کد خبر: 180202126657
اقتصادبازارها و خدمات مالیراه و مسکنروزنامه

اما و اگرهای گرانی و کمبود بلیت هواپیما «عصراقتصاد» بررسی می کند؛ سفر به سلامت!

گروه اقتصاد- جنجال بر سر قیمت بلیت هواپیما از سال گذشته بوده است و ایرلاین‌ها مدعی هستند که نرخ ارز و تورم عامل اصلی درخواست افزایش ۱۰۰ درصدی از سوی آنها است و به نظر می‌رسد سازمان هواپیمایی کشوری نیز با این افزایش حقوق موافق است اما این کار را ملزم به ابلاغ ستاد تنظیم بازار دانسته؛ در این میان اما برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با گران شدن بلیت از اساس ابراز مخالفت کرده‌اند.

البته پیش از این به افزایش چراغ خاموش قیمت بلیت هواپیما توسط برخی ایرلاین‌ها اشاره کرده بود، اما سازمان هواپیمایی کشوری درباره افزایش غیررسمی قیمت بلیت هواپیما از سوی برخی از شرکت‌های هواپیمایی گفت تا زمانی که ستاد تنظیم بازار اعلام نکند، هیچ افزایش قیمتی را قانونی نمی‌داند و به‌شدت با آن برخورد خواهد کرد.

با وجود موافقت سازمان هواپیمایی کشوری با افزایش قیمت بلیت هواپیما، این تصمیم منتظر تصویب ستاد تنظیم بازار است و در این میان اما شرکت‌های هواپیمایی و فروشندگان بلیت که در ماه‌های گذشته به هدف خود نرسیده‌اند، به‌صورت چراغ خاموش قیمت‌ها را در مواردی تا ۱۰۰ درصد هم افزایش داده‌اند.

با توجه به اینکه در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ افزایش ۳۰ درصدی برای قیمت بلیت هواپیما اعمال شده بود و در آبان ماه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است و پس از این ایرلاین‌ها درخواست افزایش ۱۰۰ درصدی را اعلام کردند.

حرمت الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی درخصوص افزایش صد درصدی بلیت هواپیما به مهر گفت: اینکه در روز اول فروردین ماه مقام معظم رهبری اعلام کرد که امسال، سال مهار تورم است و برخی از شرکت‌ها با توجه به این شعار سال در همان فروردین ماه نرخ جدید اعلام کردند و شرایط را به نفع خود تمام کردند خودش جای بحث دارد.

وی ادامه داد: افزایش ۱۰۰ درصدی نرخ بلیت هواپیما با توجه به اینکه طی سال‌های گذشته شاهد افزایش قیمت بلیت بودیم صحیح نیست.

وی با اشاره به اینکه برخی هم از آزادسازی بلیت هواپیما سود می‌برند و هم از قیمت گذاری دستوری منفعت می‌برند افزود: با توجه به اینکه آزادسازی نرخ پس تصویب توسط هیأت دولت صورت گرفت براین اساس قیمت گذاری با عرضه و تقاضا صورت گیرد و هیچ مرجعی نمی‌تواند بر قیمت گذاری تأثیر بگذارد.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در ادامه افزود: همه جای دنیا نرخ بلیت هواپیما آزاد است در ایران نیز بارها شاهد افزایش قیمت بوده‌ایم این صنعت نیز اگر افزایش قیمت دهد همانند صنعت خودرو کسی نمی‌تواند مقابل این افزایش قیمت ایستادگی کند.

حرمت الله رفیعی در ادامه از افزایش قیمت نرخ هواپیما گفت: اعلام شده که ۳ تا ۵ درصد مردم از این صنعت استفاده می‌کنند یعنی این صنعت در ایران لوکس محسوب می‌شود پس چرا ۹۵ درصد مردم یارانه سوخت ۵ درصدی‌ها را دهند که از صنعت لوکس استفاده می‌کنند این به نوعی اجحاف در حق ۹۵ درصدی است که از این صنعت استفاده نمی‌کنند.

وی راهکار عدم افزایش قیمت از سوی هواپیمایی‌ها را اینگونه بیان کرد: اول باید سوخت هواپیماها دیگر یارانه‌ای نباشد و سوخت آزاد استفاده کنند از سوی دیگر پروازهای بین راهی را مجاب کنیم که از ایران هم مسافر سوار کنند به طور مثال ترکیش ایر از ترکیه به مالزی می‌رود و اگر بلیت مسافری از ایران به مالزی را هم ثبت کند و وقتی وارد آسمان ایران می‌شود در فرودگاه مسافر ایرانی را نیز سوار کند عرضه و تقاضا به یک ثبات می‌رسد و هم تحریم‌ها را دور زده‌ایم هم به سازمان‌های هواپیمایی ثابت کرده‌ایم که اگر نرخ هواپیما گران شود مردم ترجیح می‌دهند که با نرخ پایین‌تر بلیت تهیه کنند.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در پایان در خصوص احتمال کمبود بلیت در پیک مسافرتی گفت: همانند قبل از عید که برخی از پروازها را نگه داشتند از عمد اما بعدها اعلام کردند عمدی نبوده اگر دو کاری که گفته‌ام انجام داده شود شرکت‌های هواپیمایی حاضر می‌شوند تا با قیمتی که مردم می‌خواهند بلیت بفروشند نه با قیمت‌ها بالا با توجه به اینکه کمبود هواپیما می‌تواند باعث برهم خوردن عرضه و تقاضا شود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا