کد خبر: 140801107218
اقتصاداقتصاد کلان

روایت صندوق بین‌المللی پول از رشد ۱۳ میلیارد دلاری ذخایر ارزی ایران

صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد: ذخایر ارزی ایران نسبت به سال گذشته ۱۳ میلیارد دلار افزایش یافته و پیش بینی می‌شود که این رقم در سال آینده هم افزایش یابد.

صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارش‌های چشم‌انداز اقتصادی منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی، ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال جاری میلادی را ۳۰.۸ میلیارد دلار برآورد کرده است.

این رقم نسبت به سال قبل حدود ۱۳ میلیارد دلار افزایش داشته است. این نهاد بین‌المللی در سال ۲۰۲۱ ذخایر ارزی در دسترس ایران را ۱۷.۷ میلیارد دلار و ذخایر ارزی واقعی کشور را ۱۲۲ میلیارد دلار اعلام کرده بود.

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول این است که ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال ۲۰۲۳ نیز افزایش یابد و به ۴۲.۲ میلیارد دلار برسد.

براساس این گزارش، ایران از نظر ارزش ذخایر ارزی در مقایسه با ۳۲ کشور خاورمیانه جایگاه سوم را دارد و تنها کشور‌های عربستان و امارات ذخایر ارزی بیشتری از ایران دارند. ذخایر ارزی عربستان ۴۴۹.۵ میلیارد دلار و امارات ۱۲۷.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ اعلام شده است.

کل ذخایر ارزی کشور‌های منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۱۱۹ میلیارد دلار بوده که ایران با ذخایر ارزی ۱۲۲ میلیارد دلاری خود سهم ۱۱ درصدی از این رقم را داشته است.

صندوق بین‌المللی پول در گزارشی میزان بدهی ۲۸ کشور جهان از جمله ایران را بررسی کرده که در آن، ایران کمترین نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی را در بین این کشور‌ها دارد.

در گزارش این نهاد بین‌المللی، بدهی خارجی ایران در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایشی نداشته و نسبت بدهی خارجی به تولید ناخالص داخلی نیم‌درصد اعلام شده، این در حالی است که متوسط بدهی کشور‌های منطقه به کل تولید ناخالص داخلی‌شان ۳۵.۸ و نسبت بدهی کشور‌های صادرکننده نفت به تولید ناخالص داخلی در سال جاری ۳۰.۹ درصد اعلام شده است.

طبق بررسی‌ها برخی از کشور‌های منطقه میزان بدهی‌شان نزدیک به ۶۰ برابر ایران است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا