کد خبر: 300204206172
انرژیصنعت و معدن

تقویت همکاری ایران و ترکمنستان در انرژی

ﻭﺯﯾﺮ ﻧﻔﺖ ایران و ﻭﺯﯾﺮ امور ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺗﺮﮐﻤﻨﺴﺘﺎﻥ ﺑﺮ ﺗﻌﻤﯿﻖ ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ﺩﻭ ﮐﺸﻮﺭ ﺩﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﻧﻔﺖ ﻭ ﮔﺎﺯ تأﮐﯿﺪ ﻭ ﺯﻣﯿﻨﻪ‌ﻫﺎﯼ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ها را ﺑﺮﺭﺳﯽ کردند.

ﻣﺤﺴﻦ ﭘﺎﮎ‌ﻧﮋﺍﺩ در دیدار  ﺑﺎ ﺭﺷﯿﺪ ﻣﺮﺩﻭﻑ، ﻭﺯﯾﺮ امور ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺗﺮﮐﻤﻨﺴﺘﺎﻥ ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور در روزهای جاری و دستورکارهای متنوع این کمیسیون ﮔﻔﺖ: برگزاری این کمیسیون‌ها می‌تواند سطح تبادلات تجاری میان دو کشور را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه ﺩﺭ ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺧﺎﺭﺟﯽ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺗﻌﺎﻣﻞ ﺳﺎﺯﻧﺪﻩ ﺑﺎ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﻫﻤﺴﺎﯾﻪ ﺑﻪ‌ﻭﯾﮋﻩ ﺗﺮﮐﻤﻨﺴﺘﺎﻥ ﺑﻪ‌ﻋﻨﻮﺍﻥ ﮐﺸﻮﺭ ﺩﻭﺳﺖ ﻭ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺩﺍﺭﺩ، افزود: دولت چهاردهم عزم و اراده جدی برای توسعه همکاری‌ها در زمینه انرژی با کشور ترکمنستان دارد.

وزیر نفت به‌ سرعت اجرایی شدن قرارداد سوآپ گاز ترکمنستان به کشور ترکیه از مسیر ایران اشاره کرد و گفت: امیدواریم سایر مناسبات دو کشور در زمینه انرژی همچون قرارداد واردات گاز از ترکمنستان با همین سرعت پیش رود.

سوآپ گاز به ترکیه؛ نماد همکاری خوب میان ایران و ترکمنستان

ﺭﺷﯿﺪ ﻣﺮﺩﻭﻑ، ﻭﺯﯾﺮ ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺗﺮﮐﻤﻨﺴﺘﺎﻥ ﻧﯿﺰ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺩﯾﺪﺍﺭ  تأکید کرد: ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭ ﺗﺮﮐﻤﻨﺴﺘﺎﻥ در طول تاریخ همواره ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺧﻮﺑﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪ‌ﺍﻧﺪ ﻭ ﺩﺭﺳﺎﻝ‌ﻫﺎﯼ ﺍﺧﯿﺮ ﻫﻢ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺩﻭ ﮐﺸﻮﺭ ﺷﮑﻞ ﺟﺪﯾﺪﯼ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﺩﺭ ﺑﺨﺶ‌ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺎﯾﻞ ﺑﻪ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎ ﻫﺴﺘﯿﻢ.

وی صادرات گاز به ایران، توسعه همکاری مشترک در زمینه احداث ایستگاه‌های تقویت فشار و خطوط لوله و سوآپ گاز به کشورهای مختلف از طریق خاک ایران را سه محور اصلی مذاکرات با ایران دانست و گفت: هم اکنون ترکمنستان سالانه بیش از ۸۰ میلیارد مترمکعب گاز تولید می‌کند که بخش قابل‌توجهی از این گاز را می‌توان با همکاری ایران صادر کرد.

ﻭﺯﯾﺮ ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺗﺮﮐﻤﻨﺴﺘﺎﻥ شروع سریع سوآپ گاز ترکمنستان از مسیر ایران به کشور ترکیه را نماد همکاری خوب میان دو کشور دانست و بیان کرد: ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﻭﺭﻡ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﺍﯾﻦ ﺗﺠﺮﺑﻪ‌ﻫﺎﯼ ﺧﻮﺏ، می‌توانیم ﺑﺮﺍﯼ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﻣﻨﺎﺳﺒﺎﺕ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺣﻮﺯﻩ، ﺍﻗﺪﺍم‌های ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺩﻫﯿﻢ، همچنین در زمینه صادرات گاز به ایران برنامه‌های بزرگی داریم.

توپکرانی هوشمند در ۱۳ خط لوله نفت و گاز مناطق نفت‌خیز جنوب

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ عملیات توپکرانی هوشمند در ۱۳ رشته خط لوله نفت و گاز در مناطق نفت‌خیز جنوب با موفقیت انجام شد، گفت: این اقدام راهبردی، نقش حیاتی در کاهش ریسک، افزایش ایمنی و تداوم تولید ایفا می‌کند.

به گزارش عصر اقتصاد به نقل از شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، منصور نصاری‌پور اظهار کرد: خطوط توپکرانی‌شده عمدتاً از محدوده اهواز و ماهشهر عبور می‌کنند و به‌دلیل مجاورت با جاده‌های بین‌شهری، تأسیسات نفتی و حتی مناطق مسکونی، نیازمند مراقبت و پایش مستمر هستند.

وی با اشاره به قدمت برخی از خطوط مورد بازرسی گفت: متأسفانه برخی از این خطوط از زمان احداث تاکنون تحت بازرسی دقیق فنی قرار نگرفته بودند و در طبقه‌بندی ارزیابی ریسک، در نواحی قرمز یا نارنجی جای داشتند.

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب بیان کرد: با توجه به وجود نفت و گاز ترش و درصد بالای گاز سولفور هیدروژن در بخش‌هایی از این خطوط، احتمال نشت، خوردگی و بروز حوادث بسیار بالا بود که خوشبختانه با اجرای این عملیات، امکان برنامه‌ریزی برای انجام تعمیرات و پیشگیری مؤثر فراهم شد.

نصاری‌پور درباره چالش‌های اجرای این پروژه گفت: پس از اعمال تحریم‌ها و تعلیق همکاری شرکت‌های دارنده فناوری، فرآیند گسترده‌ای برای شناسایی منابع جایگزین در سطح کشورهای دارای فناوری پیشرفته آغاز شد و در نهایت سه قرارداد اجرایی با شرکت‌های توانمند به امضا رسید.

وی ادامه داد: یکی از برجسته‌ترین دستاوردهای سال گذشته، بازرسی خط ۲۰ اینچ کوپال بود؛ خطی که به‌دلیل مشکلات عملیاتی، سال‌ها امکان اجرای عملیات توپکرانی در آن وجود نداشت و در نهایت با طراحی یک روش خاص، بازرسی آن با موفقیت انجام شد.

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: گزارش‌های فنی بخش قابل‌توجهی از این عملیات‌ها تدوین شده و در اختیار شرکت‌های متقاضی برای برنامه‌ریزی تعمیرات قرار گرفته است.

نصاری‌پور با بیان اینکه امیدواریم امسال با تداوم همکاری‌های درون‌سازمانی، پروژه‌های باقی‌مانده نیز اجرایی شود، بیان کرد: با تکیه بر توان داخلی، تجربه ارزشمند سال ۱۴۰۳ به الگویی مؤثر برای ارتقای ایمنی و استمرار تولید در سال‌های پیش‌رو تبدیل می‌شود.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا