وزیر کشور: مانعی برای بازگشایی دانشگاهها وجود ندارد
وزیر کشور نحوه برداشته شدن محدودیت سفر به کشورهای همسایه و همچنین بازگشایی مدارس را تشریح کرد.
احمد وحیدی در پایان جلسه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا در تشریح مصوبات این جلسه گفت: محدودیتهای موجود با کشورهای مختلف در جلسه روزگذشته مورد بررسی قرار گرفت و محدودیت با کشورهای همسایه به حالت قبل برگشت، به شکلی که با داشتن تستهای پی سی آر منفی، افراد میتوانند وارد کشور شوند.
به این ترتیب محدودیت با کشورهای همسایه حذف شد.
وی افزود: برخی کشورها که مسافران از آنها از طریق مرز هوایی وارد کشور میشدند و بیماری در آنجا کنترل شده نیز محدودیتهایشان برداشته شده، اما محدودیتهای کشورهای اروپایی، فرانسه و انگلیس همچنان برقرار است و سایر کشورها نیز محدودیت هایشان در حال بررسی است.
البته کشورهایی که رشد سویه امیکرون در آنها روی بدهد ممکن است محدودیتهایشان اضافه شود.
وی تاکید کرد: تردد در مرزهای زمینی تنها با رعایت پروتکلهای بهداشتی، تزریق واکسن و داشتن تست پی سی آر منفی امکانپذیر است و گزارشهای جلسه امروز(سهشنبه) از ارزیابی مرزها نشان داد که رعایت موارد باید بیشتر شود.
وزیر کشور در خصوص موضوع بازگشایی مدارس نیز گفت: درصد بالایی از دانش آموزان مدارس دز اول و دوم واکسن را دریافت کردند؛ لذا مانعی برای بازگشایی آنها وجود ندارد و همانطور که پیشتر تصمیم گرفته شده به صورت قاطع باید بازگشایی مدارس انجام شود.
همچنین برای کلاسهای دانشگاهها نیز منعی برای برگزاری کلاسها وجود ندارد؛ البته باید کار با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام شود.
وی تاکید کرد: بی تردید باید بحث بازگشایی در وزارت علوم به ویژه در سطوح تکمیلی و همچنین برای برقراری رساله ها و پایاننامه ها انجام شود. دلیلی برای غیرحضوری رساله ها و پایاننامه ها وجود ندارد.
وزیر کشور تاکید کرد: هنوز نیاز برای تزریق واکسن به افراد زیر ۱۲ سال مشخص نشده و سازمان جهانی بهداشت نیز توصیه ای در این زمینه ندارد؛ البته موضوع در وزارت بهداشت نیز در حال بررسی است؛ اما تاکنون ضرورت تزریق واکسن به افراد زیر ۱۲ سال مشخص نشده است لذا بازگشایی مدارس ابتدایی نیز منعی ندارد.
وی در خصوص اعمال هوشمند محدودیت ها نیز گفت: در حال حاضر وارد مرحله چهارم محدودیتهای هوشمند شدهایم و مقرر شده هر هفته یک فاز به اجرای محدودیتها اضافه شود. ناقضان اجرای این طرح در فاز اول در وزارتخانهها و ادارات بود که باید این نکته رعایت می شد که حتما واکسن میزدند و در غیر این صورت اجازه ورود به آنها داده نمی شد و برای آنها مرخصی بدون حقوق اعمال می شد.
در فاز بعدی نیز حمل و نقل درون و برون شهری مد نظر قرار گرفت که رانندگانی که واکسن نزده بودند برای آنها پیامک ارسال شد. اگر در طول زمان مشخصی برای این کار اقدام نکنند برابر قانون خدماتی که قبلا به آن اشتغال داشتند، نمیتوانند ادامه دهند.