کد خبر: 101101119018
روزنامهمدیریت و اقتصاد محلی

قاچاق چوب در خراسان جنوبی؛ سال گذشته صفر و امسال ۳ تن!

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی از کشف بیش از ۱۱ تن چوب قاچاق از ابتدای سال در استان خبر داد و خاطرنشان کرد که سال گذشته، قاچاق چوب گز نداشته، اما از ابتدای سال تا پایان دی ۳ تن چوب گز در استان کشف شده است.

علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: استان خراسان جنوبی  دومین استان بیابانی کشور بوده که با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی ۸۶ درصد مساحت استان را شامل می‌شود.

او افزود: پدیده‌های بیابانی حدود چهار میلیون و ۵۲۵ هزار و ۷۸۴ هکتار از کل وسعت استان خراسان جنوبی را تشکیل می‌دهد و براساس مطالعات انجام شده در خصوص مناطق تحت تاثیر فرسایش بادی، ۴۱ کانون بحرانی فرسایش بادی شهرستانی در سطح ۱۰ شهرستان استان خراسان جنوبی(۳۲ کانون استانی) شناسایی شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: سطح این کانون‌ها برابر دو میلیون و ۱۳۵ هزار و ۹۸۵ هکتار هکتار ارزیابی شده که ۶۰۳ هزار و ۸۳۶ هکتار دارای شدت زیاد (H۱)، ۸۶۸۴۹۰ هکتار با شدت متوسط (H۲) و ۶۶۳۶۵۹ هکتار با شدت کم (H۳) است که ۱۴ درصد مساحت استان را دربر می گیرد.

نصرآبادی بیان کرد: مجموع خسارت‌های ناشی از این کانون‌های بحرانی در استان خراسان جنوبی سالانه حدود ۸۲۸ هزار و ۹۰۲ میلیون ریال برآورد شده است؛ بیشترین مساحت کانون مربوط به شهرستان طبس بوده ولی فرسایش خاک بر اساس پراکندگی کانون‌های بحرانی در سطح استان در همه مناطق دیده می‌شود.

او ادامه داد: در سال گذشته عملیات اجرایی اداره بیابان به منظور مقابله با بیابانزایی شامل؛ آبیاری و مراقبت نهالکاری و بوته کاری‌های سنواتی، مدیریت هرز آب، تله رسوب گیر، بادشکن زنده و مالچ پاشی است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: اجرای پروژه‌های مقابله با بیابانزایی با افزایش سرانه پوشش گیاهی، کاهش اثرات مخرب گرد و غبار بر زندگی ساکنین، مسافران و تاسیسات ریلی و برق و راه‌ها و فزایش آب دهی قنوات پایین دست پروژه‌های مدیریت روان آب به کاهش فرسایش خاک کمک می‌کند؛ از دلایل اصلی فرسایش خاک در استان بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و کمبود پوشش گیاهی است.

نصرآبادی همچنین از کشف بیش از ۱۱ تن چوب قاچاق از ابتدای سال در استان خبر داد و گفت: سال گذشته، قاچاق چوب گز نداشته‌ایم و از ابتدای سال تا پایان دی ۳ تن چوب گز  در استان کشف شده است.

او افزود: در این مدت ۳ هزار و ۴۰۰ کیلوگرم چوب تاغ جنگلی  و ۴ هزار و ۶۶۵ کیلوگرم چوب تاغ جنگلی به صورت قاچاق در استان کشف شده است؛ در مدت مشابه پارسال ۱۱ تن چوب قاچاق در استان کشف شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: مقصد چوب‌های قاچاق بیشتر شهرهای شمال کشور و تهران بوده است و برای کاهش قاچاق چوب در مرداد و دی امسال‌جلسات متعددی با تعزیرات گرفته شده است و بر اساس مصوبات این جلسات اکنون نیروی انتظامی و جهاد کشاورزی نیز در بحث قاچاق چوب وارد عمل شده‌اند.

نصرآبادی تصریح کرد: مردم در صورت مشاهده هرگونه قاچاق چوب می‌توانند موارد مشاهده شده را به شماره تماس ۱۵۰۴ گزارش دهند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا