کد خبر: 250402132927
اقتصادانرژیروزنامه

وزیر نیرو خبرداد: رشد چشمگیر اعتبارات در طرح‌های آبرسانی شهری

بنابر اعلام وزیر نیرو، اعتبارات طرح‌های آبرسانی شهری رشد چشمگیری داشته‌اند، رشد اعتبارات در تأمین آب شهری به این معناست که دولت و مجلس در این طرح‌ها مصمم است. این اعتبارات از صندوق توسعه ملی به طرح‌های اضطراری اختصاص داده شده که یکی پس از دیگری به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش عصراقتصاد، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، در آئین بهره‌برداری بخشی از طرح جامع آبرسانی تهران گفت: پروژه‌هایی که به مرحله بهره‌برداری رسید، نقش مهم و حیاتی برای تأمین آب گوارا برای پایتخت کشور دارد.

وی ادامه داد: به دلیل ریزش کوه در سد امیر کبیر به این نتیجه رسیدیم که اهمیت پایداری آب در شهر تهران بسیار مهم است به همین دلیل سعی داریم تا با استفاده از اتصال خطوط به دنبال پایداری آب در تمام سطح شهر تهران باشیم.

به گفته وزیر نیرو اکنون از سدها و نقاط مختلفی آب دریافت می‌شود و امکان انتقال آب از هر نقطه‌ای وجود دارد که در مدیریت آب تأثیر به سزایی دارد.

وی ادامه داد: احداث ۱۴۰ هزار متر مکعب مخزن معادل ۵ درصد کل مخازن تهران است که به بهره برداری می‌رسد که امیدوارم این طرح با همین سرعت پیشروی داشته باشد و با خیال راحت برای تهران تأمین آب داشته باشیم.

محرابیان خاطر نشان کرد: دو نکته کلیدی در تأمین آب از اهمیت به سزایی برخوردار است، اول اینکه از اتلاف این عنصر حیاتی در طول مسیر انتقال و شبکه توزیع جلوگیری کنیم که با ایجاد خطوط جدید محقق می‌شود و نکته دیگری که وجود دارد آنکه در سال‌های گذشته به منابع آبی تهران افزوده نشده اما افزایش جمعیت داشته‌ایم.

وی ادامه داد: طرح‌های توسعه آب یکی از اقدامات حائز اهمیت است و باید همزمان با رشد به فکر توسعه هم باشیم.

وزیر نیرو خاطر نشان کرد: با توجه به نوسانات بارشی، تغییرات اقلیمی در استان تهران، ضرورت دارد منابع آب را متنوع کنیم. اگر فرایند توسعه را در کشور مرور کنیم. توسعه بسیار سریع مبتنی بر آب و برق داشتیم.

وی توضیح داد: سرعت مصرف آب در کشور به شدت رشد داشته است که در نوع خود جای افتخار دارد. اگر امروز را با ۴۵ سال قبل با شروع انقلاب مقایسه کنیم، در عناصر صنعتی آب رشدهای بین ۳۰ تا ۱۵۰ برابر داشتیم. رشد پایتخت هم در بخش خانگی و هم صنعتی چشمگیر بوده است. متناسب با این رشد صرفه جویی در دستور کار قرار بگیرد و از منابع جدید آب استفاده شود.

محرابیان خاطر نشان کرد: اکنون اراده جدی برای تأمین آب در مناطق مختلف کشور وجود دارد.

به گفته وزیر نیرو نقاطی که ضرورت دارد یکی پس از دیگری آبرسانی کنیم. طرح جهاد آبرسانی که شامل ۱۰ هزار روستا می‌شود، به همین منظور در حال اجراست و حدود ۴۰ درصد پیش‌روی داشته است.

محرابیان تاکید کرد: منابع نامتعارف باید در چرخه کشور قرار بگیرند و منابع تجدیدپذیر برای آب شرب در نظر گرفته شوند.

وی با اشاره به اینکه در طرح‌های آبرسانی شهری اعتبارات رشد چشمگیری داشته‌اند، خاطر نشان کرد: رشد اعتبارات در تأمین آب شهری به این معناست دولت و مجلس در این طرح‌ها مصمم است. این اعتبارات از صندوق توسعه ملی به طرح‌های اضطراری اختصاص داده شده که یکی پس از دیگری به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: در وزارت نیرو تمام طرح‌های اولویت دار شناسایی شده و بر اساس اصول مهندسی و زمانبندی دقیق کنترل می‌شود تا در زمان مناسبی به بهره برداری برسند.

به گفته محرابیان در صادرات خدمات فنی و مهندسی آب و برق رتبه‌های برتر را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: در تولیدات و مصنوعات آبی و اقسام کالا و مواد اولیه نه تنها خودکفایی کامل داریم بلکه بسیاری از پروژه‌های خارج کشور از سوی متخصصان ایرانی انجام می‌شود. البته از این ظرفیت به طور کامل استفاده نشده است. زیرا در منطقه کشوری نیست که به ظرفیت‌های جمهوری اسلامی نیاز نداشته باشد. جا دارد در این زمینه از حداکثر ظرفیت‌ها استفاده شود.

۵ درصد مخازن احداث شده به بهره‌برداری رسید

وزیر نیرو همچنین در جمع خبرنگاران گفت: برای کلان شهری مانند تهران ضرورت دارد به منظور تأمین آب در شرایط پایدار، اقدامات برنامه‌ریزی شده‌ای صورت گیرد.

وزیر نیرو افزود: در همین راستا طرح جامعی مطالعه و در آن چند عنصر دیده شده است، یکی از این عناصر ایجاد رینگ سراسری است که به طول ۲۳۰ کیلومتر باید اجرا شود.

وی تصریح کرد: بخشی از طرح اجرا شده است، به طوری که امروز بیش از ۵۵ کیلومتر این رینگ پس از گذشت سال‌ها به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

محرابیان یادآور شد: در کنار آن شاهد بهره‌برداری از ۱۴۰ هزار مترمکعب مخزن هستیم که معادل ۵ درصد کل مخازن کلان شهر تهران را شامل می‌شود و به صورت یکجا به بهره‌برداری رسید.

به گفته وزیر نیرو وجود رینگ و مخازن باعث پایدارسازی آب در شهر تهران می‌شود و این امکان بسیار مهم را فراهم می‌کند تا بتوانیم آب را از سامانه‌های مختلف به شهر تهران و هر نقطه‌ای که نیاز بود هدایت کنیم.

وی اضافه کرد: در شمال شرق و شمال غرب تهران، چندین سامانه و سد از جمله سد لتیان، سد لار، سد ماملو، سد امیرکبیر و سد طالقان وجود دارد.

این رینگ این امکان را میسر می‌کند تا آب را از نقاط شرقی به غربی و بالعکس منتقل کنیم و به طور کلی در صورتی که شبکه ایجاب می‌کند گردش آب صورت گیرد. محرابیان با تاکید بر اینکه احداث و افزایش حجم مخازن میزان تاب‌آوری را در شهر تهران افزایش می‌دهد، اظهار داشت: در شهر تهران ضرورت دارد میزان ذخیره‌سازی آب برای چند روز وجود داشته باشد؛ در شرایط بحرانی مانند زلزله، سیل و دیگر مسائلی که ممکن است برای خطوط و شبکه در زمان بهره‌برداری حادث شود، این میزان حجم ذخیره تاب‌آوری شبکه را افزایش می‌دهد.

وزیر نیرو یادآور شد: مخازنی که به بهره‌برداری می‌رسد معادل ۵ درصد کل مخازنی است که طی ده‌ها سال گذشته در پایتخت احداث شده است؛ بخشی از رینگی که به بهره‌برداری رسید، قسمت غربی و جنوب غربی شهر تهران را کامل می‌کند و به صورت یکپارچه امکان تبادل و گردش آب را از شرق به غرب فراهم‌کرده است، بخشی که باقی مانده نقاطی از شمال تهران بوده و امید است این امر کامل شود.

وی در خاتمه با بیان اینکه پیش‌بینی شده در نقاط شمالی تهران ۲۵ کیلومتر در سال‌جاری و الباقی تا سال آینده تکمیل شود، خاطرنشان کرد: اعتباراتی که برای بهره‌برداری از این طرح‌ها هزینه شده به قیمت روز بیش از ۲,۰۰۰ میلیارد تومان است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا