بازار خودرو بدون مشتری ماند
گشتی در بازار خودرو نشان از قهر خریداران خودرو با بازار دارد. به گفته فعالان بازار خودرو با وجود آنکه قیمت خودروهای داخلی در هفته اخیر شکست و بازار شاهد تعدیل قیمت بود، اما این امر نیز نتوانتست منجر به افزایش تقاضا در بازار شود و در اولین هفته فصل زمستان بازار خودرو بدون تقاضا ماند.
رصد بازار خودرو در هفته ای که گذشت نشان داد خودروهای پرتیراژ در بازار یا تغییری نسبت به هفته گذشته نداشتند و یا افتی ۲.۸ تا ۳.۶ درصدی را تجربه کردند، به طوریکه «پراید ۱۱۱» با ۳.۶ درصد بالاترین افت قیمت رااز آن خود کرد و پس از آن «پژو ۲۰۶ تیپ ۲» با ۳.۲ درصد در جایگاه دوم قرار گرفت، اما در این میان پراید ۱۳۱ با افت ۲.۸ درصدی در جایگاه سوم خودروهای ارزان شده قرار گرفت، براساس ارزیابی بازارتیبا ۲ (معمولی) نیز افنی کمتر از یک درصد را به خود اختصاص داد و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نیز کاهش نیم درصدی قیمت را در هفته سپری شده ثبت کرد و سایر محصولات پرتیراژ شرکتهای خودروسازی نسبت به هفته قبل روند ثبات قیمت را در پیش گرفتند. با توجه به ارزیابی بازار می توان گفت از شتاب کاهش قیمت خودرو کاسته شده اما همچنان بازار میل به ارزان شدن دارد.
فعالان بازار خودرو معتقدند کم عمق شدن بازار خودرو موجب شده است که چه در عرضه و چه درتقاضا شاهد روندی نزولی باشیم، به همین دلیل قیمت هایی که اعلام می شود بیشتر از اینکه قیمت های معامله شده باشد قیمت های پیشنهادی هستند و بازار در حال حاضر با کمبود تقاضا روبرو است. کمبودی که موجب شده تا بازار خودرو مسیر نزولی را در پیش بگیرد.
از سوی دیگر فعالان بازار خودرو معتقدند یکی از دلایل افت قیمت خودرو به «توقع برای افزایش عرضه در بازار» باز می گردد؛ انتظاری که در صورت تحقق می تواند روند کاهشی قیمت خودرو را شتاب دهد. افزایش تولید خودروسازان را می توان یکی از دلایل به وجود آمدن این انتظار دانست. تکمیل خودروهای ناقص و خروج آنها از پارکینگ ها یکی از دلایلی است که می توان گفت این شائبه را وجود آورده است.
اما دومین عامل کاهش قیمت خودرو و نبود تقاضا در بازار به چراغ سبز وزیر صنعت، معدن و تجارت به واردات خودرو باز می گردد. اواسط هفته گذشته علیرضا رزم حسینی در حاشیه جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد؛ «براساس طرح واردات خودرو، درصدد شکسته شدن انحصار تولید خودرو هستیم تا فضا برای تولید بیشتر خودروسازان باز شود». خبری که موجب شد تا توقع کاهش قیمت خودرو در بازار افزایش یابد و خریداران به امید پایین آمدن قیمت خودروهای پرتیراژ به دنبال آزد شدن واردات خودرو دست از خرید بکشند. از سوی دیگر این روزها شاهد عرضه خودروهای وارداتی مدل ۲۰۱۹ در بازار هستیم، این امر به دلیل صدور مجوز برای دو شرکت واردکننده خودرو رخ داده که پیش از این تمام مراحل ترخیص خودرو را انجام داده بودند و برگه انبار دریافت کرده بودند، همین خودروها هرچند که تعداد آنها اندک است توانست شایعه شکست ممنوعیت واردات خودرو را تقویت کند.
سومین دلیل به گفته فعالان بازار خودرو به نوسان اندک قیمت در بازارهای لیدر به خصوص بازار ارز و کاهش نوسان قیمت دلار در روزهای اخیر باز می گردد.
در کنار طرح قیمت گذاری مذکور فعالان بازار خودرو در انتظار طرح ساماندهی بازار خودرو هستند، طرحی که شاید روند قیمت گذاری خودرو نیز به واسطه آن تغییر کند و به این شکل شاهد روش جدید برای قیمت گذاری باشیم.
قیمت پراید در بازار خودرو
رصد بازار خودرو در هفته سپری شده نشان می دهد بازار روند نزولی پیش گرفت و بر این اساس، پراید ۱۳۱ هفته گذشته در بازار در محدوده قیمتی ۱۰۱ میلیون تومان قیمت خورد و نسبت به هفته ماقبل ۲.۸ درصد افت قیمت را ثبت کرد با این شرایط می توان گفت پراید تنها یک گام تا صد میلیونی شدن فاصله دارد. قیمت پراید ۱۱۱ نیز با افتی ۳.۶ درصدی در بازار به ۱۲۰ میلیون تومان رسید.
قیمت محصولات پژو در بازار
در میان محصولات ایران خودرو نیز دو خودرو پرطرفدار این شرکت یعنی ۲۰۶ تیپ ۲ و تیپ ۵ نیز در هفته سپری شده افت قیمت را تجربه کردند؛ براساس ارزیابی های در هفته سپری شده بازار شاهد افت ۳.۲ درصدی قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نسبت به هفته قبل بودیم و این خودرو در بازار ۱۷۹ میلیون تومان قیمت خورد و تیپ ۵ نیز با ۰.۴ درصد افت قیمت در هفته سپری شده ۲۴۴ میلیون تومان در بازار معامله شد.
با ارزیابی بازار خودرو می توان گفت «پژو ۲۰۶ صندوقدار» دیگر محصول خانواده ۲۰۶ که بیش از همه تاکنون توانسته نظر خانواده ها را به خود جلب کند در بازار در محدوده قیمتی ۲۳۰ میلیون تومان قیمت خورد و نسبت به هفته قبل تغییر قیمتی نداشت.
قیمت خانواده سمند در بازار
براساس ارزیابی های صورت گرفته قیمت سمند LX در هفته سپری شده بیشترین افت قیمت را داشته و بدون تغییر نسبت به هفته قبل در بازار با قیمت ۱۷۴ میلیون تومان قیمت خورد. اما « سمند lx با موتور EF۷» نیز در هفته گذشته ۱۹۵ میلیون تومان و «سمندسورن» هم ۲۳۷ میلیون تومان در بازار معامله شدند و نسبت به هفته قبل تغییر قیمتی نداشتند.
قیمت تیبا در بازار
از دیگر محصولات در بازار پرتیراژ ها می توان به «تیبا صندوقدار» اشاره کرد؛ ارزیابی بازار خودرو نشان می دهد که این خودرو در هفته گذشته نسبت به هفته قبل در بازار افت یک میلیون تومانی قیمت را تجربه کرد و قیمت آن به ۱۱۲ میلیون تومان رسید.
قیمت «تیبا۲ معمولی » نیز یک میلیون تومان ارزان تر از هفته گذشته در هفته سپری شده با قیمت در بازار ۱۱۹ میلیون تومان قیمت خورد، اما ساینا که به لحاظ قیمتی و حتی فرمی هم تراز تیبا است نیز با قیمت ۱۲۵ میلیون در بازار معامله شد و افتی ۰.۴درصدی در بازار داشت.
منبع: اقتصاد نیوز