کد خبر: 170603171997
اقتصادروزنامهکشاورزیرئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم، آرد و نان:

زیرساخت های بخش کشاورزی نیازمند بازنگری است

زینب غضنفری

رئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم، آرد و نان معتقد است که خودکفایی نیاز به زیرساخت دارد و این زیرساخت‌ها باید از تامین بذر تا آمایش سرزمین و نظام سهامداری در مزرعه مجدد مورد بازنگری قرار گیرد.

به گزارش عصر اقتصاد، امروز نشست خبری چهارمین کنفرانس ایران گرین با حضور شریف نظام مافی رئیس اتاق بازرگانی ایران سوئیس، علیرضا کریمی رئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم آرد و نان، حسین یزد جردی رئیس کانون انجمن های صنفی صنایع آرد ایران و سید محمدرضا مرتضوی رئیس کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در اتاق بازرگانی ایران و سوئیس برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری شریف نظام مافی رئیس اتاق ایران و سوئیس گفت: هر ساله کنفرانس بین‌المللی گرین در کشورهای مختلف برگزار می‌شود اما چند سالی است که از ایران دعوت به عمل نمی‌آید.

وی عنوان کرد: پس از اعمال تحریم در واقع حضور ایران در این کنفرانس جهانی ممنوع شد. پس از این مساله فعالان این حوزه تصمیم گرفتند در راستای تامین امنیت غذایی و غلات مورد نیاز کشور در داخل، کنفرانس برگزار شود و این امر در حال انجام است و حتی از فعالان این حوزه در کشورهای مختلف نیز دعوت می‌شود.

مدیر اجرایی کنفرانس ایران گرین افزود: زمینه‌های کار همان سرفصل‌های بین‌المللی در بخش نوآوری برای تامین غلات مورد نیاز است زیرا هر روز اتفاق‌های جدیدی در بازار غلات جهان رخ می‌دهد که لازم است برای تامین ذخایر استراتژیک و آینده بازار از این مباحث دور نباشیم.

وی تامین محصولات اساسی ذرت، گندم، جو و خوراک دام که پیش‌بینی شده، امسال برنج هم به آن اضافه شود را از جمله مباحث قابل پیگیری در کنفرانس غلات دانست.

خودکفایی مفید است که پایدار باشد

در ادامه این نشست علیرضا کریمی، رئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم، آرد و نان درباره اهداف چهارمین کنفرانس ایران گرین اظهار کرد: بارها موضوع خودکفایی هر یک از محصولات اساسی در کشور مطرح شده که در برخی هم این خودکفایی محقق شده است اما زمانی این خودکفایی مفید است که پایدار باشد.

وی ادامه داد: هنگامی تولید پایدار محقق می‌شود که از مرحله کاشت تا بازار، نیازمندی‌ها به طور شفاف، مشخص باشد. خودکفایی نیاز به زیرساخت دارد و این زیرساخت‌ها باید از تامین بذرتا آمایش سرزمین و نظام سهامداری در مزرعه مجدد مورد بازنگری قرار گیرد.

نشست خبری چهارمین کنفرانس ایران گرین (2)

رئیس کانون هماهنگی زنجیره گندم، آرد و نان عنوان ادامه داد : قیمت تمام شده نان در کشور بالا است و به لحاظ کیفیت جای کار دارد و ما باید به سمت و سویی حرکت کنیم که در زنجیره تامین، قیمت تمام شده نان کاهشی باشد.

سالانه ۱۸ میلیون تن غلات وارد کشور می شود

در ادامه سید محمد رضا مرتضوی رئیس کانون انجمن های صنایع غذایی ایران گفت: ایران با جمعیتی بالاتر از ۸۰ میلیون نفر یکی از قطب‌های جهانی در مصرف غلات به شمار می‌رود. بنابراین ضرورت دارد تا با افزایش سطح آگاهی، دولت مردان تصمیمات درست تری اتخاذ کنند.

وی با بیان این که سالانه ۱۸ میلیون تن غلات وارد کشور می‌شود، عنوان کرد: با توجه به نوسان اقلیمی و شرایط داخلی در بخش خودکفایی کالاهای اساسی، این عدد می‌تواند به حداقل ۱۲ تا ۱۶ میلیون تن و در بالاترین حجم واردات ۱۸ تا ۲۰ میلیون تن برسد. لذا ساماندهی این بازار و هزینه کرد حداقل ارز با آگاهی از روند جهانی بازار غلات شدنی است.

وی با بیان این که بین ۷ تا ۹ میلیون تن غلات وارد شده مربوط به ذرت است، یادآور شد: در دانه‌های روغنی بخش زیادی از نیازمندی داخل از طریق واردات تامین می‌شود.

رئیس کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با اشاره به امنیت غذایی هم گفت: یکی از شاخص‌های مهم در تامین امنیت غذایی، فراوانی و در دسترس بودن کالاها با قیمت مناسب برای جامعه است. این یک واقعیت است که به لحاظ زمین، آب و شرایط اقلیمی توانمندی کشور در تامین امنیت غذایی مشخص است. در کنار این موضوع ما نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های موجود نیز استفاده بهینه کنیم.

به عنوان مثال، عراق بزرگترین واردکننده آرد در همسایگی ایران است اما سهم ایران در این بازار صفر است چون تصمیمات درست و به هنگام گرفته نمی‌شود.

شایان ذکر است چهارمین کنفراس ایران گرین در تاریخ ۱۰ و۱۱ مهر ماه سال جاری با حضور فعالین بخش آرد ونان و صنایع غذایی در سالن همایش بین المللی هتل ارم برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا