کد خبر: 300403166702
اقتصادبازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیراه و مسکنروزنامه

کاهش تورم بهای مسکن به ۹.۷ درصد

طبق گفته وزیر راه و شهرسازی، تورم نقطه به نقطه قیمت مسکن مطابق آمار بانک مرکزی با کاهش چشمگیر به ۹.۷ درصد کاهش یافته است.

به گزارش عصراقتصاد، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری عملکرد دولت سیزدهم که روزگذشته در وزارت راه برگزار شد، به تشریح اقدامات وزارتخانه در حوزه مسکن و شهرسازی پرداخت.

بذرپاش با تاکید بر اینکه سیاست دولت سیزدهم مداخله حداکثری دولت در بخش مسکن برای جبران کاهش تولید در این بخش بود، گفت: کاهش تولید مسکن در دولت‌های قبل معنادار بود و اثر مستقیمی بر تورم داشت. طبق آمارهای مرکز آمار ایران، رشد تولید بخش مسکن و ساختمان در سال ۱۳۹۹ منفی ۱۳ بود که این رقم در ۱۴۰۰ به منفی ۶.۹ و در سال ۱۴۰۲ به مثبت ۷.۱ رسید که نشان دهنده تاثیر مثبت سیاست دولت در این بخش و تامین نیاز بخشی از جامعه به مسکن است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هم اکنون بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در فرایند ساخت قرار گرفته است که بخشی از آنها تکمیل و تحویل شده و بخشی نیز در مراحل مختلف ساخت قرار دارد.

تعیین قیمت ثابت بلیت پروازهای اربعین

وزیر راه و شهرسازی گفت: در اربعین امسال برای آسایش مردم، قیمت بلیت پروازها به مقصد عراق ثابت خواهد بود. در اربعین پروازها به مرزها افزایش می باید و تسهیلات خوبی در پایانه‌های مرزی برای زائران اربعین تدارک دیده شده است. همچنین امسال تردد دریایی را اضافه می‌کنیم و در بخش ریلی نیز میزان سیر را ۲۰ درصد افزایش خواهیم داد.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در عملیات حج امسال، زائران از ۲۱ فرودگاه کشور به سرزمین وحی اعزام شدند و برای اربعین امسال هم در نظر داریم تعداد ایستگاه‌ها را نسبت به سال قبل افزایش دهیم.

بذرپاش گفت: عملیات اربعین سال گذشته با کمترین حاشیه و مشکلات انجام شد و امسال تاکسی‌های اینترنتی را دعوت کرده ایم و میزان پارکینگ‌ها نیز امسال ۲۰ درصد افزایش می‌یابد، امکانات سرمایشی امسال در پایانه‌ها نصب شده‌اند و سه نقطه حادثه خیز پر خطر هم رفع شده است.

آزادسازی قیمت بلیت هواپیما ظلم به مردم است

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رای دیوان عدالت اداری در مورد نرخ بلیت هواپیما تصریح کرد: یک سال و نیم به دنبال ساماندهی قیمت بلیت هواپیما بودیم و باید توجه داشت سه برابر عرضه، تقاضا وجود دارد.

وی افزود: بیش از ۱۰۰ فروند هواپیما به ناوگان اضافه شد و حجم عملیات پروازی ۷۰۰ درصد رشد داشت. لذا از سازمان هواپیمایی کشوری خواسته‌ایم که مدیریت میزان عرضه و تقاضا را مد نظر قرار دهد.

بذرپاش با بیان اینکه برخی شرکت‌های هواپیمایی طرح دعوا کرده بودند که البته مجموعه باید رفتار جدی‌تری از خود نشان می‌داد، تصریح کرد: باید توجه داشت که برنامه پنجم منقضی شده است و این احکام پنج سال عمر دارند مگر اینکه به احکام دائمی تبدیل شوند. الان برنامه هفتم در جریان است و آزاد سازی قیمت بلیت قطعا ظلم به مردم است.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: شرکت‌ها مدعی بودند که این حکم در زمان وزارت دکتر آخوندی در مدتی اجرا شده است. اما باید توجه داشت اگر قانون گذار می‌خواست ادامه یابد در احکام دائمی می‌دید. ما این را ظلم به مردم دانستیم و معتقد بودیم که دولت ابزار کنترلی را از دست می‌دهد.

وی گفت: این موارد از سوی شورای عالی هواپیمایی کشوری در کنار پیگیری سران قوا در دست اقدام دارد. از طرفی سوخت ۶۰۰ تومانی به شرکت‌های هواپیمایی تعلق می‌گیرد که دولت انتظار دارد با توجه به این یارانه سوخت، شرکت‌ها نیز در قیمت بلیت منافع مردم را در نظر بگیرند.

بذرپاش خاطرنشان کرد: بعضی‌ها تحلیل‌های غلط مانند اینکه چند درصد مردم از هواپیما استفاده می‌کنند؟ را مطرح می‌کنند. این درست نیست چرا که بسیاری از مردم با صرفه جویی پول بلیت سفرهای زیارتی خود را تامین می‌کنند.

وی افزود: با نرخ‌های قبلی هیچ شرکت هواپیمایی زیان ندیده و هیچ شرکتی از صنعت خارج نشده است. از طرفی در پروازهای خارجی و حتی تعدادی از پروازهای داخلی برخی هزینه‌های خود را جبران می‌کنند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره حمایت‌های دولت از شرکت‌های هواپیمایی گفت: از مراجع ذی‌ربط خواسته شد تا شرایط خرید ناوگان برای شرکت‌های هواپیمایی به علاوه واردات قطعات و تجهیزات و سایر موارد تسهیل و همکاری لازم نیز انجام شود تا در شرایط خاص صلاح مردم را مورد توجه قرار دهند. ما به عنوان دولت سمت مردم هستیم تا به مردم فشار نیاید.

واگذاری بیش از یک میلیون قطعه زمین در روستاها

بذر پاش گفت: در موضوع تامین زمین از ۱۰۰ هزار هکتار عبور کرده‌ایم؛ به طوری که بیش از ۵۰ هزار هکتار در مناطق شهری وارد عملیات ساخت نهضت ملی مسکن شده و همین میزان زمین نیز در محدوده‌های روستایی تامین شده است.

بذرپاش یادآور شد: در بخش روستایی از ابتدای انقلاب تا سال ۱۴۰۲، تعداد ۸۰۰ هزار قطعه زمین تقدیم روستاییان شده بود؛ این در حالی است که در سال ۱۴۰۲ و ۴ماهه امسال بیش از یک میلیون قطعه زمین وارد سامانه بخش روستایی شده که بخشی از آن تحویل مردم شده و این یک عدد بی‌سابقه است.

تامین ۱.۹ میلیون واحد زمین در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی گفت: در بخش مسکن مهر تا پیش از این در محدوده‌های شهری ۱.۱ میلیون واحد تامین زمین انجام شده بود، اما در کمتر از سه سال عمر دولت سیزدهم تا امروز ۱.۹ میلیون واحد تامین زمین انجام شده است.

وی بیان کرد: در موضوع بافت فرسوده در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به طور متوسط سالیانه ۴۷ هزار پروانه صادر شده بود که در سه ساله دولت سیزدهم به ۹۴ هزار فقره افزایش یافت.

افزایش دو برابری نوسازی مسکن روستایی

بذرپاش خاطرنشان کرد: نوسازی مسکن روستایی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالیانه ۸۰ هزار واحد بود که در سه سال گذشته به ۲ برابر این رقم یعنی بیش از ۱۶۵ هزار واحد در سال افزایش یافت.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در دولت سیزدهم بیش از ۱۲۰ هزار واحد خالی به سازمان امور مالیاتی معرفی شد و همین هشدار سبب شد تا عرضه بیش از ۱۸۰ هزار واحد خالی را به بازار شاهد باشیم.

وی یادآور شد: در موضوع کنترل بازار مسکن، با همکاری مجلس قانون سامان‌دهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها مصوب شد که در آن سقف اجاره بهای سالیانه به طور متوسط ۲۵ درصد در نظر گرفته شد و سازوکارهای سختگیرانه‌ای برای عدم اجرای قانون نیز پیش‌بینی شده است.

کاهش ۹.۷ درصدی تورم نقطه به نقطه قیمت مسکن

بذرپاش ادامه داد: تورم نقطه به نقطه قیمت مسکن مطابق آمار بانک مرکزی با کاهش چشمگیر به ۹.۷ درصد کاهش یافته است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: قانون رسمیت بخشیدن به اسناد رسمی یکی از قوانین مترقی دقیق و کنترل کننده پرونده‌های املاک است که در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز نهایی و ابلاغ شده است و تخلفات این حوزه را به حداقل خواهد رساند.

وی به برخی احکام بسیار خوب پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه در بخش مسکن اشاره کرد و گفت: مطابق یکی از این احکام ۰.۲ درصد از پهنه کل سرزمینی به پهنه‌های شهری اضافه خواهد شد که برآوردهای اولیه ما نشان می‌دهد ۳۰۰ هزار هکتار زمین می‌تواند به محدوده‌های شهری اضافه شود؛ این موضوع مانع از احتکار زمین شده و با عرضه بیشتر زمین مردم راحت‌تر صاحبخانه شده و کنترل زمین و مسکن رقم خواهد خورد.

بذرپاش تاکید کرد: نهضت ملی مسکن قانون است و باید اجرایی شده و ادامه یابد، بنابراین در دولت چهاردهم نیز باید ادامه یابد.

بذرپاش درمورد اینکه قیمت مسکن در دولت سیزدهم ۳برارشده گفت : عدم ساخت مسکن در هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم یکی از دلایل آن بود، اما شاهد بودیم با همین تحرکی که در دولت سیزدهم انجام شد تورم نقطه به نقطه مسکن از ۵۷ درصد به ۹.۷ درصد در خردادماه امسال کاهش یافت.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: علاوه بر عدم ساخت مسکن، عدم اعطای زمین به مردم احتکار زمین و غیره دیگر دلایل افزایش قیمت‌ها بوده است.

بذرپاش تصریح کرد: اگر دولت چهاردهم می‌خواهد در عرصه نهضت ملی مسکن موفق باشد باید شبکه بانکی را به خدمت بگیرند، اما بعید است بیش از این میزان که ما بانک‌ها را به میدان آورده‌ایم بتواند کار انجام دهد.

وی گفت: بانک‌ها بیشتر به اعطای وام‌های تجاری علاقه دارند تا در کوتاه‌مدت به پولشان برسند نه مانند تسهیلات مسکن در مدت ۲۰ سال. با این حال اعطای تسهیلات از سوی بانک‌ها برای امر مسکن در بسیاری نقاط جهان مسبوق به سابقه است.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت بازار سرمایه و صندوق پروژه‌ها به منظور تامین مالی نیز باید در کنار اعطای تسهیلات بانکی انجام شود.

۱۴۰ هزار واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم تحویل داده شد

وزیر راه و شهرسازی همچنین به اتمام ۱۴۰ هزار واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم اشاره و اظهار کرد: فقط در پردیس ۲۷ هزار مسکن مهر ناتمام وجود داشت که تاکنون ۲۰ هزار واحد آن تحویل مردم شده و در هشتگرد (مهستان) نیز ۱۲ هزار واحد باقی مانده بود که تاکنون بیش از ۱۰ هزار واحد آن تحویل شده است.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این مهم با دیپلماسی اثربخش رئیس جمهور شهید در کشورهای همسایه از جمله با توافق تسهیل تردد تجارت، وضع تعرفه‌های ترجیحی با این کشورها، راه‌اندازی گذرگاه‌های جدید ترانزیتی، توافق با کشور ترکمنستان برای جابه‌جایی بار از طریق ریل و غیره حاصل شد.

احداث ۳۲۷ کیلومتر آزادراه جدید در دولت سیزدهم

وی خاطرنشان کرد: در زمینه واگن‌های باری وضعیت خوب است، اما نیاز به توسعه خطوط ریلی داریم.

وزیر راه و شهرسازی به رکوردشکنی مسافران ریلی با ۳۲ میلیون مسافر در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: تقاضا در این زمینه ۲.۵ برابر این میزان است.

وی یادآور شد: در دولت سیزدهم ۳۲۷ کیلومتر آزادراه جدید در کشور احداث شد و طول آزادراه‌ها به سه هزار و ۵۳ کیلومتر رسید. همچنین با ساخت سه هزار و ۵۸۶ کیلومتر بزرگراه، طول مسیرهای بزرگراهی به ۴۸ هزار کیلومتر افزایش یافت.

بذرپاش ادامه داد: در بخش راه‌های روستایی احداث هفت هزار و ۴۰۰ کیلومتر مسیر روستایی در دولت سیزدهم به ثبت رسید که رشد ۳۴ نسبت به دولت قبل نشان می‌دهد و البته این به جز بهسازی و روکش آسفالت مسیرها است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا