کد خبر: 030304206685
انرژیصنعت و معدنرئیس پژوهشگاه نیرو:

بهره‌وری انرژی عملاً وجود خارجی ندارد

رئیس پژوهشگاه نیرو در نشست تخصصی بهره‌وری انرژی، با انتقاد از ساختارهای ناکارآمد و باورهای نادرست حاکم بر حوزه انرژی، این عوامل را مانع اصلی توسعه اقتصاد انرژی کشور دانست و تأکید کرد که بیش از سه دهه است که سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه دچار سوءبرداشت و فقدان برنامه‌ریزی مؤثر بوده‌ است.

به گزارش وزارت نیرو، مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو صبح امروز شنبه در پنل تخصصی بهره‌وری انرژی که با حضور مدیران ارشد وزارت نیرو و اساتید دانشگاه، در سالن فردوسی پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با اشاره به جایگاه پررنگ انرژی در اخبار کشور، این توجه را همزمان «خوب و غم‌انگیز» توصیف کرد و گفت: مشکلات کنونی انرژی، چالش‌هایی را ایجاد کرده که در اولویت مسائل کشور قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه ایران بیش از سه دهه است با سوءبرداشت‌ها در حوزه انرژی روبه‌روست، افزود: مفاهیم علمی انرژی نه در مصرف و نه در سیاست‌گذاری‌ها به درستی درک نشده‌اند و مسیر گذار انرژی و برقی‌سازی جهانی نیز در کشور ما مغفول مانده است.

عمیدپور با انتقاد از ساختار اقتصاد انرژی کشور اظهار داشت: اقتصاد انرژی ایران در قفسی گرفتار شده که بخش عمده‌ای از اقتصاد کلان به آن وابسته است، اما بازارهای مرتبط شکل نگرفته و باور لازم برای توسعه آن‌ها وجود نداشته است. این امر باعث شده بهره‌وری انرژی عملاً وجود خارجی نداشته باشد و وزارتخانه‌های نفت و نیرو که صرفاً نقش عرضه‌کننده دارند، به تنهایی مسئول بهره‌وری شناخته شوند.

وی با اشاره به ضعف در سیاست‌گذاری بین‌بخشی، گفت: مدیریت مصرف در بخش خانگی به وزارت مسکن و شهرسازی و در صنعت به وزارت صمت مربوط می‌شود، اما در عمل، نه سرمایه‌گذاری درستی انجام شده و نه باورهای صحیحی در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی وجود داشته است.

رئیس پژوهشگاه نیرو همچنین افزود: انرژی جایگاهی در سبد خانوار ندارد و از گذشته تاکنون دولت نیز کارآمد عمل نکرده است. مردم بهتر از مسئولان می‌دانند چگونه باید مصرف کنند و اگر آزادسازی قیمت‌ها انجام می‌شد، مصرف برق کاهش می‌یافت.

عمیدپور در ادامه با اشاره به عقب‌ماندگی کشور در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، نبود مکانیسم‌های صحیح اقتصادی را عامل اصلی دانست و تأکید کرد: تا زمانی که اصلاحات ساختاری در اقتصاد کلان کشور ایجاد نشود، قوانین و مقررات موجود نیز قابلیت اجرا نخواهند داشت.

وی در پایان با اشاره به روند جهانی کاهش استفاده از انرژی‌های فسیلی و رشد هوش مصنوعی، بر لزوم بازنگری اساسی در ساختار اقتصاد انرژی ایران تأکید کرد و گفت: مسائل و مشکلات کشور در هم تنیده است و بدون اصلاحات اساسی، شرایط بهبود نخواهد یافت.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا