کد خبر: 210203159005
اخبار شرکت هاانرژیمدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران خبر داد

۲۸ موقعیت جدید اکتشافی در برنامه حفاری شرکت ملی نفت

بنابر اعلام مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، این شرکت در حال اجرای هشت پروژه اکتشافی است، ۲۸ موقعیت جدید اکتشافی در برنامه حفاری مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران قرار دارد.

به گزارش عصراقتصاد، مهدی فکور بعدازظهر امروز (جمعه، ۲۱ اردیبهشت) در حاشیه سومین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طی دو سال و چهار ماه از عمر دولت سیزدهم ۹ میدان نفتی و گازی در ایران کشف شده است، گفت: طی مدت یادشده نرخ جایگزینی نفت و گاز تولیدی در حوزه اکتشاف ۱۰۰ درصد بوده است؛ به عبارت دیگر در این مدت هر اندازه که نفت و گاز صادر و مصرف شده، به همان مقدار منابع جدید هیدروکربوری کشف و جایگزین شده است. جالب است بدانید هم‌اکنون نرخ جایگزینی نفت و گاز براساس قوانین موجود مجلس شورای اسلامی ۳۰ تا ۴۰ درصد است.

وی با تأکید بر تدوین نقشه راه و برنامه مدون اکتشاف کشور در قالب گام دوم ده‌ساله انقلاب اسلامی ایران در حوزه اکتشاف نفت و گاز ادامه داد: هم‌اکنون ضریب موفقیت در عملیات اکتشافی در دنیا ۱۰درصد است، درحالی‌که این رقم در ایران اسلامی ۱۰۰درصد است، وانگهی هم‌اکنون ضریب اکتشاف‌های موفق در عراق ۵۰درصد، در عمان ۳۰درصد، در امارات‌متحده عربی ۱۵درصد و در قطر ۵درصد است.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با یادآوری اینکه در گذشته عملیات اکتشافی در کشور محدود به چند استان خاص می‌شد، بیان کرد: امروز به همت کارکنان، مدیریت اکتشاف در ۱۹ استان ایران معادل ۶۰درصد مساحت کشور در حال انجام است که بیش از ۵ هزار نفر اشتغال‌زایی ایجاد کرده است.

فکور یادآور شد: در گذشته اکتشاف‌ها در شرکت ملی نفت ایران به ساختارها و تله‌های نفتی طاقدیسی محدود می‌شد، درحالی‌که امروز ما افزون بر این ساختار، به سراغ تله‌های چینه‌ای و مرکب نیز رفته‌ایم. از ۲۰۰ حوزه رسوبی در دنیا ۹ حوزه در ایران قرار دارد که در میان این ۹ حوزه سه حوزه برتر زاگرس، میان‌رودان و بلندای فارس قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در حال اجرای هشت پروژه اکتشافی است، افزود: ۲۸ موقعیت جدید اکتشافی در برنامه حفاری این مدیریت قرار دارد، درحالی‌که در ابتدای سال ۱۴۰۰ این مدیریت فقط دو موقعیت جدید اکتشافی آماده حفاری داشت.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: ایران در زمینه منابع هیدروکربوری متعارف اکتشاف‌نشده و منابع هیدروکربوری نامتعارف اکتشاف‌نشده در رتبه چهارم و پنجم دنیاست و یکی از برنامه‌های اساسی این مدیریت الگوسازی سیستم هیدروکربوری سه‌بعدی زیرزمینی در وسعت ۱۴۰ هزار متر مربع است.

فکوری با اشاره به مذاکره با سه کشور خارجی در زمینه همکاری اکتشافی گفت: هم‌اکنون با یکی از این کشورها در حوزه آموزش مسائل مربوط به اکتشاف وارد مرحله اجرایی شده‌ایم و مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به‌سمت لرزه‌نگاری سه‌بعدی، فناوری اکتشاف و تولید از نفت شیل، اکتشاف و تولید از منابع هیدرات‌های گازی، ژئوشیمی سطحی در حوزه میکروبی، شناسایی مخازن نفتی از طریق گیاهان سطحی، مغناطیس‌سنجی هوایی، کاربرد هوش مصنوعی در حفاری و الگوسازی در طراحی عملیات لرزه‌نگاری رفته است.

وی با اشاره به اینکه در دو سال و نیم اخیر در زمینه لرزه‌نگاری دوبعدی، لرزه‌نگاری سه‌بعدی، مغناطیس‌سنجی، پردازش لرزه‌نگاری سه‌بعدی به‌ترتیب ۴۰۰، ۳۰۰، ۱۸۹ و ۱۲۷ درصد نسبت به دولت دوازدهم رشد داشته‌ایم، ادامه داد: به‌زودی تعداد دکل‌های حفاری در امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به ۱۰ دستگاه می‌رسد، درحالی‌که در سال ۱۴۰۰ تعداد این دکل‌ها فقط ۲ دستگاه بود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا