معاونت بازاریابی مبین نت: تغییر فناوری از وایمکس به TDLT منجر به بهروز شـدن مبیـن نـت شـد
زینب غضنفری
«استراتژی مبین نت این است که در حوزه سازمانی ارائه خدمات داشته باشد، بنابراین سرویسهایی که لانچ شده با این هدف بود که سازمانها و کسبوکارها را از این زیرساخت چه در لایه ارتباطات چه در لایه زیر ساخت و مراکز داده و سرویسهای ارزش افزودهای که مبین نت لانچ کرده است در واقع شرکتها و سازمان ها از آن بهرهبرداری کنند.»
ناصر مرادی، معاونت بازاریابی و فروش سازمانی شرکت مبین نت، در گفتوگو با عصر اقتصاد به معرفی این شرکت و اهدافش در بازار پرداخت:
* چندمین دوره ای است که در نمایشگاه تراکنش شرکت میکنید و هدف شما از شرکت کردن در این نمایشگاهها چیست؟
سال قبل به دلیل اینکه مجازی بود، شرکت نکردیم. پس از سال ۹۸ امسال دومین سالی است که در این نمایشگاه حضور داریم. در واقع استراتژی مبیننت این است که در حوزه سازمانی ارائه خدمات داشته باشد، بنابراین سرویسهایی که لانچ شده با این هدف بود که سازمانها و کسبوکارها را از این زیرساخت چه در لایه ارتباطات چه در لایه زیر ساخت و مراکز داده و سرویسهای ارزش افزودهای که مبین نت لانچ کرده است در واقع شرکتها و سازمان ها از آن بهرهبرداری کنند؛بنابراین هدف ما این است که سرویسهایمان را در معرض ظهور بگذاریم. سازمانها و نهادهای مختلف ببینند و با آن آشنا شوند و هرچند که خیلی از سازمانها به خصوص در حوزه بانکی ما سالهاست که در این حوزه مشغول کار هستیم خدمترسانی میکنیم و بانکها آشنایی زیادی با برند مبین نت دارند. تقریبا تمام بانکها غیر از یکی دو بانک مشتری فعال ما هستند. بیش از چهار، پنج سال است که ما به بانکها سرویس میدهیم. بایستی در اینجا به عنوان یک بازوی آی سی تی و آی تی در کنار بانکها باشیم این جزئی از وظیفه ماست. بنابراین حتما در این نمایشگاهها شرکت میکنیم. در سایر نمایشگاهها که حوزه تخصصی خودمان است چه لایه ارتباطات چه آیتی حضور خواهیم داشت و هر بار سرویس جدیدی را ارائه میدهیم. اکنون در این نمایشگاه در مقایسه با نمایشگاه تلکام که چند هفته پیش بود دو سرویس جدید رونمایی کردیم و این نشان میدهد که ما واقعا نگاه خیلی حرفهای به حوزهی سازمانی داریم .
* سرویسهای جدید مبین نت و سرویسهایی که به بانکها ارائه کردهاید را تشریح کنید.
مبین نت به عنوان یک لایه زیرساخت و یک سرویس که تقریبا از ۹ سال پیش تاکنون در حوزهی خدمات ارتباطی به بانکها سرویس میدهد، اکنون با تغییر فناوری از وایمکس به tdlt فناوری ما خیلی در لایه ارتباطات بیسیم بسیار به روزتر شد .
الان درباره پهنای باند بالا به صورت بیسیم در حال ارتباط دادن شعب بانکها و ای تی امها هستیم. در واقع نقاطی که بانک این خدمات مدنظرش است به صورت Sla و پشتیبانی ، بیست و چهار ساعت در هفته فعال است که خیلی برای بانکها اهمیت دارد.
به هرحال تراکنشهای مالی بین این شبکه رد و بدل میشود و در دسترس بودن نرخ دسترسپذیری برای بانکها بسیار مهم است، مزیت رقابتی ما در سرویس پشتیبانی بیست و چهار ساعت در هفته و خدمات Slaهست که به مشتریانمان میدهیم و این برای بانکها خیلی حایز اهمیت است.
یکی دیگر از مزیتها در این سرویس این است که به محض درخواست بانک مبنی بر اینکه شعبه ای تی ام ،وی تی ام ، کش لس به نقطهای متصل شود، ما در کمتر از ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت، میتوانیم به راحتی شبکه اختصاصی برای آن بانک متصل کنیم .
یکی دیگر از مزایای مبین نت در مقایسه با بقیه اپراتورها این بود که در لایه بدنه فنی و ستادی ما نقش B2B و پشتیبانی خودمان را در کنار بانکها ایجاد کنیم و این مفهموم آی سی تی و آتی را به آنها منتقل کنیم یعنی ما بخشی از آی تی و آی سی تی سازمان خودمان را تلقی میکنیم که بتوانیم بهترین سرویس را ارائه بدهیم تا بیزینس آنها به خوبی پیش برود.
بقیه سرویسهایی که آوردیم در واقع سرویسهای مبتنی بر رایانش ابری است یعنی در لایه yas سرویس مرکز داده مان را در لایه Yas فراهم کردیم؛ یعنی رایانش ابری درست کردیم .
کلود رو آوردیم بالا و روی همین شبکه اختصاصی میتوانیم کلودهای اختصاصی به سازمانها بدهیم؛ همچنین روی یک سری سرویسهای قابل هوشمندسازی و پایه iot فراهم میکنیم. یکی از آنها، نظارت تصویری است که در نمایشگاه تلکام رونمایی شد.
* در مورد انتقال سرویس دیجیتال ساینج به عنوان پلتفرم تبلیغات هم توضیح دهید.
در حال انتقال سرویس دیجیتال ساینج را به عنوان پلتفرم تبلیغات در شعب را بانکها هستیم؛ یعنی میتوانیم در لایه ابری به آنها پلتفرمی را ارائه دهیم که به صورت متمرکز تبلیغات داخلی شعب خودشان را مدیریت کنند.
این خدمات برای اولین بار در هفتمین نمایشگاه تراکنش رونمایی شده است و در واقع رونمایی از شروع یک سرویس بزرگ و بهروز نیز در دست داریم و آن سرویس استیون است که در واقع با مشارکت بخش خصوصی و دانشبنیان ارائه میدهیم. سرویس استیون که در حوزه بانکداری در کل دنیا ترند است را که در واقع قابلیت مدیریت ارتباطات را به مجموعه بانکی تا لایههای بالا و لایه اپلیکیشن به سازمان هدف میدهد؛ یعنی واحد انفورماتیک بانک میتواند، خدمات ارتباطی و کاملا N2N مدیریت کند این یک هوشمندی را به مجموعهی بانکها میدهد که خدماتشان را بهتر و بهروز تر کنند.
این مجموعهی سرویسها را ما در نمایشگاه رونمایی کردیم؛ علاوهبر اینکه همانطور که میدانید؛ ما در واقع خدمات سازمانی همراه اول را هم در سبد محصولمان داریم و با برند همراه اول کسب و کار توانستیم، سیمکارتهای سازمانی، ارتباطات ای پی ان اختصاصی به بانکها را همگرا کنیم و با سرویسهای مبین نت به مخاطبان خودمان و سازمانها ارائه دهیم .
این میتواند برای سازمانها حالت اختصاصی یا انحصاری ایجاد کند که دو اپراتور شبکه شان را با هم ترکیب کردند در لایه سرویسهای با ارزش افزوده بالا به سازمانها میدهند. چیز دیگری که به عنوان یوزکیس در حوزه شهری آوردیم و در این نمایشگاه رونمایی کردیم، سرویس جابار هست که لاکرهای هوشمند در سطح شهر میتوانند، مدیریت کنند. با همراهی هلدینگ فاخر نمونهای از سرویسهای مبین نت که لاکر هوشمند را در زیرساخت ارتباطی مرکز دادهاش و پلتفرمش را در اختیار هولدینگ گذاشت آن هم لاکرش را آورد و در واقع توانستیم یوزکیس آی او تی در نمایشکاه نشان دهیم.
جابار در حوزه لاجستیک خیلی کاربرد دارد؛ ولی چون نمایشگاه تم هوشمندسازی شهر و شهر هوشمند را داشت ما به عنوان یک نمونه که اخیرا قراردادش رونمایی شده است و در بازار هم استفاده میشود و قابل مشاهده برای بازدیدکنندگان نیز هست.
* کرونا چه تاثیری روی کسبوکار شما داشت؟
قطعا ما نیز دو سال سخت و پر فشار را تحمل کردیم؛ البته از این منظر که توقع سازمانها از مجموعه ما زیاد شد؛ مخصوصا در حوزه ویدیو و ویدیوکنفرانسهایشان برای ارتباطات گرفتن در جلساتی که برگزار میشد و ما نیز برای آنها پلتفرمهایی فراهم کردیم و به سرعت زیرساختهایمان را گسترش دادیم. کاری که باید در دو سه سال آینده طبق پلن قبل از کرونا انجام میدادیم. و طی یک سال زیرساختهای شبکه را گسترش دادیم. یک مرتبه حجم ترافیک تبادل حتی در حوزه سازمانی چندین برابر شد. ما با مشتریانی مواجه شدیم که مانند بانکها میخواستند، کارشناسهایشان دورکار باشند، ولی بیزینسشان هم فعال باشد، به سرعت ظرف همان ماههای اولیه سرویس ایپی ان با همراه اول فراهم کردیم. با سیم کارتهای اختصاصی که در سازمانها داشتیم، این کارشناسها و مدیران از داخل منزلشان با پهنای باند خوب چه به صورت مودم و چه به صورت سیمکارت ارائه کنیم و شاید بتوان گفت:یکی از فست اکشنهایی بود که بلافاصله در شروع بحران مدیریت کردیم .
در ادامه نیز به سرویسهایی که بتواند به روی بستههای دیجیتال کمک کند، هدفگذاری کردیم که همان بحث دوربینهای مداربسته است که خیلی کمک میکند، نیروهای مقیم کمتری داشته باشند این موارد بیشتر رویکرد ما برای آوردن سرویسهای جدید بود که ما نیز سعی کردیم که به سرعت خودمان را برای این موضوع الاین کنیم؛ شاید سختترین بخشش بالا نگه داشتن شبکه بود، با وجود اینکه پهنای باند فشار زیادی روی شبکه بود و کارشناسی فنی ما واقعا شبانهروز تلاش کردند . در مساله کرونا آی تی منها و کسایی که شبکه را نگه میداشتند از جان خودشان مایه گذاشتند تا شبکه را بالا نگه دارند که هم مردم و کسبوکارها و هم بخشهای آموزش و مدارس خیلی از این فرصت استفاده کردند و حداقل ضرر را سازمانها و شرکتها در این دوران داشتند .