صنایع انرژی بر مکلف به تامین برق هستند
پیرو انتشار خبری با عنوان « خسارت قطع برق بنگاه ها جبران نشد » در مورخ ۱۵ مهر ۱۴۰۳ روزنامه شرکت توانیر جوابیه ایی ارسال کرده که حسب ماده ۲۳ فصل ششم قانون مطبوعات کشور و به منظور آگاهی خوانندگان و عموم مردم با تیتر مورد نظر توانیر درج و انتشار می یابد.
متن کامل این جوابیه به شرح زیر است:
صنایع انرژیبر مکلف به تامین برق خود با ساخت نیروگاه هستند وگرنه در شرایط اضطرار، در اولویت برنامههای مدیریت مصرف قرار میگیرند
بنابر اعلام سازمان تغییر اقلیمی اتحادیه اروپا سه ماه تابستان امسال، گرمترین ماهها در جهان بودند. طبق گزارش این سازمان میانگین دمای جهانی در ماههای ژوئن تا اوت (۱۱ خرداد تا ۹ شهریور) در اروپا ۰.۶۹ درجه بالاتر از میانگین دوره مرجع ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بود.
همچنین پیشتر طبق برآورد کارشناسان اعلام شده بود که فقط در سال ۲۰۲۳، ۴۷ هزار نفر بر اثر دمای بالا جان خود را از دست دادهاند. هر چند که آمار ناشی از گرما در تابستان امسال هنوز اعلام نشده است اما پیشبینیها حکایت از این دارد که این آمار افزایشی خواهد بود.
وضعیت در ایران از نظر افزایش دما به مراتب بدتر از سایر نقاط جهان بود و دمای هوا بین ۲ تا ۳ درجه افزایش یافت و در بسیاری از شهرهای کشور رکورد گرما شکسته شد.
با توجه به این افزایش دما و استمرار آن در کشور، برای تامین برق پایدار تمامی مشترکین و طبق توافق با وزارت صمت برنامه مدیریت مصرف صنایع اجرا شد افزون بر این، طبق ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، «صنایع انرژیبر با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلفند، حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند. در صورت عدم احداث، تأمین برق این صنایع در شرایط کمبود برق، در اولویت طرحهای مدیریت مصرف برق وزارت نیرو قرار میگیرد».
توضیحات روزنامه
ضمن تقدیر و تشکر از حساسیت آن روابط عمومی و وزارتخانه محترم لازم به اشاره نیست که در سال جاری نه تنها برخی از صنایع برق خود را تامین کرده اند بلکه به دلیل همکاری و در راستای مسئولیت اجتماعی خود در پی های مصرف برق تولیدی خود را در شبکه سراسری و برای مصرف عمومی مردم قرار داده اند. ضمن این که مشمول شدن این صنایع به اولویت قطع برق منوط به اتمام سال ۱۴۰۴ و عدم احداث نیروگاه است.
علاوه بر این در تمام دنیا معمولا متولی تولید برق و برنامه ریز یک سازمان و یا وزارتخانه مشخص است و بخش تولید و صنایع متولی خود را دارد تا به درستی هر یک ماموریت های خود را انجام دهند.
صرف نظر از جهت گیری ها سئوال اساسی این است که وزارت نیرو آیا به وظایف خود در تامین برق مورد نیاز عمل کرده و مجموعه سیاست های آن اعمالی و ابلاغی توانسته است ظرفیت های تولید برق را متناسب با تقاضا کند؟ پاسخ بدون شک در این سالها و تعطیلی دو روزه شهر های صنعتی و صنایع بزرگ در تابستان مشخص است!
لذ پیشنهاد می شود اکنون که وزیر محترم نیرو تجربه وزارت صنایع را هم دارد با اشراف بیشتر و نگاه کارشناسانه جامعه تری نسبت به بازار انرژی به ویژه برق تصمیم گیری ها را جهت دهی کند نه این که همچون وزیر هتل نشین سابق همچنان متمرکز بر کاهش مصرف انرژی باشد و از همسایه ها مدد بخواهد تا او خانه داری کند…