حضور غولهای بزرگ معدنی و صنعتی کشور در نمایشگاه زاهدان/ سرمایهگذاری سنگین هلدینگ «ومعادن» در سیستان و بلوچستان
تا صنایع مزیتدار هر منطقه به شایستگی معرفی شود و اقدامات مناسب در جهت شکوفایی و توسعه آن منطقه صورت گیرد.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاهها نیز علاوه بر اینکه مردم محلی را نسبت به پتانسیلها و مزیتهای منطقه خود آشنا میکند، میتواند به عنوان بستری برای جذب سرمایهگذاران داخلی و بینالمللی عمل کرده و بهطور بالقوه منجر به افزایش سرمایهگذاری در آن منطقه شده و نقطه عطفی در جهت توسعه اقتصادی و فرهنگی تلقی شود.
مقیسه افزود: شاید بهتر باشد تمام توجهمان را به برگزاری نمایشگاهها و رویدادها در پایتخت و شهرهای بزرگ معطوف نکنیم و در جهت توسعه متوازن اقتصادی در سراسر کشور، صنایع مزیتدار هر منطقه را شناسایی کرده و به مردم و سرمایهگذاران معرفی کنیم.
مدیر روابطعمومی سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بیان کرد: با توجه به اینکه نمایشگاهها اغلب شامل برنامههای آموزشی، کارگاهها و سمینارهای جانبی هستند این فرصتها امکان انتقال دانش، توسعه مهارت و ظرفیتسازی را برای جامعه محلی فراهم میکند.
مقیسه تاکید کرد: با این حال، مهم است که اطمینان حاصل شود که نمایشگاهها به گونهای سازماندهی میشوند که از توسعه پایدار بلندمدت حمایت کنند و بهطور خاص در نمایشگاههای تخصصی حوزه معدن و صنایع معدنی، شیوههای معدنکاری مسئولانه مورد تاکید قرارگیرد و به نگرانیهای اجتماعی و زیستمحیطی مرتبط با فعالیتهای معدنی رسیدگی شود.
همکاری با جوامع محلی، مشارکت ذینفعان و برنامهریزی مناسب برای به حداکثر رساندن تأثیرات مثبت منطقهای و توجه ویژه به پیوست فرهنگی متناسب با هر منطقه در اجرای پروژهها بسیار مهم است.
مدیر روابطعمومی «ومعادن» در بخش دیگری از صحبتهایش بیان کرد: اجرای پروژه عظیم مس جانجا در شمال استان سیستان و بلوچستان، از جمله حرکتهای موثری است که انتظار میرود با به ثمر نشستن آن، گامی موثر در توسعه، آبادانی و اشتغالزایی این منطقه برداشته شود.
یادآور میشود؛ اواخر بهمن ۱۴۰۰، کنسرسیومی با محوریت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) و همراهی شرکتهای بزرگ و توانمند معدنی شامل گلگهر، چادرملو، گهرزمین، شرکت سرمایهگذاری غدیر و تجلی توسعه معادن و فلزات برنده مزایده معدن مس جانجا در شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان شد و این معدن و بهرهبرداری از آن به مدت ۲۵ سال به این کنسرسیوم سپرده شد؛ پس از تشکیل شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا اقدامات زیربنایی همچون تهیه نقشههای زمینشناسی و توپوگرافی منطقه و همچنین حفاری و باطلهبرداری آغاز شد.
مدت احداث کارخانه کنسانتره ۱۳۰ هزار تنی، پنج سال در نظر گرفته شده و برآورد میشود این کارخانه تا ابتدای سال ۱۴۰۶ به بهرهبرداری برسد.
هماکنون حدود ۱۲۰ نفر در این پروژه مشغول به کار هستند و پیشبینی میشود پس از بهرهبرداری، اشتغالزایی مستقیم برای ۱۵۰۰ نفر و غیرمستقیم برای ۶ هزار نفر را به دنبال داشته باشد.
لازم به ذکر است نمایشگاه معدن، صنایع معدنی، فرآوری مواد معدنی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته در تاریخ ۱۷ لغایت ۲۰ بهمنماه در محل نمایشگاههای استان سیستان و بلوچستان و در شهر زاهدان برگزار میشود.
حضور پررنگتر بزرگترین شرکتهای معدنی و صنعتی کشور نسبت به سالهای گذشته، از ویژگیهای نمایشگاه امسال بهشمار میرود.