کد خبر: 150102125126
اقتصادبازارها و خدمات مالیبورس

عرضه اولیه پی پاد؛ فردا در بورس تهران

بر اساس اطلاعیه شرکت بورس تهران قرار است فردا ۱۲ درصد از سهام شرکت «پرداخت الکترونیک پاسارگاد» با نماد «پی‌پاد» عرضه اولیه شود. اما برای شرکت در این عرضه به چه میزان نقدینگی نیاز است؟

به گزارش تجارت‌نیوز، پیشتر شرکت بورس تهران در اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که روز چهارشنبه مورخ ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ تعداد ۳۶۰ میلیون سهم معادل ۱۲ درصد از سهام شرکت «پرداخت الکترونیک پاسارگاد» به قیمت مبنای ۵۰۰ تومان در بورس تهران عرضه اولیه خواهد شد.

بر این اساس فردا تعداد ۳۶۰ میلیون سهم معادل ۱۲ درصد از سهام شرکت «پرداخت الکترونیک پاسارگاد» در بخش «رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن» در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس تهران و نماد «پی‌پاد» به شیوه ثبت سفارش عرضه خواهد شد.

در اطلاعیه شرکت بورس تهران اعلام شده است که قیمت مبنای سهم پی پاد ۵۰۰ تومان (سقف قیمت ۵۵۰ و کف قیمت ۴۵۰ تومان) و حداکثر سهمیه هر کد حقیقی و حقوقی ۵۰۰ سهم خواهد بود.

بنابراین حداکثر نقدینگی مورد نیاز برای شرکت در این عرضه اولیه با توجه به سقف ۵۵۰ تومانی قیمت ، ۲۷۵ هزار تومان برآورد می‌شود.

گفتنی است این نخستین عرضه اولیه سال ۱۴۰۲ است و تمامی کدهای حقیقی علاوه بر کدهای حقوقی مجاز به شرکت در آن خواهند بود.

بر اساس بررسی‌های تجارت‌نیوز، در مجموع حدود ۲۰ شرکت در سال ۱۴۰۱ توانستند به تالار شیشه‌ای راه پیدا کنند و وارد این رالی جذاب شوند.

نگاهی به عرضه‌های اولیه سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که سال گذشته، سال نسبتا شلوغی برای عرضه‌‌های اولیه بود و تا حدودی سود خوبی نصیب خریداران شد.

برای مثال آسیاتک و حگهر که در اردیبهشت ۱۴۰۱ مسیر عرضه‌های اولیه سال را باز کردند به ترتیب حدود ۱۳۵ و ۸۵ درصد از زمان عرضه تا کنون بازدهی کسب کردند و به سطوح هزار و ۴۸ تومان و هزار و ۲۰۰ تومان رسیدند.

از سیمان اردستان نیز نباید غافل شد؛ سهمی که در اوج تب‌وتاب اصلاح بازار و در اواخر دی‌ماه وارد بورس شد و تنها نماد به طور دائم سبز آن روزهای بازار بود. سرانجام هم این نماد سیمانی توانست در کمتر از دو ماه بیشتر از ۱۰۷ درصد افزایش قیمت را تجربه کند!

گفتنی است سال گذشته همچنین بخش بزرگی از عرضه‌های اولیه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاص داشت و کدهای حقیقی در روز عرضه اجازه ثبت سفارش نداشتند؛ متولیان بازار سرمایه اعلام کرده بودند که این اقدام با هدف کاهش هیجان فروش پیش از روز عرضه اولیه و کنترل خریدهای هیجانی بدون تحلیل نمادهای تازه‌وارد انجام می‌شود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا