بر اساس مصوبه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، قرار بود مابهالتفاوت قیمت خرید تضمینی دانه کلزا به کلزکاران پرداخت شود، ولی آن طور که کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی میگویند هنوز به برخی از کشاورزان پولی پرداخت نشده و برخی دیگر نیز کمتر از قیمت تعیین شده در شورا دریافت کردهاند. البته شرکت بازرگانی دولتی مبالغ پرداختی به کلزاکاران را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، اواخر خردادماه سالجاری معاون اقتصادی وزیر جهادکشاورزی اعلام کرد کلزاکارانی که کلزای خود را به شرکت بازرگانی دولتی تحویل دهند در مجموع ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت میکنند. یعنی ۱۵ هزار تومان بابت قیمت خرید تضمینی هر کیلو کلزا و۸۵۰۰ تومان نیز مابه التفاوت به آنها پرداخت خواهد شد.
بنا به گفته این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی، این مابهالتفاوت در حقیقت به دلیل تغییر قیمتها بعد از هدفمندسازی یارانهها و به جهت حمایت از کشاورزان، افزایش درآمد و ترغیب آنها برای کشت خواهد بود.
در ابتدای تیرماه نیز وزیر جهادکشاورزی و رئیس شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی نیز طی نامهای پرداخت مابه التفاوت قیمت خرید تضمینی دانه کلزا به کلزاکاران را به صورت رسمی ابلاغ کرد؛ با این وجود اما آنطور که کلزاکاران میگویند هنوز مابهالتفاوتی به آنها پرداخت نشدهاست.
مخاطبی به نام گرجی نوشته: “اگر می دانستیم دولت قصد خرید کلزا به قیمت ۲۳ هزارتومان رو ندارد در بازار آزاد آن را میفروختیم.”
مخاطبان دیگری به نام حسین و محمد جواد نیز نوشتهاند که “هنوز هیچ خبری از پرداخت پول کلزاکاران نیست.”
فردی دیگری به نام حسن نیز نوشته: “الان کشاورز برای کشت بعد زمین را آماده میکند. وقتی که هزینه تهیه زمین بالا باشد، این کشاورز چطور میتواند هزینه کند؟ حالا اگر این مابه التفاوت را پرداخت میکردید مشکلی از ما حل میشد.”
یکی دیگر از مخاطبان نیز گفته: “کشاورز بیچاره بابت یک روز تأخیر برای پرداخت قسط وامش بیچاره میشود ولی الان سه ماه هست که دولت پول کشاورز را نمیدهد.”
مخاطب دیگری نیز نوشته: “امروز از بانک کشاورزی بابت پرداخت وام تسهیلات کشاورزی تماس گرفتن که در جا باید پرداخت کنم. خواهشا این ما به التفاوت کلزا را کی واریز میکنید؟
قاسم پیشهور، رئیس اتاق اصناف کشاورزی در این رابطه به ایسنا گفت: قرار بود که به کلزاکارانی که کلزای خود را تحویل دولت میدهند در مجموع ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت شود ولی در برخی استانها این رقم به ۲۱ تا ۲۲ هزار تومان رسیدهاست که اتفاق خوبی نیست، زیرا قیمت ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان مصوبه شورای قیمتگذاری بوده و باید رعایت شود.
وی ادامه داد: حمایت از کشاورز و پرداخت به موقع مطالبات آنها باعث میشود که کشاورزان به جای روی آوردن به کشتهای دیگر به کشت محصولات استراتژیک مانند گندم، جو، کلزا و…ترغیب شوند.
پیشهور تصریح کرد: در مصوبه شورای قیمتگذاری ذکر شده که باید مابهالتفاوت در جهت حمایت از تولید صرفا به کشاورزان پرداخت شود.
وی گفت: روزهای آینده نیز خرید تضمینی برنج پرمحصول شروع میشود که با پرداخت به موقع پول کشاورزان اعتماد آنها به دولت بیشتر میشود.
در همین رابطه ایسنا برای پیگیری موضوع سراغ شرکت بازرگانی دولتی ایران رفت. طبق اعلام این شرکت از ابتدای سال جاری تا ساعت ۸ صبح روز دوشنبه (۳ مرداد) بیش از ۹۹ هزار تن دانه روغنی کلزا به ارزش ۱۴۲۸ میلیارد تومان خریداری شده است که افزون بر ۱۲۶۱ میلیارد تومان یعنی بیش از ۸۸ درصد مطالبات کشاورزان کلزاکار پرداخت شده است.
در مورد واریز مابقی مطالبات کلزاکاران و نیز پرداخت مابهالتفاوت قیمت جدید و قدیم کلزا نیز با جدیت و به صورت مستمر، پیگیر هستیم تا به محض تأمین اعتبار مورد نیاز، مستقیماً به حساب کلزاکاران عزیز واریز شود.
این شرکت همچنین از همه کشاورزان اعم از گندمکاران و کلزاکارانی که در جهت خودکفایی اقتصادی کشور و تأمین امنیت غذایی مردم تلاش میکنند، بابت تأخیر در پرداخت مطالبات این عزیزان عذرخواهی کرد.