اینفلوئنسرها زیر ذره بین مقامات مالی
ترجمه: محمود نواب مطلق
تعداد زیادی از هنرپیشگان تلویزیونی در فرانسه به دلیل ترویج ارزهای مجازی و یا فعالیت های تجاری با سوءاستفاده از موقعیت خود؛ مورد بررسی مقامات مالی با عنوان فعالیت های تبلیغاتی پنهان قرار گرفته اند.
یک کارگروه ویژه ملی از مقامات مالی از ۱۳ دسامبر( ۲۲آذر) به صورت متمرکز فعالیتهای اینفلوئنسرها را زیر نظرگرفته است.
چهارشنبه ۸دسامبر(۱۷آذر) «مارلِن شیاپا» وزیر مسئول در امور شهروندی فرانسه از اعضای یک گروه مهم از خانم های هنرپیشه سلبریتی دعوت کرد تا آنها را به « مبارزه بر ضد خشنونت علیه زنان» حساس کند.
در آن شب «ماگالی بِردا» رئیس شرکت «شونا اِوان» هنرپیشگان قدیمی برنامههای تلویزونی «مارسِیه» و «فرشتگان تِله رِآلیته» را همراهی و از آنها فیلمبرداری کرد.
او پس از آنکه همراه سخنگویش «گابریِل آتال» در ماه مارس ( اسفند) در یک ضیافت ناهار کاری با دوتن از خانمهای هیأت دولت فرانسه «سارا اِل هِری» وزیر مسئول در امور جوانان و اشتغال و«اِلیزابِت مُورِنو» وزیر مسئول در امور برابری زنان و مردان ملاقات کردند در دولت فرانسه به نحو چشمگیری شناخته شد.
با انتشار تصاویر رقص و آواز«ماگالی بِردا» در آن ضیافت به همراه مقامات فرانسوی در شبکههای اجتماعی دردسرهای بیپایان برای او آغازشد که همچنان سرگرم برطرف کردن آنهاست.
در حقیقت از۱۳ دسامبر( ۲۲آذر) در پی انتشار تصاویری ازستارگان برنامه های تلویزیونی که برخی از آنها را شرکت «شونا اِوان» نیز منتشر کرده است یک کارگروه ویژه ملی برای مبارزه با کلاهبرداری های مالی در وزارت اقتصاد و دارایی فرانسه تشکیل شد تا این افراد اینفلوئنسر را زیر نظر بگیرد.
اعضای این کار گروه عبارتند: افرادی از دادستانی پاریس، بازارهای مالی و اداره کل امور رقابت، مصرفکنندگان و مبارزه با فساد.
بررسی پرونده های مالی در وزارت امور اقتصادی و دارایی فرانسه طی یکسال گذشته حکایت از گسترش نگرانکننده نوع جدیدی از اعمال نفوذهای هنرپیشگان و چهره های معروف در امور مالی با عنوان«نفوذهای مالی» در فضای مجازی دارد.
بر اساس گفته های این کار گروه ویژه:« فضای مجازی اخیرا مهمترین بسترنفوذ این افراد در فعالیتهای مالی شده است. در این فضا که عمدتا جوانان حضور دارند با سوءاستفاده از سادگی آنها به نحوی جدید کلاهبرداریهایی در زمینه فعالیت های تجاری صورت می گیرد.
آنها ارزهای مجازی و سایر محصولات مالی بسیار ناپایدار را ترویج میکنند که برای افراد تازه کار پیشبینی نوسانات آن بسیار مشکل است و در نتیجه در معرض نوع جدیدی از کلاهبرداری مالی قرار میگیرند.»
در فرانسه از دسامبر۲۰۱۶(آذر ۱۳۹۵) بر اساس قانون «ساپَن ۲» تبلیغات محصولات مالی در چارچوب خاصی قرار گرفتند و تبلیغ محصولات مالی پیچیده ممنوع شده است.
در این برنامه های تبلیغاتی با نمایش چهره های معروف در کنار خودروهای لوکس، در معرض تابش نور خورشید همراه سایر جذابیت ها، به جوانان که اغلب در زمینه های مالی آموزش های لازم را ندیدهاند راه های سریعتر ثروتمندشدن القا می شود و بدین ترتیب آنها مورد سوءاستفاده های فراوان مالی قرار می گیرند.
بر اساس یافته های کارگروه ویژه ملی، خسارات وارد شده در این موضوع آنقدر فراوان است که: «در سال ۲۰۲۲(۱۴۰۱) مبارزه با این نوع کلاهبرداری جدید مالی با استفاده از چهره های معروف در فضای مجازی به طور جدی در دستور کار قرارگرفته است.»
منبع: لوموند