کد خبر: 170603171872
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیراه و مسکنروزنامه

رکود یا رونق بازار مسکن در نیمه دوم سال؟!

در حالیکه محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران از رکود بازار مسکن در نیمه دوم سال خبر می دهد، دبیر دبیرخانه تخصصی بازار مسکن و تأثیر آن بر اقتصاد ایران می گوید که براساس پیش‌بینی‌ها بازار مسکن از آبان ماه امسال رونق خواهد گرفت اما رشد قیمت نیز دور از انتظار نخواهد بود.

به گزارش عصراقتصاد، محمد رسولی دبیر دبیرخانه تخصصی بازار مسکن و تأثیر آن بر اقتصاد ایران در راستای بررسی بازار مسکن و اثرات اقتصادی آن در کشور، گفت: این نشست در حول سه محور اصلی شامل، نقش مسکن در اقتصاد ایران، رکود یا رونق بازار مسکن در وضعیت فعلی ایران و پیش بینی قیمت و رونق مسکن در شش ماهه دوم امسال مورد بررسی علمی قرار خواهد گرفت که خلاصه مباحث و نتیجه‌گیری آن، از طریق دبیرخانه رویداد به دفتر وزیر محترم مسکن و شهرسازی ارسال خواهد شد.

باید از تصویب قوانین شتاب‌زده در بازار مسکن جلوگیری کرد

در ادامه این نشست، هوشنگ طالع اقتصاددان برجسته، افزود: موضوع مسکن و مسائل مرتبط با آن، دارای زوایای گوناگونی است که تمام آنها را باید بررسی کرد و بسیاری از این مسائل، لزوماً اقتصاد بنیان نیست و ریشه در جوانب دیگری دارد و مجالس قانونگذاری باید از تصویب شتاب زده قوانین در حوزه مسکن خودداری کنند و برای وضع هر قانونی دقت، مطالعه و تأمل کافی نیز به همراه داشته باشند.

همچنین در راستای این نشست، سعید باقری تحلیل‌گر اقتصادی نیز وضعیت بازار مسکن در کشور را مورد بررسی قرار داد و در مقایسه بازار مسکن کشورهای مطرح دیگر، گفت: بازار اقتصادی ایران برای هرگونه سرمایه گذاری و فعالیت بی‌شک مناسب است و بر اساس پیش‌بینی‌ها بازار مسکن از آبان ماه امسال رونق خواهد گرفت اما رشد قیمت نیز دور از انتظار نخواهد بود.

وضعیت بازار مسکن برای مستأجران مناسب نیست

مجید گودرزی تحلیلگر اقتصادی دیگر نیز با ابراز تأسف از وضعیت بازار مسکن در کشور، افزود: مسکن فشار زیادی به قشر مستأجران متحمل می‌شود و عدم کنترل و مدیریت در این بازار مورد انتقاد است.

بازار اقتصادی کشور، تک بعدی نیست

در پایان نشست تخصصی مسکن، عادل بابایی حقوقدان و تحلیلگر اقتصاد از دیدگاه حقوقی در بازار مسکن، تصریح کرد: نمی‌توان در نسخه نویسی اقتصادی یک بعدی نگاه کرد؛ بلکه باید دید هر قانون چه تأثیر اقتصادی در پی دارد و برای قانون‌گذاری در بازار مسکن باید به تمام تبعات و تأثیرات توجه داشت.

رکود مسکن در نیمه دوم سال سنگین‌تر می‌شود

این در حالیست که حسن محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران در گفت‌وگویی با بیان”رکود مسکن در نیمه دوم سال سنگین‌تر می‌شود” اظهار کرد: می‌توان از سیاست قرعه‌کشی خودرو برای جذب منابع مالی بخش مسکن استفاده کرد.

محتشم، درباره بازار مسکن و پیش‌بینی این بخش در نیمه دوم سال، اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های دولت چهاردهم و مدنظر قرار دادن این مسئله که برنامه بخش مسکن هنوز اعلام نشده، به نظر می‌رسد مبنای عملکرد دولت جلوگیری از افزایش تورم در کشور و پایین آوردن آن است.

وی با بیان این‌که برای این سیاستگذاری باید نقدینگی کنترل شود، افزود: برای کنترل نقدینگی سیاست‌های انقباضی در پیش گرفته خواهد شد تا به این ترتیب بتوانند جلوی افزایش تورم را بگیرند.

وی ادامه داد: دلیل عمده برنامه‌ریزی برای کنترل تورم هم این است که تورم به یک موضوع پر درد و رنج تبدیل شده که جامعه سال‌هاست بابت آن اذیت می‌شود.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با اشاره به این‌که کنترل تورم به جلوگیری از کاهش پول ملی منتج می‌شود، اضافه کرد: طی سال‌های اخیر ناترازی‌ها به دلیل چاپ پول پر قدرت زیاد شده و به‌تبع آن ارزش پول ملی کاهش یافته است.

محتشم نمونه بارز اثر کاهش ارزش پول ملی را افزایش دوره انتظار برای خانه‌دار شدن مردم عنوان کرد و درباره پیش‌بینی بازار مسکن در نیمه دوم سال گفت: مهم‌ترین اثر کنترل تورم، سنگین تر شدن رکود بازار مسکن است.

وی یادآور شد: طی یک و سال و چند ماه اخیر شاهد یک رکود تورمی در بخش مسکن هستیم که البته کمتر از نرخ تورم بوده است. این موضوع باعث شده تا سطح معاملات در شهرها و کلان‌شهرها با توجه جمعیت آنها کاهش یابد.

وی تاکید کرد: با این تفاسیر آینده بازار مسکن در نیمه دوم سال را راکد می‌بینیم و رکود تشدید خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که قرار نیست دولت بتواند با معاملات مسکن، اقتصاد مسکن را بچرخاند، اظهار کرد: یکی از سیاست‌ها برای رونق تولید مسکن در کشور استفاده از منابع بانک‌ها و اجرا سیاست‌های دیگر مانند قرعه‌کشی خودرو است که می‌تواند از نقدینگی جذب شده برای این کار استفاده کرد. به این ترتیب مسکن می‌تواند در جایگاه واقعی خود قرار گیرد.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با بیان “باید منتظر ماند و دید دولت چه می‌کند” افزود: به نظر می‌رسد برای کنترل نقدینگی دولت اقداماتی را در دست اجرا دارد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا