کد خبر: 191002148553
دولتسیاست

رئیس جمهور: خودکنترلی در نظامات مدیریتی، بهترین شیوه کنترل| نظام عادالانه پرداخت از ضرورت های کشور است

رئیس‌جمهور گفت: خودکنترلی در نظامات مدیریتی، بهترین شیوه کنترل است. آموزش بهترین راه برای به روز شدن است. باید مدیران نسبت به قوانین و مقررات آگاهی و شناخت داشته باشند.

به گزارش بازار، سید ابراهیم رئیسی در چهارمین مجمع معاونین اداری-مالی وزارتخانه‌ها، نهادها، موسسات مالی و شرکت‌های دولتی با بیان این‌که «امیدوارم این مجمع برای ارتقای انظباط مالی و شفافیت در شرکت‌های به ویژه شرکت‌های دولتی تاثیرگذار باشد»، اظهار کرد: نگاه تحولی به نیروهای سازمان‌ها و شرکت‌ها یک ضرورت است.

رهبری در ابتدای سال در سخنرانی خود در حرم رضوی، ضرورت تحول را به همه ما یادآور شدند و فرمودند که باید وضع موجود را خوب ببینیم و برای وضع مطلوب برنامه داشته باشیم و برای کاهش وضع موجود تا مطلوب تلاش کنیم.

مطالب پیشنهادی

وی ادامه داد: چنین نگاهی باید در همه مسئولان وجود داشته باشد. اولین گام در تحول، داشتن تحول شناختی است. تحول شناختی یعنی معلوم باشد که یک مسئول روحیه تحولگرا دارد.

اگر نگاه تحولی وجود نداشته باشد، تحول رخ نمی‌دهد. گام دوم در تحول، تحول در فرایندهاست. اگر فرایندی با ناکارامدی مواجه است باید اصلاح شود. باید فرایندهای کار در سازمان‌ها بازنگری و بررسی شود تا فرایندها را کوتاه تر، دقیقتر و کارامدتر کرد. تحول نهادی باید به گونه‌ای انجام شود که سازمان کارآمد و پاشخگو باشد. پاسخگویی در چهار حوزه پاسخ به خداوند، عموم شهروندان، ارباب رجوع و سلسله مراتب اداری و سازمانی است.

رئیس‌جمهور افزود: انسان باید خود را در محضر خداوند بینید. خود کنترلی در نظامات مدیریتی، بهترنی شیوه کنترل است. آموزش بهترین راه برای به روز شدن است. باید مدیران نسبت به قوانین و مقررات آگاهی و شناخت داشته باشند. این راه راهی برای جلوگیری از تخلف است.

وی خاطرنشان کرد: رهبری تنقیح قوانین را به سه قوه تکلیف کردند. تعارضاتی در قانون وجود دارد و برای شفاففیت، منقح شدن قوانین یک ضرورت است. هر سه قوه هم ضرورت دارند.

وی افزود: نیروهای اداری امانت‌های الهی هستند و باید در جهت ماموریت دستگاه از آن‌ها استفاده شود. اگر نگاه ترحمی داشته باشیم که مثلا؛ اگر بگویم و هشدار دهم برایم عواقب دارد، این نگاه دستگاه را اصلاح نمی‌کند. باید کارسنجی شود یعنی این کار به همین تعداد نیرو نیاز دارد؟ نیرو باید در جهت کاری که در نظر گرفته شده است، به کار گرفته شود.

ما نسبت به نیروی انسانی در اختیار مسئولیت داریم و باید مدیر پاسخگو باشد. اگر مدیر معتقد است کارآمدی وجود ندارد، او را انتقال دهید. وجود نیروی زائد و ناکارمدی یک دلیل ناکارامدی آن سازمان است. ممکن است آن فرد در این بخش کارآمدی نداشته باشد اما در بخش دیگر کارآمدی داشته باشد.

رئیسی خاطرنشان کرد: اضافه کاری باید اصلاح شود. اضافه کاری انجام می شود ولی کار اضافه‌ای انجام نمی‌شود وبرای رفع مشکل مالی انجام می‌شود، خب این را تشویقی بدهید. به کارمندان تشویقی بدهید و این مشکلی ندارد اما موضوع اضافه کاری باید اصلاح شود. سیاست‌های اداری توسط رهبری ابلاغ شده و باید اجرایی شود. همه ما موظف به اجرای این سیاست‌ها هستیم.

ایجاد نظام کارآمد و شفاف منجر به اجرای عدالت اداری می‌شود و کارها در جای خود انجام خواهد شد. حسابرسی یک نعمت بوده و به هیچ وجه مانع و مزاحم نیست. به همه مدیران اعتماد وجود دارد و کنترل‌ها موجب می‌شود این اعتماد تداوم پیدا کند. نظارت به معنای بی‌اعتمادی نیست بلکه به معنای ادامه اعتماد است.

رئیس‌جمهور همچنین گفت: رفع تبعیض در پرداخت‌ها بسیار اهمیت دارد. احساس تبعیض بدتر از خود تبعیض است. نظام عادالانه پرداخت از ضرورت های کشور است.

ارزیابی دقیق عملکرد پرسنل اهمیت زیادی دارد. مسئولیت پذیری موضوع بسیار مهمی است که می‌تواند دستگاه‌ها را در اجرای مسئولیت خود کارآمد کند. به نظام تشویق قبل از تنبیه اعتقاد داریم. باید بین کسی که خوب کار می‌کند با کسی که کم کار می‌کند فرق گذاشت. کیفی‌سازی کار اداری و نیروی انسانی ضرورت دارد.

وی خاطرنشان کرد: به وزرا هم گفته‌ام جلساتی با معاونین بگذارید که نیروی انسانی و بودجه و امکانات با میزان بهره‌وری تطابق داشته باشد و بهره‌وری را افزایش دهد. یکی از مسائل ضروری ما افزایش بهره وری است.

رشد اقتصادی، رشد تولید و نظام اداری کارآمد در گرو افزایش بهره‌وری است. همه مسئولان بازنگاهی در بهره وری دستگاه خود داشته باشند؛ زیرا در مساله بهره‌وری مشکل داریم، اگرچه در این سال‌ها افزایش بهره‌وری داریم ولی ۳ درصد رشد کافی نیست و باید افزایش بهره روی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا