کد خبر: 08040035123
روزنامهصنعت و معدن

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران: صنایع براساس روابط نمایندگان در کشور توزیع می‌شود

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از برخی اعمال سلیقه‌ها در کشور عنوان کرد که ما استراتژی صنعتی مشخص و نوشته‌شده‌ای نداریم و صنایع با روابطی که نمایندگان مجلس یا دیگران داشتند به صورت سلیقه‌ای به شهرهای مختلف رفته است.

نیما بصیری‌تهرانی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا در مورد اولویت‌های دولت سیزدهم برای حوزه صنعت اظهار کرد:‌ اولویت‌‌ها در حوزه صنعت، حوزه‌های اشتغال‌زا است. اولویت‌ها را نه من و هیچ شخص دیگری تعیین نمی‌کند بلکه کشور باید یک استراتژی صنعتی داشته باشد که متاسفانه در چند سال گذشته شاهد آن نبودیم. یک بار این کار از سوی وزارت صنعت انجام شده ولی مغفول مانده است.

او افزود: کشورهای دنیا دارای استراتژی صنعتی هستند. استراتژی صنعتی برای چین زمانی حوزه نساجی یا برای هند تجارت الکترونیک بود. استراتژی صنعتی هر کشوری کاملا مشخص است ولی در کشور ما اینگونه نیست.

دولت جدید حتی از همین امروز باید استراتژی صنعتی کشور را بنویسد که فقط در آن راستا پیش برویم. البته این کار یک بار در زمان روی کار بودن آقای نعمت‌زاده از سوی یکی از معاونان ایشان انجام شد، اما مغفول ماند.

بهترین کار این است که اشتباهات همان کار انجام شده اصلاح شود تا به صنایع اشتغال‌زا بیشتر پرداخته شود.

او ضمن تاکید بر اهمیت اشتغال زایی تصریح کرد:‌ من فکر نمی‌کنم هیچ دولتی بدون اشتغال‌زایی بتواند پیشرفتی داشته باشد. اگر اشتغال ایجاد نشود طبیعی است که اقتصاد مغفول می‌ماند. این یک چرخه است که فاکتور اصلی آن اشتغال است.

اگر اشتغال‌زایی نباشد هر نوع فسادی در جامعه ایجاد می‌شود. نیروی انتظامی و وزارت کشور درگیر شده و زندان‌ها پر می‌شوند.

نایب‌رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: الان کشور نیازمند فرد مقتدری است که با قاطعیت یک سری از مشکلات را حل کند تا از سهم‌خواهی‌های چپ و راست جلوگیری کند.

با توجه به حضور آقای رئیسی و عملکرد ایشان در قوه قضایئه، امیدواریم که مشکلاتی مانند تعدد قوانین حل شود.

آرزو داریم که مشکلات نه تنها در سطح صنعت بلکه در کل کشور برطرف شده و به پیشرفت دست یابیم.

او در ادامه در پاسخ به سوالی درباره سیاست‌های مورد نیاز ارزی برای تقویت صنعت بیان کرد:‌ اگر ارز تک‌نرخی شود، بسیاری از مشکلات حل می‌شود. قیمت خرید ارز برای تولیدکننده یک عامل است ولی وقتی می‌بیند شرکت رقیب از رانت‌هایی برخوردار است، فساد ایجاد می شود.

ادامه چندنرخی بودن فقط فساد می‌‌آورد. اگر هم نرخ ارز تک‌نرخی نمی‌شود به دلیل رانت‌هایی است که وجود دارد. اینکه گفته می‌شود نمی‌توان و نمی‌شود تماما دروغ است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا