تبیین استراتژی دوساله ارتقای عملکرد بانک ملی از سوی مدیرعامل
مدیرعامل بانک ملی در همایش سراسری عملکرد شعب بانک منتهی به آذر ۱۴۰۰به تبیین استراتژی دوساله این بانک پرداخت.
به گزارش روابطعمومی بانک ملی، محمدرضا فرزین، در این همایش که اعضای هیات مدیره، هیات عامل و سایر مدیران بانک حضور داشتند، با قدردانی از کارکنان بانک ملی برای اجرای طرح «تلاش ملی» گفت: همکاران صف و ستاد تلاش گستردهای کردند تا اهداف این طرح محقق شود.
فرزین گفت: یکی از محورهای مهم استراتژی دو ساله بانک ملی، پشتیبانی از کسب و کارهای مولد و اشتغالزا در کشور است. این کار باید براساس آمایش سرزمینی و مزیتهای هر منطقه از کشور صورت گیرد.
او اظهار کرد: دسترسی آحاد جامعه به خدمات مالی ضروری است، بنابراین بانک ملی وظیفه دارد تا به تامین مالی مشاغل کوچک و بهخصوص مشاغل خانگی بپردازد.
مدیرعامل بانک ملی افزود: حوزه ارزی نقطه قوت بانک ملی است و باید تقویت شود. بانک ملی به خاطر وجود شبکه خارجی بسیار خوب و تعدد شعب ارزی داخل کشور میتواند در بخش ارزی، ارزش افزوده زیادی کسب کند.
فرزین با اعلام مخالفت با تعطیلی شعب بانک در برخی نقاط کشور گفت: این بانک، ملی است و باید به همه آحاد کشور خدماترسانی کند.
او افزود: وجود شعب در نقاط مختلف کشور، نه تنها تهدید نیست بلکه فرصت است و باید از این فرصت در راستای ارتقای عملکرد بانک بهرهبرداری شود.
او با بیان اهمیت تعالی سرمایه انسانی در بانک ملی گفت: باید سامانهای راهاندازی شود تا هر فردی که در مجموعه بانک ملی احساس کرد توانایی دارد تا مدیر شعبه شود، تقاضای خود را در سامانه ثبت کند و از آن طریق مورد ارزیابی قرار گیرد. باید اجازه داده شود تا همه در بانک این احساس را داشته باشند که میتوانند بر اساس شایستگیهای حرفهایشان ارتقا پیدا کنند.
مدیرعامل بانک ملی با تاکید بر افزایش نقش ادارات امور شعب بانک ملی گفت: در راستای چابکسازی بانک باید از تمرکز تصمیمگیری در ستاد کاسته شود و اختیارات بیشتری به استانها تفویض شود.کاری که ستاد در اینباره باید انجام دهد، پایش نتایج اختیاراتی است که به استانها تفویض شده است.
فرزین با تاکید بر توسعه بانک کارگشایی گفت: بانک ملی وظیفه مهمی در تامین مالی طبقات پایین جامعه دارد. در این راستا ضروری است تا با تغییر ساختار در بانک کارگشایی، این نقش حمایتی توسعه پیدا کند.
او ادامه داد: اعتبارسنجی مهمترین وظیفه یک بانک در پایش بهینه منابع است. بنابراین در راستای تقویت اعتبارسنجی در بانک ملی، اقدامات اساسی انجام خواهد شد.
برتری رتبه بانک در همه شاخصها در یک ماهه گذشته
عباس شفیعی، رئیس هیات مدیره بانک ملی نیز در این همایش با تاکید بر اینکه بزرگترین ویژگی این بانک وجود نیروهای توانمند آن است، گفت: در ماه اخیر، رتبه بانک در تمامی شاخصها از میانگین شبکه بانکی بالاتر بوده که مهم ترین علت آن توجه به جذب منابع ارزان قیمت است و باید این روند ادامه داشته باشد.
او درباره تشکیل هیات امنای بیمارستان بانک نیز تاکید کرد: قرار نیست خللی در امر خدمترسانی امور بیمارستان و خدمات درمانی کارکنان ایجاد شود و اصلاح ساختارها و یا تغییرات از طریق این هیات امنا صورت میگیرد.
بهبود وضع نقدینگی بانک با طرح «تلاش ملی»
ناصر شاهباز، عضو هیات مدیره بانک هم در این همایش با اشاره به طرح «تلاش ملی» گفت: طرح تلاش ملی باید با جدیت ادامه یابد تا وضع نقدینگی بانک بیش از پیش بهبود یابد.
او با بیان اینکه تسهیلاتدهی در بانک باید تداوم داشته و محل آن نیز از منابعی باشد که بهدست میآید، اظهار کرد: حتی اگر رشد منابع، در سپردههای بلندمدت باشد، بهتر است این رشد، در قالب گواهیهای سپرده رقم بخورد.
تشکیل شرکت اعتبارسنجی در بانک
سیدفرید موسوی، عضو هیات مدیره و معاون اعتباری و بانکداری شرکتی بانک هم از بازنگری اختیارات مدیران امور شعب استانها در سیاست اعتباری سال ۱۴۰۱خبر داد و گفت: همچنین به منظور خدمترسانی بهتر به مشتریان، طراحی محصولات اعتباری جدید را نیز در دستور کار داریم.
او با بیان اینکه نیاز داریم پوستاندازی در بخش اعتباری داشته باشیم و بستههای اعتباری جدید در حال طراحی هستند، تصریح کرد: متنوعسازی وثایق مشتریان، طراحی و توسعه صندوقهای ضمانت و اعتباری و همچنین بازنگری و تدوین دستورالعملها در دستور قرار گرفتهاند.
ضرورت مشارکت حداکثری شعب در طرح «تلاش ملی»
حسن مونسان، عضو هیات عامل و معاون شعب بانک نیز با بیان اینکه در طرح تلاش ملی حمایت قاطع از واحدهای صف صورت گرفته و همسویی خوبی هم در ستاد داشتیم، اظهار کرد: امیدواریم در چند ماه باقیمانده سال، کارنامه خوبی را ارائه کنیم.
او با تاکید بر اینکه تلاش خانواده بانک باید در راستای تحقق اهداف عالیه باشد، خاطرنشان کرد: این امر با همدلی و همراهی کارکنان صف و ستاد، بهرهگیری از تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای شعب، تعامل سازنده با مشتریان و تجهیز کارکنان به دانش روز بانکداری میسر خواهد شد.
نقش مهم واحدهای ستادی در تحقق اهداف استراتژیک بانک
فرهاد معقول، عضو هیات عامل و معاون برنامهریزی و تحول بانک با تاکید بر اینکه تغییر و تحول بخش جداییناپذیر چرخه برنامهریزی است، افزود: با روی کار آمدن دولت جدید و توجه مدیر عامل بانک به برنامهریزی راهبردی، سند برنامهریزی بانک ارائه شد و برنامهها و رویکردها نیز مورد تایید قرار گرفتند.
معقول ادامه داد: حسب دستور مدیران ارشد بانک مبنی بر بازنگری شاخصهای ارزیابی عملکرد با مدنظر قرار دادن اولویتهای کنونی، این شاخصها درجهت رفع ناترازی منابع موجود مورد اصلاح قرار گرفته و به واحدها ابلاغ شد.
آخرین اقدامات بانک در حوزه منابع انسانی
حبیباله رشید ارده، عضو هیات عامل و معاون منابع انسانی بانک هم گفت: نیروی انسانی در بانک باید ماهر و توانمند باشند تا سازمان با ریلگذاری درست و صحیح در مسیر رشد و سودآوری حرکت کند.
او با بیان اینکه طراحی سیستم جامع مدیریت منابع انسانی، طراحی مدل شایستگی مدیران و ایجاد کانون ارزیابی کارکنان از جمله اقدامات صورت گرفته در بخش منابع انسانی است، اظهارکرد: ایجاد مخزن استعدادها، شایستهگزینی و شایستهپروری، توجه به حوزه غربالگری و سلامت کارکنان، امور رفاهی و معیشتی، بازسازی مراکز رفاهی، توجه به نیازسنجیهای آموزشی، توجه به اولویتهای ایثارگری و توجه به جبران خدمات کارکنان و اعطای پاداشها از دیگر موارد حائز اهمیت برای مدیران ارشد بانک هستند.
استقرار سامانه جامع منابع انسانی تا پایان سال
در این مراسم، علیرضا ماهیار، سرپرست معاونت فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک نیز با بیان اینکه سامانه جامع منابع انسانی در حال طراحی است و تا پایان سال استقرار مییابد، گفت: مکانیزهکردن و هوشمندسازی تبادل اطلاعات باید در قالب یک برنامه جامع دیده شود که بخشی از آن در قالب نئوبانک برای مشتریان جدید به نتیجه خواهد رسید.
او با بیان اینکه باید به سمت مشتریان بزرگ پیش رویم و پنل های پرداخت را فعال کنیم، تاکید کرد: بیش از ۳۶درصد مشتریان فعال بازار سرمایه از حساب بانک ملی استفاده میکنند که این یک فرصت و مزیت بزرگ برای بانک محسوب میشود.