مدیرعامل بانک توسعه صادرات: صادرات غیر نفتی زمینهساز برونرفت از فقر است
به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات، اگزیمبانکها با حمایت از توسعه، توانمندسازی زنجیره و تنوعبخشی پایه صادرات میتوانند زمینهساز افزایش صادرات غیرنفتی و بهدنبال آن اشتغالزایی و رشد اقتصادی و برونرفت از فقر شوند.
به گزارش روابط عمومی بانک توسعه صادرات، علی صالحآبادی در همایش ملی راهکارهای برون رفت از فقر اقتصادی با تاکید بر اهمیت صادرات غیر نفتی در فقرزدایی، افزود: دستاوردهای اگزیمبانکهای مطرح دنیا در اشتغالزایی، جهانیسازی شرکتها، تقویت روابط بین کشورها بهمنظور تامین نیازهای متقابل و تحقق استراتژیهای رشد مبتنی بر صادرات قابل توجه است.
او با اعلام اینکه رسالت بانک توسعه صادرات کمک به توسعه صادرات غیر نفتی، گسترش مبادلات تجاری و اقتصادی با سایر کشورها و ارائه خدمات و تسهیلات همه جانبه به صادرکنندگان است، اظهارکرد: بانک توسعه صادرات ایران در راستای کاهش فقر اقتصادی، خدماتدهی متوازن تمام شعب در مناطق محروم را در دستور کار قرارداده و با افزایش اختیارات شعب در این مناطق، دریافت خدمات و تسهیلات را برای صادرکنندگان فعال دراستانهای کمتربرخوردار تسهیل کرده است.
صالحآبادی افزود: از دیگر اقدامات حمایتی بانک توسعه صادرات در مسیر کاهش فقر در کشور میتوان از اعطای تسهیلات به شرکتهای نوپا، دانشبنیان و فینتکها و اعمال نرخ اشتغالزایی بخشهای اقتصادی در پرتفوی اعتباری بانک نام برد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه تاکیدکرد: ایجاد اشتغال مولد اصلیترین راه مقابله با فقر است و باید سیاستهای مناسب جهت سرعتبخشی به رشد اشتغال را در پیش گرفت و همچنین در ادامه نیز با حمایت از بخشهای اقتصادی با نرخ اشتغالزایی بالا به خصوص بنگاههای صادراتمحور به برونرفت جامعه از فقر اقتصادی کمک کرد.
صالحآبادی نوسانات نرخ ارز و انتظارات تورمی حاصل از آن را بر وضعیت فقر در کشور موثر دانست و اظهارکرد: مهاجرتهای نامناسب، نبود نظام متناسبسازی مهارتهای مورد نیاز بازار و ناتوانی در کسب حداقل استانداردهای زندگی در اثر کاهش نرخ دستمزدها نیز تاثیر مستقیمی بر فقر داشته است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب در راستای کاهش فقر، توصیه رهبری را در مورد استفاده از اقتصاد به عنوان ابزاری کاربردی برای نیل به اهداف جامعه اسلامی، را از مهمترین محورهای مقابله با فقر دانست و گفت: چالش بیرونی اقتصاد کشور، تحریمهای بینالمللی بوده و ضروری است به منظور مقابله و تابآوری در برابر آن با توجه به ظرفیتهای داخلی بر افزایش صادرات غیر نفتی متمرکز شویم.
او ثبات در سیاستهای اجرایی کشوررا ضروری خواند و گفت: عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریتی، چالش درونی اقتصاد ماست که باید رفع شوند.
به گفته صالحآبادی تولید و توزیع عدالتمحور، بودجهبندی متوازن و پرهیز از اسراف از مهمترین راهکارهای رفع موانع اقتصاد و پیشدرآمد فقرزدایی است.
صالحآبادی با ذکر این مهم که اشتغالزایی یکی از اقدامات مهم در مسیر فقرزدایی است، گفت: به این منظور باید رفع موانع قانونی غیر ضروری در توسعه کسب و کارها در اولویت قرار داشته و در مسیر بهبود فضای کسب و کار و کاهش ریسک سرمایهگذاری گام برداشت.