رئیس جمهوری: رونق ساخت مسکن، تولید را به حرکت درمیآورد
به گفته رییس جمهوری، رونق ساخت مسکن در کشور میتواند به شکل مستقیم و غیرمستقیم بخشهای مختلف اقتصاد و تولید را به حرکت درآورده و ایجاد اشتغال کند.
به گزارش عصراقتصاد، سید ابراهیم رئیسی روزگذشته در مراسم افتتاح همزمان ۱۰۱ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام اربعین حسینی و نیز گرامیداشت یاد شهدای دولت، گفت: به طور طبیعی هفته دولت زمان ارائه گزارش اقدامات و عملکرد بخشهای مختلف دولت به مردم است.
رئیس جمهوری با بیان اینکه مسکن از جمله نیازهای جدی مردم در سراسر کشور محسوب میشود و دولت مردمی نیز از همان آغاز فعالیت خود تأمین مسکن را در اولویت برنامههای خود قرار داده است، افزود: مسکن یکی از بخشهای پیشران اقتصاد و تولید است و جا دارد از تلاشهای همه دستاندرکاران این بخش در وزارت راه و شهرسازی و بخشهای همکار، نظیر استانداریها، فرمانداریها، بانکها، بخشهایی از نیروهای مسلح و دیگر تلاشگران در این عرصه قدردانی کنم.
رئیسی با اشاره به اینکه رونق ساخت مسکن در کشور میتواند به شکل مستقیم و غیرمستقیم بخشهای مختلف اقتصاد و تولید را به حرکت درآورده و ایجاد اشتغال کند، اظهار کرد: نکته مهمتر این است که مسکن با توجه به سهم بالای آن در سبد هزینههای خانوار، یکی از دغدغههای جدی خانوادههاست، لذا باید به شکل ویژه مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهوری تصریح کرد: تلاشهای دستاندرکاران وزارت راه و شهرسازی و دیگر فعالان در عرصه ساخت مسکن باعث کاهش دغدغههای مردم میشود و آثار اقداماتی که در ۲ سال گذشته در این زمینه انجام شده در حال آشکار شدن است.
رئیسی با اشاره به افتتاح ۱۰۱ هزار واحد مسکونی طی مراسم امروز، خاطرنشان کرد: امروز برای همه ما روز بسیار خوبی است و پس از شکر به درگاه خداوند و تشکر از دستاندرکاران اجرا و تکمیل این پروژهها، از همه میخواهم که با اتکال به خداوند نهضت ساخت مسکن را با قوت ادامه دهند تا همه افرادی که به دنبال تهیه مسکن هستند، صاحب خانه شوند.
رئیس جمهوری در ادامه گفت: اینکه امروز نهضت ساخت مسکن در سراسر کشور فعال و فراگیر شده به پشتوانه به میدان آمدن همه بخشهای مرتبط از جمله وزارت راه و شهرسازی و بانکها است. بانکها در زمینه رونقبخشی به ساخت مسکن نقش مهمی دارند و باید تسهیلات بخش مسکنسازی را جزو تکالیف خاص خود به حساب آورند.
در این مراسم که یازدهمین جلسه شورای عالی مسکن بود و به فاصله کمتر از یک ماه از جلسه قبلی این شورا برگزار میشد، همزمان با هفته دولت ۱۰۱ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور به طور همزمان افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
این واحدهای مسکونی شامل طرحهای خودمالک، طرحهای حمایتی واگذاری اراضی، مسکن روستایی، بافتهای فرسوده و ساخت واحدهای ویلایی در برخی استانها بود.
پرداخت بهموقع تسهیلات از شروط اصلی موفقیت نهضت ملی مسکن است
از سوی دیگر رئیسی در یازدهمین جلسه شورایعالی مسکن در دولت مردمی که صبح روزگذشته برگزار شد، «همکاری نظام بانکی در پرداخت به موقع تسهیلات» را از شروط اصلی موفقیت طرح نهضت ملی مسکن عنوان و وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی را مکلف به بررسی و ارائه آمار دقیق و شفاف تعداد متقاضیان معرفی شده به بانکها و میزان تسهیلات پرداخت شده کرد.
رئیس جمهوری در ادامه «کنترل و نظارت بر بازار اجاره بها» را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: دولت معتقد به قاعده عرضه و تقاضا در بازار است و اساسا در قیمتگذاریها دخالتی ندارد، اما بنا به وظیفه قانونی خود قطعا در مقابل سوداگری و اجحاف نسبت به مستاجر و موجر ایستادگی خواهد کرد.
رئیسی نظارت دقیق بر مشاروین املاک را از وظایف قانونی اتحادیه مشاورین املاک دانست و تاکید کرد که نتیجه این نظارت باید جلوگیری از هر گونه اقدام سوداگرانه و تلاطم در بازار مسکن باشد.
ضرورت استمرار دستورالعمل سامان دادن بنگاههای معاملات املاک، تاکید بر تسریع روند تکمیل سامانه املاک با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک، کنترل و نظارت بر سکوها و جلوگیری از قیمتسازی و سوداگری مسکن در فضای مجازی و رفع موانع تولید مسکن با سرمایهگذاری و مدیریت بانکهای خصوصی از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهور در این جلسه بود.
رئیس جمهوری در ادامه با تاکید بر ضرورت بازنگری فرآیندهای اداری با هدف کوتاهتر شدن این فرآیندها و معطل نشدن کار مردم گفت: نه تنها از بخش مسکن، بلکه همه ادارات و سازمانها میخواهم که با جدیت فرآیندهای اداری خود را بازنگری کنند تا از طولانی شدن کارها و معطل شدن امور مردم جلوگیری شود.
رئیسی به موضوع عوارض صدور مجوز ساخت و ساز اشاره کرد و اظهار داشت: وزیر کشور در جلساتی با شوراهای شهر و روستا این موضوع را پیگیری کند تا عوارض غیرمتعارف به مردم تحمیل نشود.
رئیس جمهوری در ادامه همچنین تاکیداتی در زمینه تامین مصالح، تامین زمین و تخصیص تسهیلات، به مسئولان و دستگاههای مربوطه داشت و از همه مسئولان و دستاندرکاران مرتبط با نهضت ملی مسکن بهویژه وزیر راه و شهرسازی خواست که با همت والا و تلاش جهادی رفع موانع و مشکلات پیشرو را پیگیری کنند تا کارها سریعتر به نتیجه برسد و استانهایی که کمتر توانستهاند به تعهدات خود در زمینه ساخت مسکن عمل کنند نیز عقبماندگیها را جبران کنند.
وی درباره ساخت مسکن روستایی نیز تصریح کرد: هدفگذاری ساخت ۱ میلیون مسکن روستایی بسیار مهم و چه بسا مهمتر از ساخت مسکن شهری باشد، چرا که میتواند مشکل حاشیهنشینی را نیز کاهش دهد و لذا باید با جدیت پیگیری شود.