کد خبر: 09030029938
روزنامهسلامت و رفاه

تعویق یک‌ماهه آغاز واکسیناسیون همگانی در ۲۴ ساعت

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روزگذشته با اشاره به روند بیماری کرونا در کشور، از احتمال آغاز واکسیناسیون همگانی از شهریور خبر داد در حالیکه روز شنبه و درست ۲۴ ساعت قبل از آن، رئیس جمهوری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا وعده آغاز واکسیناسیون عمومی از مرداد را داده بود.

علیرضا رئیسی گفت: در ارتباط با موج چهارم، هر موج یک بازوی بالارونده و یک بازوی نزولی دارد. به دلیل این‌که بازوی بالا رونده موج بسیار بلند بود الان یک یا دو هفته است که در بیشتر استان‌ها از قله عبور کرده‌ایم و در مجموع کشور، در شاخه نزولی هستیم و میزان بستری کاهش یافته است. آمار مرگ و میر تابعی از میزان شیوع بیماری است. الان تعداد بیماران بستری ما حدود ۱۰ روزی است که زیر  ۲۰۰۰ تا در روز است و مرگ و میر کمتر از ۲۰۰ نفر است ولی تا ۱۰ روز دیگر در مرگ و میر به زیر ۱۰۰ نمی‌رسیم.

وی افزود: اگر بخواهیم بر اساس نمودارهایی که داریم صحبت کنیم و اتفاقات دیگری رخ ندهد و استان‌های دیگر پیک دیگری نداشته باشند، پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۱۰ روز دیگر تعداد بستری‌ها به زیر ۱۰۰۰ نفر خواهد رسید و ۱۰ روز بعد از آن مرگ و میر به کمتر از ۱۰۰ برسد.

رئیسی ادامه داد: ما ۱۳ شهر قرمز در ۵ استان بوشهر، هرمزگان، کرمانشاه، کرمان و سیستان و بلوچستان داریم‌. مشاهده می‌کنید که تقریبا شهرهای استان‌های مرزی قرمز شده‌اند. در این مناطق چند عامل وجود دارد و اگر به تابستان سال قبل نگاه کنیم می‌بینیم این استان‌ها روند افزایشی داشتند. علی‌رغم این‌که تصور می‌شد شاید مثل آنفلوآنزا این ویروس هم با گرم شدن هوا از بین برود اما برعکس با گرم شدن هوا و بستن درب و پنجره‌ها و روشن کردن کولر گازی‌ها گردش ویروس افزایش یافت.

وی افزود: این اتفاق نشان‌دهنده پیک پنجم نیست. ما چند عامل خطر برای پیک پنجم داریم که اگر کنترل شود یا پیک پنجم نخواهیم داشت یا به زودی رخ نخواهد داد. ماه رمضان همیشه برای ما یک فرصت است زیرا سفر کم است و رستوران‌ها تعطیل هستند. از طرفی بعد از ماه رمضان و تا رسیدن ماه محرم جشن‌ها رونق می‌گیرد که این هم عاملی برای افزایش بار بیماری است‌. عامل دوم بحث گرم شدن هوا و بسته شدن درب و پنجره‌ها و استفاده از کولر گازی است. عامل سوم عزم سفر خانواده‌ها بعد از امتحانات بچه‌هاست. عامل چهارم ویروس‌های جهش‌یافته و ویروس هندی است که قدرت سرایت بالاتری دارد و در مناطق جنوبی کشور با توجه به هم‌مرز بودن با پاکستان و افغانستان و رفت و آمد کشتی‌ها و … رویت شده است. عامل پنجم هم بحث تبلیغات انتخابات است. عوامل فوق همه بالقوه هستند و راهکار برای جلوگیری دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درباره اثرگذاری واکسن‌ها، اظهار کرد: واکسن‌ها می‌تواند پوشش مناسب داشته باشند اما هنوز زود است زیرا هم تعداد افراد کمی واکسن دریافت کرده‌اند ‌و هم تعدادی از آنها تنها یک دُز دریافت کرده‌اند. در واکسیناسیون دو عامل را دنبال می‌کنیم؛ اول کاهش مرگ و میر و دوم کاهش زنجیره انتقال. در حال حاضر در حال حرکت به سوی هدف اول هستیم. ۷۴ درصد مرگ و میر کرونا در افراد بالای ۶۰ سال است. بنابراین با واکسیناسیون آنها تا حد زیادی از مرگ و میر می‌کاهیم. البته باید فرد ۲ دُز را دریافت کند و ۲ هفته هم از دریافت دُز دوم گذشته باشد تا ایمنی حاصل شود. بنابراین به زودی نباید فریب بخوریم که با تزریق واکسن بلافاصله شرایط عادی شده است.

رئیسی در ادامه تاکید کرد: اصولا هیچ کدام از داروها روی کرونا خیلی تاثیر ندارند و در حقیقت عوارض کرونا را مدیریت می‌کنیم. موثرترین درمان کرونا،  اکسیژن‌رسانی است و سایر داروها صرفا کمکی است.

وی افزود: آمار هر گروهی که اعلام می‌کنیم برای واکسیناسیون بیایند را، داریم و بر اساس آن می‌توانیم تیم‌ها را افزایش یا کاهش دهیم. سامانه ما بسیار قابل اعتماد است و پیامک و نوبت‌دهی به ریز کنترل می‌شود. الان شکایات بسیار کاهش یافته است و در شهرها و روستاهای زیر ۲۰ هزار نفر هیچ مشکلی نداریم و در سطح شهرستان‌های زیر ۱۰۰ هزار نفر واکسیناسیون به بهترین شکل انجام می‌شود و در تهران هم وضعیت مطلوب است و این در حالی است که افزایش مراکز تجمیعی در دستورکارمان قرار دارد و می‌توانیم ظرفیت را تا ۵۰۰ هزار واکسن در روز افزایش دهیم‌.

رئیسی درباره افراد سالمندی که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند، اظهار کرد: افراد جامانده باید در سایت salamat.gov.ir  ثبت‌نام کنند و مطمئن باشند ظرف ۲۴ ساعت پیامک دریافت خواهند کرد.

وی همچنین گفت: در سطح دنیا از جمله ایران بحثی دارد تحت عنوان «واکسن‌هراسی» راه می‌افتد و صحبت‌های افراد را مونتاژ می‌کنند که فلانی گفته اگر واکسن بزنید دو سال دیگر می‌میرید، اصلا چنین چیزی درست نیست. این روزها هرکس می‌خواهد حرف غلط‌تری بزند یک کلمه پروفسور هم جلوی اسمش می‌آید و کار دستمان می‌دهند. هنوز از عمر آغاز واکسیناسیون یک سال هم نگذشته است پس چگونه پیشگویی کرده‌اند؟  مردم این افراد را کنار بگذارند که دلسوزشان نیستند.

وی در ادامه تاکید کرد: با تزریق واکسن به هیچ‌وجه ویروس وارد بدن کسی نمی‌شود. تکه‌هایی از ویروس یا ویروس کشته شده که فعالیتی ندارد، وارد بدن می‌شود تا بدن علیه آن پادتن ترشح کند تا اگر ویروس وارد بدن شد این‌ها بتوانند ویروس را از بین ببرند. الان در دنیا ۳.۵ میلیون نفر به خاطر کرونا جان باخته‌اند و ۱۷۰ میلیون نفر نیز در دنیا مبتلا شده‌اند. الان برخی کشورها تا ۷۰ درصد افراد جمعیت‌شان واکسینه کرده‌اند یعنی می‌توان متصور شد همه اینها ۲ سال دیگر می‌میرند؟ پس این گزاره غلط است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واکسیناسون کرونا برای کودکان، گفت: در مورد واکسن برای افراد زیر ۱۸ سال در دنیا هنوز اختلاف‌نظر وجود دارد. کشوری مثل آمریکا آغاز کرده است و می‌گویند فعلا عارضه‌ای ندیده‌اند. در کشور ما هم برای واکسن‌های داخلی در حال برنامه‌ریزی و کار هستیم و یکی از بزرگترین دغدغه‌های جامعه با این موضوع، پاسخ داده می‌شود. برای معلمان، اساتید دانشگاه‌ها و دانشجویانی که بیشتر در معرض خطر هستند برنامه داریم تا از اواخر مرداد آنها را واکسینه کنیم.

وی در خاتمه گفت: تا آخر خرداد بالای ۶۰ سال را واکسینه می‌کنیم. تا نیمه تیر بیماران خاص را واکسینه می‌کنیم و پس از آن واکسیناسیون مشاغل پرخطر مثل راننده‌ها، معلمان، اساتید، کارکنان مراکز تجمعی و… را آغاز می‌کنیم. ان‌شاءالله از تیر حجم قابل توجهی واکسن ایرانی و وارداتی در اختیار خواهیم داشت. بسیار امیدوارم که از اول شهریور وارد واکسیناسیون جمعیت عادی شویم. کشور ما یکی از کشورهایی خواهد بود که زودتر از خیلی از کشورها واکسیناسیون را کامل خواهد کرد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا