کد خبر: 260204205312
آذربایجان شرقی و غربیکرمانشاه

تنها محور چهار خطه به سمت عتبات عالیات 

معاون شرکت ساخت و  توسعه زیر بناهای حمل‌ونقل کشوراز پروژه چهار خطه کردن پاطاق_سرپل ذهاب بازدید کرد.

به گزارش عصر اقتصاد، صبح امروز در آستانه ششمین سفر هیات دولت به کرمانشاه، محمدرضا کدخدا زاده‌، معاون شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل‌ونقل کشور با استقبال مهندس جلیلیان و جمعی از مسئولین اداره کل راه و شهرسازی همچنین راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، وارد فرودگاه کرمانشاه شدند.

بازدید از پروژه چهار خطه کردن گردنه پاطاق و اجرای تونل‌های مسیر نخستین برنامه سفر دکتر کدخدا زاده‌ بود.

پروژه تعریض و احداث تونل در مسیر گردنه پاطاق واقع در شهرستان سرپل‌ذهاب، یکی از پروژه‌های اولویت‌دار شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور است.

محمد رضا کدخدا زاده ،ضمن تشریح جزئیات این پروژه، اظهار کرد: این پروژه شامل چهار کیلومتر مسیر است که دو دستگاه تونل را نیز در بر می‌گیرد و عملیات اجرایی آن به تازگی آغاز شده و به‌طور رسمی در ایام اخیر یا آینده‌ای نزدیک آغاز خواهد شد.

وی ضمن اشاره اینکه اعتبارات مناسبی برای این پروژه در نظر گرفته شد، افزود: این اعتبارات بر اساس پیشنهادهای استان، نمایندگان مردم و وزارت راه و شهرسازی تخصیص یافته و اقدامات مطابق با این پیشنهادها انجام خواهد شد.

معاون ساخت و توسعه بزرگراه‌ها با اشاره به مدت‌زمان قرارداد اجرایی برای احداث این تونل و مسیرهای مرتبط، بیان کرد: مدت قرارداد حدود ۳۶ ماه در نظر گرفته شده اما امیدواریم بتوانیم زودتر از موعد مقرر پروژه را به اتمام برسانیم تا مردم منطقه هر چه سریع‌تر از مزایای آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ متر از این مسیر چهار کیلومتری به احداث تونل اختصاص دارد و باقی آن مسیرهایی است که باید به‌صورت چهارخطه احداث شود.

کدخدازاده ضمن تأکید بر دشواری‌های پیش‌روی اجرای پروژه، تصریح کرد: پس از سال‌ها تلاش، سرانجام با همکاری و توافق با نیروهای نظامی مستقر در منطقه موفق شدیم مجوز تعریض محور و چهارخطه کردن آن را دریافت کنیم. این همکاری شامل مشارکت در مطالعات، طراحی نقشه‌ها و تهیه طرح‌های اجرایی بوده است.

معاون ساخت و توسعه بزرگراه‌ها ادامه داد: در اجرای این طرح، اولویت‌بندی به‌گونه‌ای انجام شده که بخش‌هایی از مسیر پیش از افتتاح تونل به‌صورت چهارخطه تکمیل شود تا امکان تردد ایمن و روان برای خودروها فراهم شود.

وی اظهار امیدواری کرد تا بخش راهی این پروژه تا پایان امسال یا نهایتاً اوایل سال آینده به بهره‌برداری برسد.

کدخدا زاده گفت: هرچند عملیات مربوط به تونل به دلیل ماهیت فنی و پیچیدگی‌های اجرایی، نیازمند زمان بیشتری است. با این حال، تلاش خواهد شد تا زمان اجرا به حداقل ممکن کاهش یابد.

معاون ساخت و توسعه بزرگراه‌ها با اشاره به اهمیت این محور برای وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: این محور به دلیل ایام اربعین و تردد زائران عتبات عالیات برای وزارت راه و شهرسازی اهمیت دارد. این مسیر در صورت تکمیل تنها محور چهارخطه و بزرگراهی مستقیم به این مقاصد خواهد بود. دومین نکته، تأثیر این پروژه در توسعه اقتصادی منطقه، ترانزیت کالا و گسترش گردشگری است.

با تکمیل این محور، علاوه بر تسهیل گردشگری مذهبی، توسعه گردشگری طبیعی و جغرافیایی و مهم‌تر از آن ترانزیت کالا محقق خواهد شد و این پروژه می‌تواند نقش اساسی در پیشرفت منطقه ایفا کند.

وی همچنین  در محل  کارگاه عملیات چهار خطه کردن گردنه پاطاق و احداث تونل‌های مسیر ، دیدارو گفت‌وگویی با مسئولین و کارکنان پروژه داشتند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا