شاهین اتوماتیک سایپا در کورس تقاضا
زینب غضنفری
یکی از خودروهایی که این روزها در خیابان ها خودنمایی می کند و به یکی از گزینه های اول خرید خودرو هم برای خانواده ها و هم برای جوان ها تبدیل شده، شاهین است.
استقبال بالا از شاهین اتوماتیک از آن جهت است که با استانداردهای ۸۵ گانه و امکانات و شرایط بهتر و رفع ایرادات مدل های گذشته، تولید می شود و در واقع، این خودرو به اولین محصول گروه خودروسازی سایپا تبدیل شده که با استانداردهای ۸۵ گانه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و کلاس این خودرو از خودروهای همتراز خود بالاتر است.
پیش از آن که به جزء در خصوص مدل اتوماتیک شاهین صحبت کنیم باید گفت که این خودرو از ظاهری زیبا و طراحی به روز و جوان پسند بهره مند است و تریم داخلی دو رنگ و کیفیت مناسب داشبورد، طرحی زیبا و چشم نوازی را پدید آورده و با معیارهای روز دنیا طرح آن چیده شده است.
از سوی دیگر، قیمت این خودرو نسبت به خودروهای اتوماتیک هم تراز و هم کلاس خود به مراتب مناسبتر و اقتصادیتر است.
با توجه به ترافیک سنگین در جاده ها و شهرها به خصوص پایتخت، داشتن ماشین اتوماتیک برای رانندگان یک مزیت بزرگ محسوب می شود و سختی رانندگی طولانی مدت را در ترافیک شهری و تردد جادهای به مراتب آسان می کند و رانندگی از آسودگی خاطر بیشتری حین رانندگی با مدل های اتوماتیک برخوردار هستند.
حال در شرایط اقتصادی کنونی و تورم سنگین حاکم بر جامعه، اگر خودرویی اتوماتیک تولید شود که قیمت مناسبی نیز داشته باشد، قطعا با استقبال فراوان روبرو می شود؛ موضوعی که در مورد اخیر سایپا شاهد بودیم. در واقع، به سبب امکانات و آپشن های فراوان مدل اتوماتیک شاهین و ظاهر زیبا و فضای جادار و قیمت مناسب آن، مورد توجه خریداران قرار گرفته است و به عنوان یکی از گزینه های اولیه خریداران خودرو به شمار می رود.
چندی پیش گروه خودروسازی سایپا اعلام کرد امکان تحویل خودرو شاهین اتوماتیک جهت مشتریان ثبت نامی خودرو شاهین دندهای فراهم شده است و نشان داد همچنان کسب رضایت حداکثری مشتریان در اولویت است.
البته بر این اساس، دعوتنامه این دسته از مشتریان پیشنهادی بوده و تصمیمگیری در زمینه جایگزین کردن شاهین اتوماتیک با شاهین دندهای کاملا اختیاری است.
این اقدام سایپا در راستای تقاضای مشتریان بوده و به دلیل مزایای بالای این خودرو و امکانات رفاهی و آپشنهای قابل توجه، بسیاری از مشتریان شاهین دندهای درخواست تغییر سفارش به مدل اتوماتیک آن را داشتند که این موضوع با هدف مشتریمداری و ارتقاء سطح رضایتمندی مشتریان، انجام پذیرفته است.
این خودرو با آپشنهای رفاهی کافی و استحکام بدنه خود میتواند در قیاس با سایر محصولات بازار گزینه مطمئنتری برای خرید محسوب شود.
از آن جا که کابین داخلی جادار طراحی شده، فضایی مناسب و کافی در اختیار سرنشینان جلو و عقب قرار میدهد و نسبت به خودروهای هم کلاس خود، از این حیث شرایط بهتری دارد. علاوه بر این، با نصب توربو شارژر روی پیشرانه M15، گشتاور مناسبی از دورهای پایین موتور در اختیار راننده قرار میگیرد تا کشش بهتر به خصوص در سربالاییها داشته باشد.
علاوه بر دوربین دنده عقب، یک دوربین در قسمت جلو پنجره و دو دوربین زیر آینههای جانبی نصب شده تا این نسخه شاهین به آپشن دوربین ۳۶۰ درجه مجهز شود. دوربین ثبت وقایع نیز پشت آینه داخل کابین و روی شیشه جلوی شاهین مورد نظر نصب شده است.
علاوه بر موارد یاد شده، امکاناتی نظیر کروز کنترل، محدودکننده سرعت، مانیتور ۱۰ اینچی و تزیینات کرومی بدنه و کابین به آن اضافه شده است.
در خصوص کیفیت سواری و راحتی کابین هم باید گفت که شاهین اتوماتیک با توجه به فرمان برقی نرم، دید کافی به اطراف، صندلیهای نسبتاً راحت و رفتار قابل قبول تعلیق خود میتواند در رده قیمتی خود رضایت مشتریان را به خوبی جلب کند. این خودرو حرکات الاکلنگی چندان زیادی ندارد و در مسیرهای عادی فرمانپذیری قابل قبولی از خود نشان میدهد و ترمزها نیز وضعیت مناسب دارند.
گروه سایپا با تولید شاهین اتوماتیک، پیشرفتهای قابل توجهی را از نظر ایمنی به معرض نمایش گذاشته است. در این خودرو تجهیزات خاص و الکترونیکی شامل استاندارد حفاظت از عابر پیاده، GSI و سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) به کار رفته است. به این ترتیب، علاوه برکسب استاندارد تست تصادف، استاندارد حفاظت از عابر پیاده را نیز کسب کرده که ویژگی منحصر به فردی تلقی میشود که در خودروهای داخلی کمتر به چشم میخورد.
سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC) یک فناوری حیاتی و مهم در امنیت و کارایی خودروها به حساب میآید که در شاهین اتوماتیک نصب و اجرا شده که در شرایط خطرناک مانند اسکید یا شیبهای تند و همچنین در سرعت بالا به راننده در کنترل بهتر خودرو کمک میکند و میزان از دست رفتن کنترل خودرو را کاهش میدهد.
علاوه بر سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سیستم کنترل کشش (TCS) و سیستم کمکی حرکت در سربالایی (HSA) نیز بر روی خودروی شاهین نصب شده است و ایمنی این خودرو را به میزان قابل توجهی نسبت به سایر محصولات بالا برده است.
همچنین، به جهت استفاده از فولادهایی با مقاومت بالا در نسخه اتوماتیک شاهین، ایمنی بالایی را در تصادفات احتمالی برای سرنشینان فراهم آورده و با بهکارگیری تکنولوژی ساخت رباتیک در خط بدنه (۵۳ ربات و ۵ خط کنترل فرایند کیفیت (EMS))، قابلیت اخذ استاندارد ایمنی Euro Ncap را دارد.
شاهین تنها خودرویی است که تمام آزمونهای ایمنی را با موفقیت سپری کرده و نمره قبولی گرفته و اطمینان خاطر بالایی را به سرنشینان حین رانندگی میدهد.
نارنجی پوشان جاده مخصوص این محصول را حسابی زیر ذره بین ایمنی برده و آزمونهای بسیاری روی آن انجام دادند و حتی فراتر از چارچوبهای ایمنی داخلی عمل کرده و شاهین را در آزمونهای ایمنی بینالمللی موسسه یورو انکپ، شرکت دادند.
در یکی از این بررسیها، شاهین در نسخه پایه به یکی از مراکز ایمنی سنجی اروپایی فرستاده شد و توانست از تست 95R استاندارد ECE سربلند خارج شود و ۳ ستاره ایمنی را کسب کند.
در تست تصادف 95ECE R در حالی که خودرو ثابت است، جسمی متحرک به جرم ۹۵۰ کیلوگرم با سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت با زاویه ۹۰ درجه به بخش کناری خودرو برخورد میکند. در این تست، که Side Impact Test هم نام دارد، سلامت راننده بررسی میشود و با در نظر گرفتن برخی پارامترها بر روی خودرو و همچنین بررسی سازه پس از تصادف، اعتبارنامه 95ECE R به آن خودرو اعطا می شود. این آزمون یکی از شش جزء اصلی برای اخذ مجوز فروش خودرو در اتحادیه اروپا محسوب می شود.
حفظ تعادل هنگام ضربه، عدم شکست نقاط جوش و اتصال ستونها، ثبات ستون افقی و سازه سقف، حفظ سلامت کامل ستون A و C، مهار صحیح نیروی وارد در نقط R، امکان باز شدن درها پس از تصادف، سلامت سازه ضربه گیر داخل درها و جلوگیری از وارد شدن نیروی حداکثری به پا و پهلوی سرنشین، عدم شکست ستون افقی پایینی و… باعث شده شاهین حتی بدون داشتن کیسههای هوای کناری و پردهای، استاندارد ارتقایافته 95ECE R را به دست آورد و به این ترتیب، عنوان ایمنترین خودروی ملی را از آن خود کند.
لازم به ذکر است که سایپا شاهین تاییدیه نهایی استاندارد ECE را به دست آورده و تا امروز دو تست ایمنی آن به صورت رسمی منتشر شده است.
شاهین اتوماتیک در حال حاضر با سیستمهای الکتریکی و الکترونیکی یکپارچه شامل سیستم کنترل مرکزی خودرو (BCM) و شبکه انتقال دیتا CAN تولید و به متقاضیان عرضه میشود.
در نسخه اتوماتیک شاهین از گیربکس CVT استفاده شده و به زودی، تولید شاهین با گیربکس AT نیز وارد مدار تولید میشود. گیربکس CVT قابلیت تعویض ۷ دنده به صورت تیپترونیک را دارد و میزان مصرف ترکیبی خودرو نیز بهبود یافته و به حدود ۷.۲ لیتر رسیده است. لازم به ذکر است که شرکت تولیدکننده گیربکس CVT شرکت پانچ بلژیک است که در دنیا صاحب سبک و در بازارهای جهانی حضوری فعال دارد.
پیشرانه ۱.۵ لیتر توربوشارژر شاهین اتوماتیک، ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۷۸ نیوتن متر گشتاور دارد که از طریق گیربکس CVT به چرخهای جلو منتقل میشود و موتور آن موتور ۸ سوپاپ است.
شایان ذکر است که خودروی شاهین مجهز به گیربکس اتوماتیک با پیشرانه ME16 نیز تولید و روانه بازار میشود و نسخهای به روزتر و ارتقا یافته به مشتریان عرضه خواهد شد.
پیشرانه 16ME ساخت مگاموتور در ایران، روی شاهین پلاس نصب میشود. پروژه تولید پیشرانه ME16 سایپا از اردیبهشت سال ۱۴۰۱ آغاز شده و بر اساس دانش فنی منتقل شده از همکاری سالها قبل سایپا و سیتروئن فرانسه، به مرحله تولید رسیده است. سایپا در همکاری با سازندگان قطعه و زنجیره تامین خود پروژه جدید تولید اولین پیشرانه ۱۶ سوپاپ خود را شروع کرد و در ابتدای امسال به مرحله بهره برداری رسیده است.
شرکت سایپا این محصول را در ۴ مدل روانه بازار کرده و ویژگی ها و آپشن های هر مدل بدین ترتیب است:
به طور کلی، شاهین خودروی خوبی از کار درآمده و روی نسخه اتوماتیک آن میشود حساب ویژه باز کرد و از آن به عنوان فرزند خلف سایپا نام برد. در عمل، تولید و عرضه این محصول با موتور جدید و طراحی بهتر، وجهه و شخصیت واقعی سایپا را به معرض نمایش گذاشته است.
خودروی اتوماتیک شاهین به عنوان یکی از تولیدات جدید شرکت سایپا، مورد استقبال خوب قرار گرفته و رضایت حداکثری مشتریان را کسب کرده است.
این میزان از آپشنها و امکانات نصب و اجرا شده روی خودروی شاهین اتوماتیک نشان میدهد که گروه خودروسازی سایپا به سلیقه و خواست مشتریان ارزش ویژهای قائل است و در نتیجه آن، بازار محصولات این گروه توسعه و گسترش یافته و فروش بیشتر این محصول را شاهد هستیم.