کد خبر: 0508995242
تولید و بازرگانیروزنامه

واکنش بانک مرکزی به تامین نشدن ارز برای واردات روغن خام

بانک مرکزی در واکنش به مباحث مطرح‌شده مبنی بر تأمین نشدن ارز برای واردات روغن خام، اعلام کرد: ۶۲۱۴میلیون دلار تامین ارز برای کالاهای اساسی انجام شده و این بانک در «اولویت‌بندی» نقشی ندارد.

به گزارش مهر، بانک مرکزی در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر توقف ۹روزه تولید روغن بهشهر و اظهارات انجمن صنایع روغن درباره اینکه کارخانه‌های روغن به دلیل مشکل تخصیص ارز در آستانه بحران هستند، اعلام کرد: بانک مرکزی از ابتدای سال تاکنون علی‌رغم فشار تحریم‌ها، ارز کالاهای اساسی را طبق مقررات تأمین کرده است؛ ضمن آنکه تعیین «اولویت‌بندی» نوع و میزان ارز کالاها برعهده وزارتخانه‌های ذی‌ربط اعم از صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به انتشار اخباری مبنی بر تأمین نشدن ارز نهاده‌های دامی و کالاهای اساسی با نرخ ۴۲۰۰تومان، که منجر به تعطیلی برخی از شرکت‌های تولیدی شده است، به آگاهی می‌رساند بانک مرکزی سقف تعیین‌شده در مصوبه ستاد اقتصادی دولت برای تأمین ارز، را به طور کامل اجرا کرده است و این، وظیفه وزارتخانه‌های مربوطه است که با «اولویت‌بندی» در سقف مذکور، تعیین کنند برای چه کالاهایی و چه شرکت‌هایی تأمین ارز شوند.

طی سال جاری بنا به مصوبه ستاد اقتصادی دولت، سقف ۸میلیارد دلار ارز با نرخ ۴۲۰۰تومان به منظور تأمین کالاهای اساسی به تفکیک ۵.۵میلیارد دلار برای اقلام کالای اساسی (ذرت، دانه روغنی، روغن خام، کنجاله، جو و گندم) و ۱.۵میلیارد دلار برای دارو و یک‌میلیارد دلار برای تجهیزات پزشکی در نظر گرفته شد.

تأمین ارز کالاهای اساسی به نرخ ۴۲۰۰تومان، از ابتدای سال تا پایان مهر برای واردات اقلام اساسی، به شرح زیر است:

ذرت ۱۶۲۴میلیون دلار، جو ۲۶۰میلیون دلار، دانه‌های روغنی ۷۷۷میلیون دلار، روغن خام ۷۷۸میلیون دلار، کنجاله ۶۳۸میلیون دلار، گندم ۳۳۰میلیون دلار، کود ۴۰میلیون دلار، کاغذ  ۳۰میلیون دلار، تجهیزات و ملزومات پزشکی۶۱۵میلیون دلار، دارو و مواد اولیه دارو ۹۸۵میلیون دلار، سایر ۱۳۷میلیون دلار

بنابراین طی هفت ماه گذشته جمعاً مبلغ ۶,۲۱۴میلیون دلار توسط بانک مرکزی برای تأمین کالاهای اساسی در نظر گرفته شده و همان‌گونه که آمار فوق نشان می‌دهد، این بانک با توجه به گذشت ۷ماه از سال جاری، تأمین ارز کالاهای اساسی را طبق مصوبه ستاد اقتصادی دولت به طور کامل انجام داده است. اگر شرکتی مدعی است که مشکل تأمین ارز دارد، دلیل آن به اولویت‌بندی‌هایی برمی‌گردد که وزارتخانه مربوطه انجام داده و خارج از تخصص نهادی بانک مرکزی است و این بانک نقشی در آن ندارد.

بر اساس این گزارش،گروه صنعتی بهشهر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به تأمین نشدن ارز توسط بانک مرکزی برای واردات روغن خام و عرضه نشدن روغن خام به میزان مورد نیاز، تولید شرکت به مدت ۹روز متوقف شد.

همچنین، امیرهوشنگ بیرشک، دبیر انجمن صنفی صنایع روغن در واکنش به توقف تولید روغن بهشهر اظهار کرد: وزارت صمت واردکنندگان را به بانک مرکزی معرفی کرده اما مشکل، تخصیص ارزِ قابل انتقال است. در واقع مهم این است که ارز تخصیص داده شده قابلیت انتقال داشته باشد؛ در غیر این صورت فایده‌ای ندارد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button