کد خبر: 2707994741
تولید و بازرگانیروزنامه

معاون امورگمرکی: دارویی از ایران به عراق صادر نشده است

به گفته معاون فنی و امور گمرکی، انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر کشف صدها هزار دلار داروی قاچاق از ایران، صادرات هیچ‌گونه دارویی به کشور عراق از طریق مرزهای رسمی کشور انجام نشده است.

به گزارش گمرک، مهرداد جمال‌ارونقی اظهار کرد: در ماه گذشته چند محموله دارو از طریق قلمرو جمهوری اسلامی ایران و با رعایت کامل تمام مقررات، ترانزیت خارجی شده است که مبدأ این داروها نیز کشورهای خارجی بوده است.

وی با اشاره به لزوم صدور مجوزهای قانونی از جمله مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای صادرات دارو، تصریح کرد: صادرات کالاهای اساسی و ضروری از جمله دارو به خارج از کشور ممنوع است و داروهای اعلام‌شده نیز ایرانی نبودند.

این مقام مسئول پروسه واردات، انجام تشریفات گمرکی، ترخیص قطعی و توزیع داروهای خارجی در کشور را یک پروسه سیستماتیک برشمرد و خاطرنشان کرد: ورود داروی خارجی به کشور با صدور مجوز از سوی وزارت بهداشت صورت پذیرفته است و این مرجع، داروهای ترخیص‌شده را تا مرحله توزیع، رصد می‌کند؛ بنابراین صادرات مجدد این حجم دارو از مبادی رسمی، با وجود ممنوعیت صادرات آن، دور از ذهن به نظر می‌رسد و قطعاً خروج این محموله از طریق گمرک‌های کشور به خارج از کشور انجام نشده است.

معاون گمرک ایران با اشاره به اینکه در خبر به فرار رانندگان کامیون از دستگیری توسط گمرک اشاره شده است، اظهار کرد: این خبر به گمرک‌های داخلی کشور عراق اشاره دارد و ارتباطی به گمرک‌های مرزی کشور ندارد.

وی افزود: با توجه به کنترل‌های صورت گرفته از سوی گمرک‌های اجرایی به ویژه گمرک‌های مرزی ، روز ۲۳ مهر، بیش از ۵۳ هزار قوطی داروهای مکمل (حدود یک‌میلیون ۶۴۷ حبه قرص) و ۹۰ کیلوگرم شیلد و ۵ دستگاه photo polymer stap meker توسط پرسنل گمرک مهران کشف شده که پرونده به مراجع قضائی برای رسیدگی ارسال شده است.

سازمان غذا و دارو: داروهای مکشوفه در عراق، ایرانی نبوده است

سازمان غذاوداروهم در واکنش به این خبر دراطلاعیه‌ای اعلام کرد: داروهای قاچاق مکشوفه در کشور عراق که در بعضی رسانه‌های خارجی مورد توجه قرار گرفته است، متعلق به یکی دیگر از کشورهای همسایه بوده و صرفا از طریق یکی از مرزهای کشور ترانزیت شده بود.

در اطلاعیه سازمان غذا و دارو آمده است:«در مقطعی که هموطنانمان با تحریم‌های شدید و ظالمانه امریکا مواجه شده و این کشور با ادعای حقوق بشر سلامتی مردم ایران را نشانه گرفته است و علی‌رغم شعارهای عوام‌فریبانه مبنی بر عدم تحریم غذا و دارو، عملا تامین و واردات برخی داروها و تجهیزات پزشکی حیاتی را با مشکلات عدیده مواجه کرده است، تمام توان و ظرفیت‌های داخلی به کار گرفته شده تا بیماران از بابت تامین داروهای خود احساس کوچکترین نگرانی نداشته باشند.

بر همین اساس و با توجه به اینکه بخشی از داروهای مورد نیاز بیماران با ارز دولتی تامین می‌شود و امکان سوءاستفاده برخی افراد سودجو در حوزه قاچاق دارو وجود دارد، طی ماه‌های اخیر و با دستور مقام عالی وزارت، سامانه «تیتک» جامع‌تر و کامل‌تر از گذشته علاوه بر فراهم کردن امکان رصد اصالت محصولات سلامت‌محور برای مصرف‌کنندگان داخلی، درصورت وقوع تخلف قاچاق به‌واسطه اجرای برچسب‌گذاری به روش TTAC امکان شناسایی منشا و مبدا تخلف  در داخل کشور امکانپذیر و در دسترس قرار گرفته است .

به این ترتیب علاوه بر اعلام اینکه داروهای مکشوفه در عراق به هیچ‌عنوان ایرانی نبوده و تنها از مسیر مرز ایران ترانزیت و وارد عراق شده است، به استحضار مردم شریف ایران می‌رساند که با سوداگرانی که نیت سودجویی در شرایط کنونی کشور، آن هم در حوزه سلامت مردم را دارند به جد برخورد خواهد شد».

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا