کد خبر: 220302129661
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیکشاورزی

گرانفروشی برنج ایرانی برای توجیه واردات! /قیمت واقعی برنج ایرانی که اعلام نمی شود

نماینده مردم آمل در مجلس با اشاره به اینکه دست‌های پشت پرده کشاورزان را به زمین زده‌ است دلیل انباشت برنج ایرانی در انبار را واردات دانست و گفت: دلیل اصلی واردات برنج‌های خارجی نیز سود و نفعی است که برخی تجار و شرکت‌ها از جمله مافیای واردات برنج به جیب می‌زنند.

به گزارش اقتصاد ۱۰۰ – رضا حاجی‌پور ضمن اشاره به دلایل عدم خرید تضمینی و انباشه شدن برنج ایرانی در انبارها بیان کرد:

در حال حاضر ۱۷ استان کشورمان قابلیت کشت برنج دارد. مسئولان مربوطه باید پاسخ بدهند با توجه به حجم تولید برنج چه دلیلی برای واردات برنج بی‌کیفیت وجود دارد؛ با کدام مجوزی وارد کشور و توزیع شده است.

نماینده مردم آمل در مجلس با تأکید برضرورت حمایت از تولید داخلی گفت: انصاف داشته باشید و کمی به حمایت از تولید داخلی گام برداریم و تولید داخلی خود را این گونه از بین نبریم. کشاورزان با افزایش چندبرابری نهادها، کود، امکانات اولیه، هزینه کارگر و نشاءکار و … برنج اصیل ایرانی تولید می‌کنند اما اینگونه محصولشان از بین می‌رود.

وی با اشاره به دلیل انباشه شدن برنج ایرانی بیان کرد: مافیا با سود بالایی برنج وارداتی را توزیع می‌کنند. از سویی برنج ایرانی را با کمترین قیمت خریداری می‌کنند و به دلیل توزیع برنج وارداتی انباشت برنج ایرانی روز به روز در حال افزایش است.

حاجی‌پور دلیل انباشت برنج ایرانی در انبار را واردات دانست و گفت: دلیل اصلی واردات برنج‌های خارجی نیز؛ سود و نفعی است که برخی تجار و شرکت‌ها از جمله مافیای واردات برنج به جیب می‌زنند.

رئیس فراکسیون تسهیل تجارت داخلی و خارجی مجلس شورای اسلامی با طرح سوالی از مسئولان گفت: چرا برنج وارداتی در زمان برداشت محصول ایرانی توزیع می‌شود، این کار برنج و محصول ایرانی را از بین خواهد برد. چرا به مافیای برنج اجازه واردات داده‌اید.

وی افزود: قیمت برنج ایرانی بر اساس هزینه کرد کشاورز حدود ۷۰ هزار تومان است و خیلی گران نیست در حالیکه برنج ایرانی را گران کرده‌اند و از طرفی برنج وارداتی را توزیع می‌کنند.

حاجی‌پور گفت: معاون اول رئیس جمهور سه وزارتخانه را مامور خرید برنج از کشاورزان کرده‌اند اما تا اکنون که با شما صحبت می‌کنم اتفاقی نیفتاده است. برخی از شرکت‌ها نیز برنج را با قیمت ۵۵ تا ۱۰۰ هزار تومان خریداری و دپو کرده و این برنج را در فصل برداشت توزیع می‌کنند. این شرکت‌ها دل سوخته‌ای برای کشاورزان ندارند. از مسئولان مربوطه می‌خواهم بر عملکرد شرکت‌هایی که مامور خرید برنج از کشاورزان شده‌اند نظارت کنند.

وی با اشاره به اینکه دست‌های پشت پرده کشاورزان را به زمین زده‌ است گفت: برنجی که اکنون توسط این شرکت‌ها خریداری می‌شود باید همین روزها به فروش برسد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا