کد خبر: 290803180844
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

جنجال مصوبه بنزینی دولت برای بخش خصوصی

چندی پیش مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در خصوص واردات بنزین ویژه یا سوپر اعلام کرد که این مصوبه دو مجوز کلیدی و راهگشا را برای کمک به تأمین سوخت با کیفیت برای متقضیان آن صادر کرده است.

یکی از این مجوزها، اجازه واردات بنزین ویژه یا سوپر توسط بخشی خصوصی بود که بخش خصوصی اجازه واردات و عرضه بنزین سوپر را در جایگاه‌هایی خواهد داشت که از طریق شرکت ملی پخش مشخص می‌شود. اما طبق مصوبه جدید دولت توزیع بنزین سوپر باید به صورت مجزا از زیر ساخت های توزیع سوخت یارانه ای عرضه شود. به این ترتیببخش خصوصی که قصد عرضه بنزین سوپر را داشته باشد باید جایگاه سوخت هم احداث کند.

به گزارش عصراقتصاد، کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به مصوبه هیئت وزیران درباره واردات بنزین ویژهیا سوپر گفت: این مصوبه دو مجوز کلیدی و راهگشا را برای کمک به تأمین سوخت با کیفیت برای متقضیان آن صادر کرده است.

وی افزود: مورد نخست، اجازه واردات بنزین ویژه یا سوپر توسط بخشی خصوصی است. در سال‌های اخیر تقاضاهای بسیار زیادی برای عرضه بنزین سوپر در سطح کشور داشتیم که از سوی مالکان خودروهای وارداتی و همچنین خودروهای داخلی توربوشارژ بود.

این مقام مسئول تأکید کرد: با توجه به مصرف بسیار بالای بنزین در کشور، شرایط آن که بتوانیم به این تقاضا پاسخ بدهیم و این سوخت ویژه را در داخل کشور تولید کنیم، فراهم نشده است و در مورد میزان مصرف و تولید بنزین، ناترازی داریم.

وی همچنین با بیان این که پاسخگو نبودن شرایط تولید داخلی بنزین سوپر نسبت به تقاضای مردم باعث عرضه غیرقانونی محلول‌های اکتان‌افزا در برخی جایگاه‌های سوخت شده، گفت: این محلول‌ها که به اسم اکتان‌افزا عرضه می‌شد، مورد تأیید ما نیست و اکنون با مجوز هیئت وزیران، شرکت‌های خصوصی که صلاحیت دارند، می‌توانند در زمینه واردات بنزین زیرساخت‌های کافی را داشته باشند و از مجاری بین‌المللی آن را وارد و در کشور توزیع کنند.

ویس‌کرمی همچنین گفت: این شرکت‌ها قرار است با سازوکاری که در آینده مشخص می‌شود، از طریق جایگاه‌های خاص یا خودروهای خاص، با نرخ غیریارانه‌ای و متفاوت با روشی که اکنون بنزینیارانه‌ای را عرضه می‌کنیم، بنزین سوپر را عرضه کنند.

وی اضافه کرد: این روش هیچ‌گونه خللی در زمینه تولید و توزیع بنزینیارانه‌ای که اکنون در جایگاه‌های سوخت عرضه می‌شود، از نظر فرآیندی و قیمتی به وجود نمی‌آورد. شرکت حقوقی و خصوصی که قرار است این کار را انجام بدهد، بر مبنای سازوکاری که در مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تهیه خواهد شد، اجازه واردات و عرضه بنزین ویژهیا سوپر را در جایگاه‌هایی که باز هم در این مجموعه مشخص می‌شود، خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در ادامه گفت: میزان واردات بنزین به این روش، به میزان تقاضای هموطنان بستگی خواهد داشت. متناسب با تقاضایی که به سمت مجموعه می‌آید، شرکت‌های خصوصی می‌توانند واردات را انجام دهند. این روش در دنیا مرسوم است و بسیاری از کشور با سازوکار جداگانه‌ای بنزین ویژه را عرضه می‌کنند.

وی اظهار کرد: قطعا آیین‌نامه اجرایی را در این زمینه تهیه می‌کنیم و اطلاع‌رسانی را انجام می‌دهیم. ممکن است عرضه این سوخت از طریق خودروهای خاص مانند خودروهای سیار عرضه سوخت یایک جایگاه خاص یا بخشی از یک جایگاه خاص انجام شود.

ویس‌کرمی بیان کرد: قیمت‌های مختلفی که در فضای مجازی درباره بنزین سوپر وارداتی اعلام شد، درست نیست و از هموطنان درخواست می‌شود که به آنها توجه نکنند. نرخ این سوخت بر مبنای استانداردهایی و نرخ‌های بین‌المللی که وجود دارد و همچنین بر اساس هزینه‌های نقل و انتقال و توزیع مشخص و اطلاع‌رسانی می‌شود.

براساس مصوبه دولت، اشخاص حقوقی مجاز هستند بنزین سوپر وارداتی را با قیمت غیریارانه‌ای توزیع کنند. همچنین واردات و توزیع بنزین سوپر از طریق اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه‌ای آزاد شد. این مصوبه براساس ماده ۹ آیین‌نامه اجرائی تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ بوده است.

از سوی دیگربر اساس آنچه در مصوبه دولت آمده توزیع بنزین سوپر باید به صورت مجزا از زیر ساخت های توزیع سوخت یارانه ای عرضه شود. با این اوصاف سرمایه گذاری که قصد عرضه بنزین سوپر را دارد باید خود به دنبال احداث جایگاه سوخت هم باشد که در بهترین حالت روزی چند صد هزار لیتر بنزین سوپر بفروشد.

در همین رابطه نیز فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، چندی پیش از تصویب واردات بنزین سوپر از طرف اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت با قیمت غیریارانه‌ای خبر داد و گفت که عرضه بنزین باید به‌ صورت مجزا از زیرساخت‌های توزیع سوخت یارانه‌ای با رعایت قوانین انجام شود.

این در حالیست که کارشناسان این مصوبه را غیرکارشناسی و عجولانه می دانند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button