پیش بینی ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سود خالص برای صنایع تولیدی کشور تا پایان سال
شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی در خرداد ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش ۲.۲ درصدی را تجربه کرده اما در مجموع رشد سه ماهه شاخص تولید فعالیتهای صنعتی بورسی نسبت به بهار سال گذشته ۵.۵ درصد بوده و شاخص فروش این صنایع در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته ۴.۳ درصد افزایش داشته است.
به گزارش عصراقتصاد، وزیر امور اقتصادی ودارایی با توجه به تاکید رییس جمهوری بر لزوم احیای اعتماد نسبت به سرمایهگذاری در کشور، اعلام کرد: معاون اول رئیس جمهوری به وزرا دستور داد از هرگونه سیاستی که منجر به بی اعتمادی و افزایش قیمت نهادههای تولیدی و صنایع بورسی میشود، پرهیز کنند.
سید احسان خاندوزی، افزود: با توجه به نگرانیهایی که در ایام اخیر بین فعالان بازار سرمایه، سهامداران و سرمایهگذارن پیرامون سیاستهایی از قانون بودجه ۱۴۰۲ یا تصمیمات دستگاه اجرایی مطرح بود که موجب افزایش قیمت سوخت و خوراک و نهادههای تولیدی میشد، این موضوع با رییس جمهوری در یک جلسه به شکل تفضیلی مطرح شد.
وی افزود: با توجه به تاکید رییس جمهوری بر لزوم احیای اعتماد نسبت به سرمایهگذاری در کشور، دستورات لازم صادر شد و معاون اول رئیس جمهوری از وزرای نفت، نیرو و سایر وزارتخانهها خواست که در ایام آتی از هر سیاستی که منجر به بیاعتمادی و افزایش قیمت نهادههای تولیدی و صنایعی بزرگ میشود، بپرهیزند.
خاندوزی بیان کرد: با توجه به این دستور، چشمانداز بازار سرمایه امیدبخش خواهد بود و برآورد کارشناسان این است که تا پایان سال ۱۴۰۲ فقط صنایع تولیدی کشور حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سود خالص تولید خواهند کرد که عدد قابل توجهی خواهد بود.
تولید صنایع بورسی ۵.۵ درصد افزایش یافت
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به تحلیل و بررسی بخش حقیقی حوزه صنعت و معدن اقتصاد ایران در خردادماه ۱۴۰۲ پرداخت؛ تحلیل روند رشد بخش صنعت از جنبههای مختلف، عاملی کلیدی در تحلیلهای خُرد و کلان اقتصادی و یکی از ارکان تصمیمگیری در حوزه اقتصاد است.
شاخص تولید بخش صنعت بهدلیل تأثیر نوسانات سطح فعالیت صنعت بر بخشهای دیگر اقتصاد، بهعنوان یک شاخص مهم اقتصادی کوتاهمدت مورد استفاده قرار میگیرد.
یافتههای این گزارش نشان میدهد طی خرداد سال ۱۴۰۲، شاخص تولید شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با افزایش ۲.۲ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۰.۸ درصدی مواجه شده است. همچنین نسبت به ماه قبل شاخص تولید و فروش افزایش ۰.۸ و ۰.۲ درصدی داشته اند که تحت تاثیر قطعی برق صنایع در خرداد ماه بوده است.
در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، از بین ۱۵ رشتهفعالیت صنعتی بورسی ۹ رشتهفعالیت افزایش در شاخص تولید و ۶ رشتهفعالیت کاهش در شاخص تولید را تجربه کردهاند.
گروههای «تجهیزات برقی»، «دارو»و «محصولات فلزی بهجز ماشینآلات و تجهیزات» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشتهفعالیتهای «سایر کانی غیرفلزی» و «چوب و کاغذ» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید داشتهاند.
رشد ۵.۵ درصدی تولید صنایع بورسی در بهار ۱۴۰۲/ افزایش ۲.۲ درصدی تولید صنایع بزرگ در خرداد
همچنین طی خردادماه سال ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل، رشتهفعالیتهای «تجهیزات برقی»، «سایر کانی غیرفلزی» و «خودرو و قطعات» بیشترین سهم را در افزایش شاخص تولید و رشته فعالیتهای «کاشی و سرامیک» و «شیمیایی بهجز دارو» بیشترین سهم را در کاهش شاخص تولید ثبت کردهاند.
طبق بررسیهای صورت گرفته در این گزارش، طی خرداد سال ۱۴۰۲، شاخص فروش شرکتهای صنعتی بورسی نسبت به ماه مشابه سال قبل با کاهش ۱.۴ درصدی و نسبت به ماه قبل با افزایش ۰.۵ درصدی مواجه شده است.
در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰ رشتهفعالیت افزایش در شاخص فروش و ۵ رشتهفعالیت کاهش در شاخص فروش داشتهاند. رشتهفعالیتهای «کاشی و سرامیک»، «تجهیزات برقی» و «لاستیک و پلاستیک» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش نسبت به ماه مشابه سال قبل و رشتهفعالیتهای «محصولات فلزی بهجز ماشینآلات و تجهیزات» و «فلزات پایه» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش داشتهاند.
همچنین در این ماه نسبت به ماه قبل، رشتهفعالیتهای «تجهیزات برقی»، «لاستیک و پلاستیک» و «سایر کانی غیرفلزی» بیشترین سهم را در افزایش شاخص فروش و رشتهفعالیتهای «خودرو و قطعات» و «شیمیایی بهجز دارو» بیشترین سهم را در کاهش شاخص فروش ثبت کردهاند.
بر اساس این گزارش رشد سه ماهه شاخص تولید فعالیتهای صنعتی بورسی نسبت به بهار سال گذشته ۵.۵ درصد و شاخص فروش این صنایع در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته ۴.۳ درصد افزایش داشته است.
بر این اساس در خرداد سال ۱۴۰۲ نرخ رشد ماهیانه قیمت فعالیتهای صنعتی بورسی رشد مثبت ۰.۶ درصدی را ثبت کرده است، همچنین رشد نقطهبهنقطه با کاهش نسبت به ماه قبل، به ۱۶.۷ درصد رسیده است.
میانگین سالیانه شاخص قیمت نیز در خرداد سال ۱۴۰۲ روند نزولی یک سال اخیر خود را ادامه داد و با ۴.۱ واحد درصد کاهش نسبت به ماه قبل، میزان ۳۴.۷ درصد افزایش را نشان میدهد.