کد خبر: 1108995847
بازار

گرانی شیرخشک چقدر محتمل است؟

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد می‌گوید: با افزایش قیمت مواد اولیه شیرخشک، اسناد مورد نظر را برای افزایش قیمت این کالا به سازمان غذا و دارو ارسال کرده‌ایم که پس از تایید سازمان حمایت احتمالا قیمت شیرخشک تا دو ماه آینده افزایش خواهد یافت.

به گزارش تجارت‌نیوز، مواد اولیه صنعت شیرخشک به شکل قابل توجهی گران شده است. این خبر را رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد تایید می‌کند و درباره علت افزایش قیمت‌ها می‌گوید: نه‌‎تنها ارز دولتی بلکه ارز نیمایی به صنعت شیرخشک تعلق نمی‌گیرد. قیمت اقلام مصرفی در شیرخشک نیز از چهار ماه گذشته تاکنون دو برابر شده است؛ چرا که با حذف ارز دولتی و بالا رفتن قیمت دلار قیمت سایر کالاها از جمله هزینه بسته‌بندی و … نیز افزایش یافته است.

هانی تحویل‌زاده همچنین از احتمال افزایش قیمت شیرخشک تا چند ماه دیگر می‌دهد و می‌افزاید: با افزایش قیمت مواد اولیه شیرخشک، اسناد مورد نظر را برای افزایش قیمت این کالا به سازمان غذا و دارو ارسال کرده‌ایم که پس از تائید سازمان حمایت احتمالا قیمت شیرخشک تا دو ماه آینده افزایش خواهد یافت.

روغن صنایع چقدر گران شد؟

او علت بالا بردن قیمت شیر خشک را سه عامل عنوان می‌کند. نخست آن که تولیدکنندگان این حوزه از ابتدای سال پودر شیرخام بدون چربی را کیلویی ۲۰ هزار تومان می‌خریدند اما امروز این کالا با قیمت ۴۰ هزار تومان به دست فعالان این صنعت می‌رسد؛ این یعنی قیمت برخی از مواد اولیه این صنعت ۸۰ درصد افزایش یافته است. همچنین روغن خام نیز با قیمت ۱۶ هزار تومان تهیه می‌شد، این در حالیست که قیمت روغن هم بیش از دو برابر شده و حالا با قیمت ۴۰ هزار تومان به دست تولیدکنندگان شیرخشک می‌رسد.

تحویل‌زاده عنوان می‌کند: قیمت دولتی یک قوطی شیرخشک بین ۲۸ هزار تا ۳۵ هزار تومان است؛ این قیمت از تیر ماه ثابت و تغییری نکرده است. چنانچه ارز دولتی برای همیشه به این صنعت اختصاص پیدا نکند قیمت هر قوطی شیرخشک بین ۸۰ هزار تا ۹۰ هزار تومان تمام می‌شود.

بنا بر گفته صنعتگران حوزه شیر خشک کودکان؛ ارز دولتی از فروردین ماه به تولیدکنندگان شیرخشک تعلق نگرفته است؛ این در حالیست که بانک مرکزی نسبت به حذف ارز دولتی برای صنعتگران این حوزه تاکنون واکنش خاصی نشان نداده است. آیا ارز دولتی به جیب افراد دیگری سرریز می‌شود؟ در این باره باید منتظر پاسخ مسئولان ماند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا