کد خبر: 07030029467
اقتصادبازارها و خدمات مالیبورسروزنامه

مدیر عامل بورس: بازار سرمایه دوران تثبیت را می‌گذراند

مدیر عامل بورس معتقد است که بازار سرمایه دوران تثبیت را می‌گذراند

علی صحرایی در این باره به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، گفت: با توجه به حمایت‌های همه جانبه‌ای که حاکمیت انجام داد، یعنی دولت در راس و سایر قوا نیز در حمایت از بازار وارد عمل شدند، مقررات خوبی در راستای حمایت از سهامداران خرد تصویب و منابع مالی موثری به شکل های مختلف به بازار تزریق شد و آخرین رقم، مبلغ ۱۰۰۰میلیارد تومانی بود که صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت تزریق کرد و این روزها شاهد آن هستیم که به تناسب بازار و در راستای نقدشوندگی بازار، اقدامات لازم انجام می‌شود.

مدیر عامل بورس تهران در پاسخ به این سوال که سرانجام انتشار ۲۴هزار میلیارد تومان اوراق تبعی چه شد؟ توضیح داد: برنامه ورود منابع به بازار اقدام بسیار مفیدی است که با تلاش محمدعلی دهقان دهنوی و با مشارکت حقوقی‌های بزرگ بازار و نهادهای مالی آغاز شده است.

او با بیان اینکه عمده شرکت‌های بزرگ و بنیادی که وزن اصلی ارزش بازار را تشکیل می‌دهند پای کار آمده‌اند، افزود: اکنون در بورس تهران انتشار  ۱۳۵۰میلیارد تومان اوراق تبعی، قطعی شده است که اول هفته جاری روی نمادهای شستا، فولاد کویر، شرکت های‌هلدینگ خلیج فارس  و چند نماد دیگر اجرا و مستقیما از سهام سهامداران خرد حمایت خواهد شد. ابزار این کار هم اوراق اختیار  فروش تبعی است که از سال ۹۱ در بازار سابقه اجرا دارد.

مدیرعامل بورس تهران، کف تضمین برای این اوراق را  ۲۰درصد دانست و گفت: سهامدار عمده یا منتشرکننده این اوراق، به کسانی که این سهام را تا یکسال دیگر حفظ کنند، اطمینان داده است که حداقل ۲۰درصد بازدهی را دریافت می‌کنند. این اتفاق چند ویژگی دارد. از جمله بیانگر آن است که بنگاهی که این اوراق را منتشر کرده، نسبت به عملکرد خود در حوزه تولید کالا و خدمات و سودآوری مجموعه خود مطمئن است.

او افزود: دیگر مزیت این است که افزایش قیمت احتمالی سهم نیز متوجه سهامدار خرد خواهد بود. به همین دلیل از اوراق اختیار فروش تبعی به عنوان ابزار هیبریدی یاد می‌شود.

به گفته علی صحرایی، همچنین تاکنون از مبلغ ۲۴هزار میلیارد تومانی که برای انتشار اوراق اختیار فروش تبعی پیش‌بینی شده هزار و ۵۰ میلیارد تومان دیگر هم از سوی شرکت‌ها درخواست شده بود که اجرایی می‌شود. ثبهساز، ثامید، ونوین، وقرن، وبهمن به عنوان نمادهای دارایی پایه انتخاب شده‌اند و سهامداران عمده، این منابع را در مجموعه خود صرف حمایت می‌کنند.

به گفته مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، درخواست انتشار ۳۵۰۰میلیارد تومان دیگر هم ارسال شد که مدارک این شرکت‌ها در حال بررسی است و زمانی که تعهدات‌شان انجام شد، اخبار مربوط به آن از سوی معاونت بازار اعلام می‌شود.

او با بیان اینکه این موضوع به طور مستمر در حال پیگیری است تا اجرایی شود، افزود: البته به طور معمول شکل‌گیری چنین روندهایی، با مشکلاتی  هم مواجه می‌‍شود اما اگر سهامدارانی که متعهد به انجام آن هستند اقدامات لازم را اجرایی نکنند، شرکت بورس تهران این موارد را به بازار اعلام می‌کند.

مدیرعامل بورس تهران با بیان اینکه مولفه‌های اقتصادی بازار روند مثبتی دارد و قیمت کامودیتی‌ها رو به رشد است، قیمت نفت تثبیت‌‌شده و نرخ فروش محصولات شرکت‌ها نیز قابل توجه است، تاکید کرد: در چنین اوضاعی ضروری است شرکت‌ها علاوه بر وظایف شرکت‌داری خود از منافع سهامدارانشان حمایت کنند، یا اگر می‌‎بینند که سرمایه سهامداران به‌ویژه سهامداران خرد بی‌ آنکه مولفه‌های بنیادی بازار دستخوش تغییر شده باشد تحت تاثیر قرارگرفته، در راستای حفظ ثروت سهامداران، اقدامات لازم را انجام دهند. این کار در دنیا معمولا از طریق سهام خزانه انجام می‌شود. در کشور ما نیز با انتشار اوراق اختیار فروش تبعی، به سهامداران خرد اطمینان داده می‌شود که هم از مزایای حداقل بازده سایر گزینه‌های بدون ریسک مانند سپرده‌های بانکی برخوردار و هم با افزایش قیمت‌ها از سود نقدی حاصل از سهامداری خود برخوردار می‌شوند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا