کد خبر: 220703176005
آموزشروزنامه

تدوین دوباره آیین نامه رتبه بندی معلمان

آیین نامه جدید رتبه‌بندی معلمان سال گذشته تدوین شده بود که روز گذشته نیز وزیر آموزش و پرورش از تدوین آیین نامه جدید رتبه‌بندی معلمان خبر داد

کاظمی، وزیر آموزش و پرورش از تدوین آیین نامه جدید رتبه بندی معلمان خبر داد، در حالیکه سال گذشته نیز صحرایی وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم گفته بود آیین نامه جدید تدوین شده است و در مرحله تصویب قرار دارد.

به گزارش عصراقتصاد، لایحه رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال کشمکش در روز ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ از سوی دولت وقت به مجلس ارسال و کلیات آن هجدهم خرداد سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، اما به دلیل تغییرات قابل توجه لایحه از سوی نمایندگان مجلس و عدم تامین بار مالی آن، ماه‌ها در مجلس معطل ماند و یک مرتبه نیز از سوی شورای نگهبان رد و دوباره به مجلس بازگشت.

با انجام اصلاحات وارده از سوی مجلس در ابتدای اسفند، رتبه‌بندی از سوی شورای نگهبان مورد موافقت قرار گرفت و در ۱۶ اسفند سال ۱۴۰۰ از سوی رئیس مجلس جهت اجرا به دولت و ۲۳ اسفند از سوی رئیس جمهور به وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.

دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آیین‌نامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که به علت آنچه حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی آن را دغدغه برای حفظ کیفیت آیین‌نامه اجرایی خوانده بود، تا ۱۲ تیر ۱۴۰۱ به طول انجامید و در نهایت از سوی محمد خبر، معاون اول رئیس‌جمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.

به این ترتیب هر چند قانون رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۰ مصوب شد اما در عمل احکام کارگزینی ذینفعان در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ توسط آموزش و پرورش صادر شد.

روزگذشته نیز علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش از تدوین آیین نامه جدید رتبه بندی معلمان خبر داد و گفت: انتظار می رود پایش آیین نامه رتبه بندی قبلی و تدوین آیین نامه جدید با سرعت و دقت پیگیری شود.

وی در ادامه بر استقرار رتبه‌بندی برای فاقدین و نو استخدامی‌ها تأکید کرد.

کاظمی به لایحه بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: در این مسیر باید همه نیازها به سرعت احصاء و حداقل ۵۰ درصد پاداش بازنشستگی فرهنگیان در سال جاری و سال آینده در بودجه گنجانده شود تا پرداختها به روز شود.

وزیر آموزش و پرورش با ارائه گزارشی از دیدارهای اخیر و نشست شورای عالی به ریاست رییس جمهوری بیان کرد: در تمامی دیدارها و نشست‌ها تأکید کردم که سیاست کلان ما در آموزش و پرورش ارتقای جایگاه نظام تعلیم و تربیت است و این ارتقاء به نقشه راه نیاز دارد.

وی در ادامه افزود: برای دومین بار در ۱۱ سال اخیر جلسه شورای عالی آموزش و پرورش با حضور رییس جمهوری برگزار شد و این رویکرد بازتاب‌های خوبی داشته است و این امر در مسیر پیش رو منجر به رفع بسیاری از مسائل آموزش و پرورش خواهد شد.

کاظمی ادامه داد: باید مسائل و نیازمندیهای آموزش و پرورش را احصاء و سازماندهی کنیم تا با طراحی متقن و دقیق از سایر دستگاه‌ها و نهادها مطالبه کنیم.

به گزارش عصراقتصاد، فاز نخست رتبه بندی معلمان با تعیین رتبه و افزایش حقوق معلمان متناسب با رتبه آنها عملیاتی شد.

در مرحله نخست، ۹۰۰ هزار نفر از فرهنگیان، رتبه خود را کسب کردند و هم‌اکنون کار در مرحله رسیدگی به اعتراضات قرار دارد که به گفته مسئولان، تمام اعتراضات معلمان به رتبه‌بندی بررسی و رتبه‌های جدید به آنها اعلام شده است.

قرار است با اتمام این مرحله، فاز دوم رتبه‌بندی معلمان با تدوین آیین‌نامه جدید عملیاتی شود.

سال گذشته رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم در این باره گفته بود: طبق آیین‌نامه رتبه‌بندی در فاز جدید، معلمان در مسیر ارتقا قرار می‌گیرند و مسیر رشد معلمان ترسیم می‌شود؛ بر این اساس معلمان برای مراحل بعدی و کسب رتبه‌های جدید آماده می‌شوند. رتبه‌بندی موجب ارتقا و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش می‌شود، مرحله نخست رتبه‌بندی معلمان اجرا شد و تمام معلمان رتبه خود را کسب کردند، از این به بعد پس از توقف سه تا ۵ ساله در هر رتبه معلمان برای مراحل بعدی و کسب رتبه‌های جدید آماده می‌شوند.

به گفته وی، پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش، مسئولیت تدوین آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی معلمان را بر عهده گرفته است البته آیین نامه تدوین شده و در مسیر بررسی برای تصویب قرار دارد.

۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای فاز نخست رتبه‌بندی

همان زمان علی محبی؛ رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش از ارائه جزئیات درباره آیین‌نامه جدید خودداری کرد و با تشریح کلیاتی از تغییرات پیش روی رتبه‌بندی معلمان گفت: شاید اکنون صلاح نباشد، جزئیات آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی معلمان را تشریح کنم، آیین‌نامه جدید باید فرایند تصویب را طی کند اما به صورت کلی آیین‌نامه جدید در مقایسه با گذشته به دنبال ارتقای کیفیت صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمان است.

وی افزود: به دلیل برخی محدودیت‌های قانون رتبه‌بندی که تأکید داشت باید ظرف مدت سه ماه عملیاتی و رتبه ۹۰۰ هزار معلم تعیین شود در اجرا با مشکلاتی مواجه شدیم.

رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی معلمان برای مرحله ارتقا تدوین شده است که مسئولیت این کار را پژوهشگاه بر عهده گرفت، گفت: سه گروه پژوهشی برای این کار تشکیل شدند که با معلمان، مسئولان و نمایندگان مجلس گفت‌وگو کردند و مشکلات احصا شد، در نهایت براساس نتایج به دست آمده، آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی معلمان تدوین شد و اکنون در مسیر بررسی و تصویب قرار گرفته است.

محبی ادامه داد: در رویکرد جدید، مراجع ارزیابی صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمان متنوع‌تر شده است، یعنی علاوه بر مدیر مدرسه و ارزیابان، مراجع جدید در اینباره نظر می‌دهند تا بتوانیم به معنای واقعی کیفیت تدریس معلمان در کلاس درس را بسنجیم و رتبه‌بندی در مسیر رشد معلمان قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا