کد خبر: 290204205927
تولید و بازرگانیروزنامهصنعت و معدن

اردیبهشت گل گهر بهاری‌تر از فروردین

زینب غضنفری

منطقه معدنی و صنعتی گل گهر به سبب دارا بودن معادن غنی از سنگ آهن، یکی از مطرح‌ترین قطب‌های فعال معدنی و صنعتی در غرب آسیا به شمار می‌رود که قابلیت‌های زیادی برای تبدیل شدن به یک منطقه بزرگ و رقابتی در سطح ایران و حتی جهان را دارد.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به عنوان بزرگ‌ترین شرکت فعال در این منطقه، نقش مهمی در توسعه اقتصادی بر عهده دارد. این شرکت در حال حاضر با ظرفیت تولید بیش از ۱۵ میلیون تن کنسانتره و بیش از ۱۰ میلیون تن گندله، بزرگترین تولید کننده فرآورده‌های آهنی کشور شناخته می‌شود که با اجرای پروژه‌های توسعه و بهینه سازی خطوط شرکت، در افق چشم انداز خود، مجموع تولیدات سالانه این شرکت به بیش از ۳۰ میلیون تن خواهد رسید.

شرکت گل گهر به منظور توسعه زنجیره ارزش خود، با تاسیس شرکت‌های فولادی، سهم خود را در تولید محصولات فولادی نظیر آهن اسفنجی توسعه داده و در آینده نه چندان دور با تولید اسلب نازک و مقاطع فولادی، این زنجیره را تکمیل خواهد کرد. بدین ترتیب، در آینده‌ای نه چندان دور، گل گهر به اولین منطقه معدنی و صنعتی در ایران تبدیل خواهد شد که تمام فرآیند تولید، از معدن تا محصول نهایی را در یک منطقه در کنار هم قرار می‌دهد.

شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در سالی که به شعار «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری شده رکوردهای جدیدی در تولید به ثبت رسانده و عزم جدی از خود در بخش تولید نشان داده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، این شرکت بزرگ معدنی در فروردین ماه رکوردشکنی‌های مختلفی و متواتری داشت و در ادامه این سنت پسندیده، اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ را نیز سبز و بهاری شروع کرد.

دومین روز از دومین ماه سال کارخانه گندله سازی شماره ۲ شرکت گل گهر موفق شد ۱۹ هزار و ۷۲۵ تن محصول به تولید برساند و بدین ترتیب، تولید روزانه را بشکند.

کارخانه گندله سازی شماره ۱ نیز همین مسیر را در پیش گرفته و همانند فروردین ماه در زمره رکوردشکنان این شرکت قرار گرفت و رکورد تولید روزانه این کارخانه با تولید ۲۱ هزار و ۴۱۶ تن گندله در ششمین روز اردیبهشت ماه شکسته شد.

در سال ۱۴۰۳ که شدت و قدرت ناترازی انرژی بالا بود و شرکت‌های تولیدی به خصوص معدنی‌ها و صنعتی‌ها با چالش بزرگ تامین برق و گاز مواجه شده بودند، این شرکت توانست با میزان تولیدات خود را نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش دهد و اجازه نداد حجم بالای خاموشی‌ها، روند تولید را مختل کند.

بر اساس رکوردشکنی‌های صورت گرفته می‌توان چنین نتیجه گرفت که این روند در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه با قدرت بیشتری ادامه یافته و شرکت معدنی و صنعتی گل گهر از تمام امکانات خود نهایت استفاده را می‌برد تا نمودار تولید محصولات شیب و شتاب بیشتری بگیرد.

این موضوع از جهتی دیگر نیز حائز اهمیت است؛ چرا که با تولید با کیفیت به میزان قابل قبول، دست شرکت در صادرات محصولات به بازارهای خارجی باز است و پس از سیراب کردن نیاز داخلی، می‌تواند با خاطری آسوده به آن سوی مرزها نگاه کند. این مورد را می‌توان در میزان و مبلغ صادرات محصولات در اولین ماه از سال جاری مشاهده کرد و یکی از علل افزایش صادرات از ۱۳۶ هزار تن به ۱۴۵ هزار تن را ناشی از همین مسئله دانست.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا