کد خبر: 170502134790
اقتصاداقتصاد کلانانرژیتولید و بازرگانی

ناترازی بنزین به روزانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون لیتر رسید

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت از صدور مجوز فروش گاز مایع به پالایشگاه‌ها خبر داد و گفت: پالایشگاه‌های کشور ۱۵۷هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند که بیشتر این مطالبات مربوط به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است.

به گزارش تسنیم، ناصر عاشوری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مالیات مستقیم پالایشگاه‌های نفتی در سال گذشته به ۴۸ هزار میلیارد تومان رسید که رقم بسیار بالایی است.

وی افزود: از سوی دیگر، پالایشگاه‌های کشور ۱۵۷ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارند که بیشتر این مطالبات، مربوط به سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است.

عاشوری با اعلام اینکه “تولید روزانه بنزین کشور بین ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیون لیتر متغیر است”، گفت: برآورد می‌شود که میزان ناترازی بنزین، روزانه ۱۰ تا ۱۵ میلیون لیتر است که رقم بالایی است و مسئولان باید برای کنترل مصرف فکری کنند، از جمله روند مصرف خودروهای تولیدی که بسیار پرمصرف هستند، اصلاح شود.

وی ادامه داد: پالایشگاه مهر خلیج فارس که با خوراک ۱۳۰ هزار بشکه میعانات گازی در حال احداث است، به پیشرفت ۴۳درصدی رسیده است و با به مدار بهره‌برداری وارد شدن این پالایشگاه، مسئله ناترازی بنزین رفع می‌شود و به هم‌ترازی تولید و مصرف بنزین خواهیم رسید.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت تصریح کرد: اگر تأمین مالی این پالایشگاه به‌موقع انجام شود، سال آینده شاهد بهره‌برداری از آن خواهیم بود اما متأسفانه از مصوبه تخصیص ۵۰۰ میلیون دلاری به این پالایشگاه، تا امروز هیچ پرداختی صورت نگرفته است.

عاشوری با بیان اینکه “برای مسئله بدهی‌های انباشته و قابل توجه دولت به پالایشگاه‌ها، ۳ راهکار به دولت ارائه داده‌ایم”، گفت: یکی از راهکارها، صدور مجوز فروش برخی از فرآورده‌های نفتی مثل گاز مایع، نفت سفید و نفت کوره به پالایشگاه‌ها است که طی هفته‌های اخیر، مجوز فروش گاز مایع مازاد بر نیاز داخلی را به پالایشگاه‌ها داده‌اند.

وی افزود: صدور مجوز دریافت نفت‌خام و میعانات برای فروش از سوی پالایشگاه‌ها، مازاد بر ۲.۲ میلیون بشکه‌ای که هم‌اکنون به پالایشگاه‌ها تحویل می‌شود، راهکار دیگری است که مطرح شده و همچنین، تهاتر بدهی‌های مالیاتی با مطالبات از دولت، راهکار دیگری است که منتظریم مجوز آن صادر شود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا