کد خبر: 22120074379
اقتصاداقتصاد کلانبازارها و خدمات مالیبانک و بیمهبورسروزنامه

اوراق برات الکترونیکی در بورس قابل معامله می‌شود

مدیرکل آینده‌پژوهی وزارت اقتصاد از تلاش برای قابل معامله شدن اوراق برات الکترونیکی در بورس خبر داد.

به گزارش ایبنا، ابراهیم صیامی در این‌باره گفت: معضلی که در بحث تسهیلات سرمایه در گردش واحدهای تولیدی داشته‌ایم، این بود که ما در بخش سرمایه در گردش از ابزارهای متنوع تامین مالی استفاده نمی‌کنیم.

او تصریح کرد: یکی از ابزارهایی که می‌تواند تنوع‌سازی در بخش تامین مالی را به همراه داشته باشد، SCF یا تامین مالی زنجیره‌ای است که وزارت صمت پیش‌قدم این طرح بود و وزارت جهاد کشاورزی نیز در حال پیوستن به این طرح است.

صیامی ادامه داد: هدف‌گذاری که در این طرح داریم این است که بتوانیم در چهار سال آینده بخش عمده‌ای از تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را از طریق تامین مالی زنجیره‌ای انجام دهیم.

مدیرکل آینده‌پژوهی، مدل‌سازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی وزارت اقتصاد تاکید کرد: اجرای این طرح، باعث می‌شود که نیاز به تامین مالی نقدی در این بخش تا یک سوم کاهش پیدا کند یا به عبارت دیگر این ابزار، اهرم‌سازی می‌کند تا بتوانیم سه برابر میزان فعلی به واحدهای تولیدی برای سرمایه در گردش کمک کنیم.

صیامی با بیان اینکه ایجاد شفافیت در اقتصاد به ویژه برای واحدهای تولیدی و همچنین رصد زنجیره‌های تولید که در بحث لجستیک و مدیریت زنجیره تولید به ما کمک می‌کند، از دیگر مزایای تامین مالی زنجیره‌ای است، تاکید کرد: تامین مالی زنجیره‌ای در کنار خود، مدیریت زنجیره تولید را هم برای ما به همراه دارد و می‌تواند تاثیرگذاری خوبی داشته باشد.

او افزود: با همکاران در وزارتخانه کشاورزی و صمت مذاکراتی داشتیم که بانک تخصصی حوزه صنایع غذایی، یعنی بانک کشاورزی نیز وارد این طرح شود که البته ۵ بانک دیگر به این طرح اضافه شدند.

مدیرکل آینده‌پژوهی، مدل‌سازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی وزارت اقتصاد اضافه کرد: در بخش کشاورزی زنجیره‌های تولید متنوعی به ویژه کالاهای اساسی و راهبردی را داریم که طرح تامین مالی زنجیره‌ای می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ چرا که می‌توانیم تامین مالی آنها را به صورت عمومی انجام دهیم.

صیامی خاطرنشان کرد: همچنین در صورت اجرایی شدن حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، نیاز تولیدکنندگان این زنجیره‌ها به تامین مالی را می‌توانیم کمتر کنیم. با حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی درخواست‌هایی به سمت بانک‌ها برای تامین مالی می‌آید که باید مدیریت شود. امیدواریم بتوانیم بخشی از این مهم را از طریق تامین مالی زنجیره‌ای مدیریت کنیم و کاهش دهیم تا کمتر به حجم نقدینگی و پایه پولی، فشار وارد شود.

اتصال به سامانه مودیان مالیاتی

او تصریح کرد: تاکنون جلسات فشرده‌ای با بانک مرکزی و وزارت صمت با هدف رفع ایرادات عملیاتی و ابهامات موجود داشتیم؛ البته رفع ابهاماتی که بتواند کل فرآیند را سریع‌تر جلو ببرد. جلسه‌ای را نیز به زودی با وزرای اقتصاد، صمت و جهاد کشاورزی و بانک مرکزی برای تسهیل امور خواهیم داشت چرا که ساختارهایی از جمله ارتباط برات الکترونیکی با سامانه سپام و سمات را باید اجرایی کنیم.

مدیرکل آینده‌پژوهی، مدل‌سازی و مدیریت اطلاعات اقتصادی وزارت اقتصاد ادامه داد: همچنین درصدد هستیم تا بتوانیم اوراق برات الکترونیکی را تبدیل به قابل معامله بودن در بورس کنیم. از سوی دیگر فاکتور الکترونیکی باید به سامانه مودیان مالیاتی متصل شود که بتوانیم رصدهای مالیاتی را هم داشته باشیم چرا که شفافیت یکی از اجزای مهم تامین مالی زنجیره‌ای است.

صیامی با بیان اینکه SCF فراتر از مبحث بانکی است، تاکید کرد: این طرح ابعاد مختلفی دارد که این ابعاد در وزارت اقتصاد به طور جدی پیگیری می‌شود تا بتوانیم در ۴سال آینده هدف اصلی یعنی پرداخت بخش عمده تأمین سرمایه در گردش را از این طریق داشته باشیم.

او با بیان اینکه طی هفته‌های گذشته یکی از بزرگترین برات‌های الکترونیکی کشور از سوی بانک ملی صادر شده است، گفت: براساس آخرین خبر، ۲۰فقره سفته الکترونیک در بانک ملی محقق شده است که امیدواریم در چرخه تولید کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا