جذابیت یوروی مجازی در میان جنگلی از ابزارهای پرداخت
ترجمه: محمود نواب مطلق
چند تن از پژوهشگران اقتصادی در مورد مزیتها و کاستی های یوروی مجازی که بانک مرکزی اروپا از سال ۲۰۲۶(۱۴۰۵) به جریان خواهد انداخت، تحقیقاتی را آغاز و فهرستی از آنها را برای انتشار در روزنامه لوموند تهیه کرده اند.
یوروی مجازی با تکیه بر یوروی واقعی به جریان خواهد افتاد. این ارز، یورو را به فضای مجازی میبرد.
استفاده از این نوع ارز مجازی به دوران نیازهای حضوری به بانکهای مرکزی به عنوان نهادهای کلیدی و استفاده از اسکناسهای هر کشور به عنوان عملی منسوخ و تاریخ گذشته پایان خواهد داد و تمامی روابط مالی تسهیل و تسریع خواهد شد.
یوروی مجازی با الهام از سایر ارزهای مجازی ازجمله بیت کوین به وجود خواهد آمد. اما آیا بانک مرکزی اروپا تمامی عواقب ایجاد آن را به صورت موازی با سکهها و اسکناسهای واقعی ارزیابی کرده است؟ آیا موازنههای مالی در معرض هیچ خطری نخواهند بود؟
بانک تسویه حسابهای بینالمللی و بانکهای مرکزی کشورهای آمریکا، ژاپن، سوئیس، سوئد، انگلستان و کانادا به همراه بانکهای مرکزی اروپا به این سئوالها طی دوگزارش مهم پرداختهاند.
با به جریان افتادن یوروی مجازی دیگر نیاز به شخص ثالثی برای ارائه خدمت در قبال پرداختها نخواهد بود. میتوان به صورت مجازی به هر نقطهای از جهان وجه نقد پرداخت کرد.
بدین ترتیب کلیه مراحل خسته کننده و پیچیدهای که برای خریدهای مجازی از جمله نصب اپلیکیشنهای خاص برای استفاده از کارت اعتباری و یا سایر مراحل اینترنتی کسالتآور وجود داشت، منسوخ و پرداخت نقدی یورو به صورت مستقیم به هر نقطه ای از جهان میسر خواهد شد.
همچنین دولتها می توانند به کمک یوروی مجازی وجوه خود از جمله کمک های تأمین اجتماعی را برای شهروندان واریز کنند و یا مالیاتها را دریافت کنند. این ارز مجازی قادر خواهد بود به عنوان یک ابزار واقعی در سیاست بودجه ای، مالی و اجتماعی به کار گرفته شود.
یوروی مجازی همچنین به دلیل قابلیت حذف واسطه ها برای پرداختهای خرد نیز کاربردی خواهد بود. برای پرداختهای فرامرزی نیز این ارز مجازی میتواند مورد استفاده قرار گیرد. در اینصورت دیگر این مشغله فکری برای فرد پرداختکننده وجود نخواهد داشت که در آن کشور خارجی حساب بانکی ندارد و ممکن است با مشکلی مواجه شود.
به کمک یوروی مجازی میتوان به وجه نقد بدون نیاز به مراجعه حضوری به بانک مرکزی اروپا و داشتن یک حساب بانکی و استفاده از دسته های اسکناس دسترسی داشت. بالاترین میزان امنیت و حفظ حریمهای خصوصی افراد در پرداختهای نقدی در بانک مرکزی اروپا از این مسیر تأمین خواهد شد.
اما آیا تمام این ویژگی ها می تواند برای یوروی مجازی در قبال جنگلی از ابزارهای مالی که انواع فضاهای مجازی را از قبیل «اَپِل پِی» و« ریوُلوُت» برای تسهیل پرداختها فراهم کردهاند، مزیت محسوب شود؟
منبع: لوموند