد اما سهام عدالت به جای آزادسازی، رهاسازی شد و همچون سیل بزرگ بازار افکار سرمایه را تحت تاثیر قرار داد.

حیدری تأکیدکرد: آزادسازی سهام عدالت باید منجر به آغاز دوران شکوفایی سهام عدالت و نیل به اهداف آن یعنی گسترش عدالت اجتماعی، توانمندسازی خانواده‌های کم درآمد، مشارکت حداکثری مردم در اقتصاد نسبی و ماندگاری مردم در این ساختار می‌شد.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت با بیان اینکه سهام عدالت با آزادسازی از ریل اصلی خود منحرف شد، گفت: با روشنگری رسانه و کارشناسان امر، این فرآیندها را در ماه های پایانی سال ۱۳۹۹ متوقف کردیم و در سال ۱۴۰۰ نیز به سمت اصلاح آن پیش رفتیم.

او اظهارکرد: اگر آزادسازی سهام عدالت معادل معاملاتی شدن آن فرض نمی‌شد شاهد مشکلات امروز نبودیم اما در خلأ ناشی از نبود ارتباط فعالان زیست‌بوم سهام عدالت با تصمیم‌سازان دولت وقت بر مبنای اشتباه محاسباتی تصمیم‌گیری شد.

توجه نکردن مسئولان به ابلاغیه رهبری

حیدری از بی‌توجهی مسئولان به فرمایشات مقام معظم رهبری در ابلاغیه سال ۱۳۸۵ و تأکید ایشان بر لزوم آگاه شدن مردم درباره این دارایی سخن گفت و افزود: دولت‌ها باید مشوق‌های دارای ارزش افزوده را به این دارایی اضافه می‌کردند.

این مقام مسئول تصریح کرد: بر اساس ماده ۲۱ آئین‌نامه سهام عالت، سازمان خصوصی‌سازی در همکاری با رسانه ملی مکلف است که مردم را درباره ارزش و مزایای نگهداری دارایی و آینده روشن سهام عدالت به طور مبسوط آگاه کند، اما متأسفانه این بخش هم مغفول مانده است.

سود سهام عدالت تا چه اندازه واقعی است

او در پاسخ به این سوال که سود سهام عدالت تا چه اندازه واقعی است گفت: هدف اصلی سهام عدالت، افزایش ثروت خانواده‌های ایرانی به عنوان یک دارایی و گسترش سهم تعاون است. ما درمورد واقعی بودن یا نبودن سود سهام عدالت از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۸ ابهاماتی داریم و باید ارزیابی جدی صورت بگیرد اما بعد از فرآیند آزادسازی و واریز سود عملکرد در سال ۱۳۹۹ می‌توان گفت که واقعی‌ترین مدل توزیع سود رخ داد و عدد درستی است.

حیدری تشکیل کارگروه ویژه برای سهام عدالت را یک اقدام بسیار مثبت و نتیجه بخش خواند و گفت: اصرار ما بر این است که در جلسات با حاکمیت و قوه قضائیه درمورد سهام عدالت متوفیان به نتایجی برسیم و امیدواریم که در فروردین به یک مدل اجرایی برسیم.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا