کد خبر: 151103192098
بازارها و خدمات مالیروزنامهصنعت و معدنفناوری اطلاعات و ارتباطات

رشد سریع کسب وکارهای نوپا با استفاده از تامین مالی جمعی

به گزارش عصر اقتصاد، در نشست خبری اولین همایش ملی تامین مالی جمعی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، ضمن تشریح جزییات این همایش، ویژگی‌های سکوهای تامین مالی جمعی برای جذب نقدینگی و ارائه آن به صاحبان کسب و کارها و صنایع، اعلام شد.

مهراد: بیش از ۵۰۰ شرکت با تأمین مالی جمعی به تأمین سرمایه خود پرداخته‌ اند

در این نشست خبری، امیر محمد مهراد دبیر کل سازمان ملی کارآفرینی ایران امیرمحمد مهراد، رئیس انجمن تأمین مالی جمعی ایران، اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ شرکت در کشور با بهره‌گیری از روش تأمین مالی جمعی، موفق به جذب سرمایه مورد نیاز خود شده‌اند. این آمار نشان‌دهنده رشد چشمگیر این مدل نوین تأمین مالی در ایران است که اکنون به یکی از ابزارهای کلیدی برای پشتیبانی از استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا تبدیل شده است.

وی افزود: از سال ۹۹ تاکنون بیش از هزار طرح از طریق تامین مالی جمعی، سرمایه مورد نیاز خود را تامین کرده‌اند و تا دی ماه امسال حجم کلی تامین مالی جمعی در کشور بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده و بیش از ۵۰۰ شرکت از این طریق تامین مالی خود را انجام داده اند.

وی خاطرنشان کرد: تحریم ها و کنترل ترازنامه بانک مرکزی باعث شد معادل بیش از ۸۰ درصد طرح هایی که در ۱۴۰۱ تعریف شد امسال از این طریق تامین مالی شود. هم‌اکنون، ۳۹ سکوی تامین مالی امروز در بازار سرمایه مجوز فعالیت دارند و۳۷ مورد از این سکوها فعال هستند. ۵ سکوی برتر در این حوزه نیز بیش از ۵۷ درصد تامین مالی جمعی بازار را بر عهده دارند.

مهراد تصریح کرد: میانگین نرخ سود در این سکوها از ۳۰ درصد در ابتدای راه اندازی تامین مالی جمعی، امروز به حدود ۴۰ درصد رسیده است. همچنین از ابتدا تاکنون استان های تهران، اصفهان و یزد استان های پیشتاز در این زمینه بوده اند.

دلیری: حاکمیت باید حمایت‌های لازم را از تأمین مالی جمعی انجام دهد

علیرضا دلیری دبیر علمی همایش ملی تأمین مالی جمعی، ، در این نشست تأکید کرد که حمایت حاکمیت از تأمین مالی جمعی برای توسعه و گسترش این روش ضروری است. او با اشاره به مزایای این شیوه در تأمین مالی سریع و انعطاف‌پذیر، گفت: «این همایش فرصت مناسبی است تا تأمین مالی جمعی را به جامعه معرفی کنیم و اهمیت حمایت‌های قانونی و اجرایی حاکمیت را در این زمینه به‌طور جدی مطرح کنیم». دلیری افزود که در حال حاضر، تمرکز در ایران بیشتر بر تأمین مالی از طریق بدهی یا وام بوده است و نیاز است تا توجه بیشتری به دیگر حوزه‌های تأمین مالی مانند سهام، خیریه و پاداش شود.

وی افزود: واقعیت آن است که برخی ظرفیت‌ها به طور کامل وارد عرصه تامین مالی نشده اند. اما بسیاری بحث‌ها همچون کرادفاندینگ، روش‌های صندوق‌های سرمایه گذاری و cbc شکل گرفته و در بخش سرمایه گذاری کمک کننده بود. اما بخشی که در ابتدا بازار سرمایه را به نگرانی وا داشته بود تامین مالی جمعی بود.

وی با بیان اینکه در بحث ipo ها شرکت‌ها بزرگ اند و دارایی دارند اما در تامین مالی جمعی نگرانی وجود داشت، گفت: در حال حاضر ارقام جذب سرمایه در روش تامین مالی جمعی عددهای بالایی شده و نگرانی ها کاهش یافته است. این روش، روشی کوتاه و مفید برای تامین مالی است.

دلیری تصریح کرد: گاهی در کرادفاندینگ حتی در عرض چندساعت تامین مالی انجام می‌شود که بسیار جذاب است؛ حتی اگر نرخ بالاتری نسبت به بانک داشته باشد. با وجود تعریف سقف مجاز ۴۵ درصدی سود، شاهدیم که سقف‌ها به خوبی پر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه لازم است حاکمیت این روش تامین مالی را تبیین و حمایت کند، خاطرنشان کرد: این همایش می‌تواند تامین مالی جمعی را به خوبی به جامعه معرفی کند.

موقعی: تنظیم‌گری و تسهیل فضای کسب‌وکار، اساس نگاه اتاق‌های بازرگانی به تأمین مالی جمعی است

محمد هادی موقعی، رییس کمیسیون تأمین مالی کارآفرینی و رییس اولین همایش ملی تأمین مالی جمعی، در نشست خبری اخیر خود بر اهمیت تنظیم‌گری و تسهیل فضای کسب‌وکار به عنوان اصول اساسی در نگاه اتاق‌های بازرگانی به تأمین مالی جمعی تأکید کرد. وی با اشاره به فعالیت‌های سازمان ملی کارآفرینی به عنوان تشکلی وابسته به اتاق بازرگانی ایران، اعلام کرد که این سازمان و سایر تشکل‌های اقتصادی عمدتاً بر اهدافی چون بهبود فضای کسب‌وکار و تسهیل فعالیت‌های اقتصادی تمرکز دارند.

موقعی افزود که تأمین مالی جمعی، به‌عنوان یک مدل نوین در جذب سرمایه، باید با دقت و در چارچوب مقررات لازم در کنار نهادهای مالی با سابقه فعالیت کند، تا هم از توسعه این روش حمایت کند و هم مانع از ایجاد رقابت‌های ناسالم و مشکلات جانمایی در بازارهای اقتصادی شود.

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که برای موفقیت تأمین مالی جمعی، نیاز به مکان‌یابی صحیح در بازارهای مالی وجود دارد، تا این روش در کنار روش‌های سنتی تأمین مالی همچون بانک‌ها و بازار سرمایه، بتواند به طور مؤثر و بدون ایجاد خلل در ساختار اقتصادی کشور عمل کند.

میثم دهقانی منش: ایجاد دبیرخانه تأمین مالی جمعی در اتاق ایران برای معرفی بهتر این ابزار

در راستای توسعه و گسترش ابزارهای نوین مالی، میثم دهقانی منش، دبیر همایش ملی تأمین مالی جمعی، از راه‌اندازی دبیرخانه‌ای ویژه در اتاق ایران برای معرفی و ترویج این ابزار خبر داد. هدف اصلی این دبیرخانه، آشنایی بیشتر بخش‌های مختلف صنعتی و اقتصادی با قابلیت‌ها و مزایای تأمین مالی جمعی است.

به گفته دهقانی منش، این اقدام گامی مهم در جهت تسهیل دسترسی به منابع مالی برای پروژه‌های نوآورانه و کارآفرینانه به شمار می‌رود. در این راستا، تلاش بر آن است که با کاهش ریسک‌های مالی و افزایش آگاهی عمومی، پروژه‌های تولیدی و خدماتی بتوانند از ظرفیت‌های جمعی بهره‌برداری بهینه کنند و از طریق مشارکت مردمی، سرعت و کیفیت اجرا را ارتقا دهند.

دبیر همایش ملی تامین مالی جمعی گفت: در ۳۰ بهمن ماه، همایش برگزار خواهد شد و از مسئولان مربوطه همچون ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، مسئولان و مقامات اقتصادی، اتاق بازرگانی و … برای شرکت در آن دعوت به عمل آمده است. در این همایش ۲ پنل تخصصی برگزار خواهد شد که در پنل اول فرصت‌ها و چالش‌های تامین‌مالی با حضور ۶ عضو مستقیم ذینفع مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

گفتنی است این همایش در تاریخ ۳۰ بهمن ماه در اتاق بازرگانی ایران برگزار می‌شود. علاقه مندان می‌توانند از طریق وب سایت همایش به نشانی www.ncfconf.com و با کد تخفیف cfhamayesh۲۰ برای حضور در همایش ثبت نام کنند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا