نماینده ایران در سازمان همکاری شانگهای مطرح کرد؛ برخورداری سرمایهگذاران خارجی از حقوق اتباع داخلی
به گفته نماینده ایران در سازمان همکاری شانگهای، ایران با قانون حمایت از سرمایهگذاری خارجی، یکی از جامعترین قوانین حمایت از سرمایهگذاری خارجی را در سطح منطقه دارد، سرمایهگذاران خارجی در ایران از حقوقی همانند اتباع داخلی برخوردار هستند.
به گزارش عصراقتصاد، مهرداد کیایی در مراسم افتتاحیه هشتمین کارگروه سرمایهگذاری کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که روزگذشته در سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران برگزار شد، با بیان اینکه همکاریهای اقتصادی بخش مهمی از تعاملات درون سازمان همکاری شانگهای را شکل میدهد، گفت: اکنون اعضای سازمان شانگهای با برخورداری از ظرفیتها و فرصتهای وسیع همکاریهای چندجانبه میتوانند از طریق همکاری و هماندیشی، نویدبخش آینده روشن برای کشورهای منطقه باشند.
وی با بیان اینکه این قابلیتها سازمان و اعضای آن را در برابر چالشهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی مقاوم میکند، افزود: ظرفیتهای بزرگ اقتصادی و مزایای نسبی هر یک از کشورهای عضو سازمان توجه جهانی را به خود جلب کرده و فرصتهای کمنظیری برای پیوندهای راهبردی و تعامل بیشتر میان اعضای سازمان ایجاد میکند.
نماینده ایران در سازمان شانگهای خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران براساس سیاستهای اعلامشده توسط آقای ابراهیم رئیسی، رییس جمهور ایران، با جمعیت ۸۰ میلیون نفری و منابع کمنظیر انرژی، معادن فراوان کانیهای فلزی و غیرفلزی و قرار گرفتن در میان بازاری وسیع، کانون ویژه برای همافزاییهای اقتصادی است و آمادگی دارد ظرفیتها و توانمندیهای خود را در جهت منافع اعضا به کار گیرد.
ایجاد هاب ترانزیتی منحصربهفرد برای سرمایهگذاری در ایران
کیایی با بیان اینکه ایران نقطه استراتژیک پیوند شرق و غرق است، گفت: ایران با موقعیت راهبردی، شبکه مناسب حملونقل ریلی و جادهای، فرودگاههای مجهز و استاندارد، بنادر تجاری در شمال و جنوب، کریدورهای ترانزیتی شمال – جنوب، جاده ابریشم، راهآهن و بزرگراه سراسری آسیایی و کریدور جادهای و ریلی اتصال چین به آسیای مرکزی و دریای عمان، هاب ترانزیتی منحصربهفردی را برای سرمایهگذاری ایجاد کرده است.
وی با تاکید بر سرمایهگذاری خارجی بیان: ما با قانون حمایت از سرمایهگذاری خارجی، یکی از مرتقیترین و جامعترین قوانین حمایت از سرمایهگذاری خارجی را در سطح منطقه ایجاد کردیم. همچنین سرمایهگذاران خارجی را از حقوقی همانند اتباع داخلی برخوردار کردیم.
نماینده ایران در سازمان همکاری شانگهای با بیان اینکه عضویت جمهوری اسلامی ایران در این سازمان، پنجره جدیدی به روی همکاری منطقهای گشوده که نیامند توجه ویژه است، گفت: از این رو در اولین سال عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، میزبانی چند نشست در دستور کار کشور قرار گرفته است. علاوهبر نشست کارگروه ارتقای سرمایهگذاری در کشورهای عضو سازمان، نشست وزرای صنعت در آوریل در تهران برگزار خواهد شد. همچنین در زمینه ارتقای ظرفیتهای حملونقل و همکاریهای بانکی هم نشستهایی در دستور کار داریم.
آمادگی ایران برای سرمایه گذاری مشترک با سازمان شانگهای
اظهار داشت: ایجاد محیط مساعد برای سرمایهگذاری در محدوده جغرافیایی سازمان شانگهای یکی از محورهای مورد تأکید در سند راهبرد توسعه اقتصادی ۲۰۳۰ سازمان است که در تابستان سال گذشته به تصویب رسید.
علی فکری، معاون وزیر اقتصاد نیز در این همایش با بیان اینکه امروز(سه شنبه) شاهد برگزاری هشتمین نشست کارگروه سرمایهگذاری سازمان همکاریهای شانگهای با حضور نمایندگانی از کشورهای این سازمان هستیم، اظهار کرد: امروز اولین رویداد رسمی سرمایه گذاری کشورهای عضو شانگهای در تهران برگزار میشود و این بیانگر اراده سیاسی و ظرفیت فنی ایران برای همکاری با سایر کشورهای عضو در راستای پیشبرد اهداف و برنامههای سازمان است و امیدواریم در این مسیر به عنوان عضو جدید خانواده شانگهای در حمایتهای دوستان برخوردار باشیم.
وی ادامه داد: امروز تقویت همکاری و تقویت زیرساخت پیشرفت و توسعه درمیان مجموعههای سازمان بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد و منطقه گرایی و همگرایی اقتصادی با رویکردهای اصلاحی و تحولخواهانه در این مجموعه همراه شده و روندهای هنجاری و ساختاری برآمده از جنگ جهانی دوم و جنگ سرد به مثابه پیشران رویکردهای تبعیض آمیز و قهر آمیز و یک جانبه را به چالش کشیده است.
معاون وزیر اقتصاد گفت: در این فضا دستاوردهای اقتصادی بسیاری از کشورهای عضو به طور جداگانه وارد همکاری های مشترک زیر چتر سازمان شانگهای مورد توجه فزاینده ناظران بیرونی قرار گرفته است .
رییس سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی با بیان اینکه این الگو همکاری عنصری موثر در فرایند گذار مرکز ثقل گذار بین المللی شرق به غرب محسوب میشود، ادامه داد: بنابراین تقویت اعتماد، تعامل و دوستی بلند مدت و راهبردی بین اعضا اهمیت بنیادین دارد. تفاهمات بین اعضا نشان میدهد که یکی از الزامات تعمیق روابط اقتصادی ، کارآمد کردن ساختارهای ایجاد و در حال ایجاد و نهادینه سازی برنامههای مشترک است.
فکری ادامه داد: مواجه مستمر با امواج حمایت گرایی و ایجاد اختلال در زنجیره تامین و تولید و سایر نوسانات اقتصادی که یکی از آثار آن کاهش جریان اقتصادی است، حرکت منسجم در مسیر تحکیم پیوندها را ضروری میکند. گفت وگو تبادل نظر ما در این نشست پیرامون تشکیل نشست سرمایه گذاران سازمان یکی از مصادیق تلاش است که دستاوردهای مورد توجهی برای اعضا خواهد داشت.
وی گفت: ایجاد محیط مساعد برای سرمایهگذاری در محدوده جغرافیایی سازمان شانگهای یکی از محورهای مورد تأکید در سند راهبرد توسعه اقتصادی ۲۰۳۰ سازمان است که در تابستان سال گذشته به تصویب رسید.
فکری با تاکید بر اینکه سازمان سرمایه گذاری ایران به عنوان متولی اصلی جذب و حمایت از هرگونه از سرمایه گذاری خارجی آمادگی دارد و در چارچوب همکاریهای چندجانبه با سازمانهای همتای خود تبادل نظر و اشتراک تجربیات داشته باشد اظهار کرد: تاکید دارم که مکانیزمهای مالی و بانکی که منجر به بسیج منابع و تامین مالی در پروژهها میشود مورد توجه است و ما آمادگی داریم ضمن معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در ایران در زمینه های مختلف به اتمام اعضا، پروژه های مشترک با کشورهای عضو تعریف کنیم و دیگر برنامه مهم ایجاد بستری برای همکاری سرمایهگذاران کشورهای عضو است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خطیر کنونی حاکم بر مناسبات بینالمللی، پایبندی به اصول و اخلاقهای بنیادین سازمان شانگهای ضرورت دارد. فرصت سازی از ظرفیتهای بینظیر اقتصادی برای کشورهای عضو مسئولیت مهم برای تقویت همکاریهای اقتصادی در جهت رفاه ملتها است و هر چه ارتباطات بین کشورهای عضو شانگهای توسعه پیدا کند، نفوذ و مداخله خارجی و قلدری یکجانبه و اقدامات قهرآمیز کمتر خواهد شد.