کد خبر: 270402133129
اقتصاداقتصاد کلانبازارها و خدمات مالیتولید و بازرگانیروزنامه

ایجاد ۷۰۰ بسته سرمایه‌گذاری از سوی ۷ منطقه آزاد

به گفته دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تا امروز ۷ منطقه آزاد کشور بیش از ۷۰۰ بسته سرمایه‌گذاری یعنی هر منطقه ۱۰۰ بسته تولید کردند و سرمایه مورد نیاز این بسته‌ها ۴۳۰ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش عصراقتصاد، حجت‌الله عبدالملکی روزگذشته، در نشست خبری با اصحاب رسانه به منظور معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در محل نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ما ایران را سرزمین ناشناخته سرمایه‌گذاری و تولید در دنیا می‌دانیم این در حالی است که هزینه نیروی انسانی، انرژی، زمین، مواد اولیه و به طور کلی هزینه تولید در اقتصاد ایران پایین است.

زیرساخت‌های کشور در تولید مطلوب است، به خصوص بعد از انقلاب اسلامی که توسعه بسیار جدی در زیرساخت‌های کشور ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه ایران از سه بعد بازار مطلوبی است، افزود: اول بازار داخلی با ۸۵ میلیون نفر جمعیت، دوم کشورهای همسایه با ۶۰۰ میلیون نفر جمعیت و ۱۰۰۰ میلیارد دلار واردات در سال و سوم دسترسی ایران به آب‌های آزاد و از آن طرف بازارهای جهانی است.

ما کشوری را پیدا نمی‌کنیم که این سه ویژگی را با هم داشته باشد و ایران در این زمینه نادر است، بنابراین سرزمین ناشناخته‌ای برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

عبدالملکی بیان کرد: در ایران ما مناطق آزاد و ویژه اقتصادی داریم که از مزایای قانونی ویژه‌ای از جمله معافیت‌های مالیاتی، معافیت‌های گمرکی و تسهیل امور اداری برخوردارند، بنابراین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهشت‌های سرمایه‌گذاری هستند.

این ظرفیت‌ها برای سرمایه‌گذاری در این مناطق معرفی نشدند. از ابتدای زمستان سال گذشته برنامه‌ای را شروع کردیم که همه همکاران پای کار این برنامه آمدند و آن هم تبدیل فرصت‌های سرمایه‌گذاری به بسته‌های سرمایه‌گذاری است. ما در زمینه فرصت‌ها و مزیت‌ها فرآوری انجام می‌دهیم تا تبدیل به بسته سرمایه‌گذاری شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه بسته سرمایه‌گذاری سه بخش دارد، تصریح کرد: اول مطالعات و امکان‌سنجی اولیه است که سرمایه‌گذار از میزان سود اطلاع پیدا کند.

دوم تامین زیرساخت‌های این پروژه‌ها یعنی تامین زمین، آب، برق، گاز و دسترسی‌ها و سوم مجوز بی‌نام تاسیس فعالیت اقتصادی است. یکی از گلایه‌های سرمایه‌گذاران در زمینه مجوزها بود که در این زمینه فرایندهای اداری را طی و یک مجوز بی‌نام برای هر پروژه صادر کردیم.

وی افزود: پروژه دوم ما این است که این بسته‌های سرمایه‌گذاری را معرفی کنیم. تا امروز ۷ منطقه آزاد کشور با این روش بیش از ۷۰۰ بسته سرمایه‌گذاری یعنی هر منطقه ۱۰۰ بسته تولید کردند و سرمایه مورد نیاز این بسته‌ها ۴۳۰ هزار میلیارد تومان است.

بعد از این باید بسته‌ها را معرفی و از همه ابزارها از جمله ابزار دیپلماتیک استفاده کنیم. یکی از ظرفیت‌ها برای معرفی این بسته‌ها رویدادها هستند که تا پایان سال ۱۵ نمایشگاه در این زمینه پیش‌بینی شده که ۸ نمایشگاه داخلی و ۷ نمایشگاه خارجی خواهد بود.

عبدالملکی ادامه داد: اولین نمایشگاه اردیبهشت ماه در تهران برگزار گردید و استقبال خوبی از آن شد. در این نمایشگاه چهار روزه همکاران ما در مناطق ویژه اقتصادی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تفاهم و توافق‌نامه امضا کردند. نمایشگاه مشهد نیز به عنوان دومین نمایشگاه از امروز به مدت چهار روز برگزار می‌شود.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اضافه کرد: مهمترین عنصری که به دومین نمایشگاه اضافه شده، حضور مناطق ویژه اقتصادی است که در نمایشگاه قبل ۷ منطقه بود، اما در این نمایشگاه ۱۲ منطقه حضور دارند.

همچنین در نمایشگاه قبل ۳۷۰ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۲۴۰ هزار میلیارد تومان ارائه کرده بودیم که در این نمایشگاه ۷۰۰ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش ۴۳۰ هزار میلیارد تومان ارائه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اولین نمایشگاه بین‌المللی ما شهریور ماه در ارمنستان برگزار خواهد شد. این نمایشگاه‌ها فرصتی است تا تمام افراد مرتبط با این موضوع حضور پیدا کرده تا در سال جاری که سال رشد تولید است اثر قابل ملاحظه‌ای بر رشد اقتصادی کشور و رشد تولید از محل توسعه سرمایه‌گذاری و صادرات داشته باشیم.

صادرات غیر نفتی ۳۰ میلیارد دلاری مناطق آزاد

عبدالملکی با بیان اینکه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یکی از ارکان اصلی کشور در صادرت غیر نفتی و ارزآوری هستند، عنوان کرد: یک سوم کل صادرات غیر نفتی ایران از طریق این مناطق تامین می‌شود. این مناطق در ۱۸ ماهه اول دولت سیزدهم ۳۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشتند.

مناطق آزاد نیز سال گذشته یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی انجام دادند و تراز تجاری این مناطق بعد از مدت‌های طولانی مثبت شد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: ما برای توسعه صادرت محصولات تولیدی مناطق آزاد و ویژه و توسعه صادرت محصولات سرزمین اصلی برنامه داریم. سرمایه‌ها گاهی از سر سرگردانی به بازارهای نامولد سرایت می‌کنند و منجر به تورم‌های سنگین در کشور می‌شوند، بدون اینکه اثری بر تولید داشته باشند.

وی بیان کرد: مناطق ویژه اقتصادی در حال آماده کردن بسته‌‎های سرمایه‌گذاری خود هستند و از مرداد ماه هر ماه حداقل ۱۰۰ بسته از محل مناطق ویژه خواهیم داشت. پیش‌بینی ما این است تا پایان سال به بیش از ۱۵۰۰ بسته سرمایه‌گذاری به ارزش حدود ۸۰۰ هزار میلیارد تومان در مناطق آزاد و ویژه دسترسی پیدا کنیم. برای این ۷۰۰ بسته ۳۰ هزار فرصت شغلی در نظر گرفته شده است.

دو هدف اصلی ما در زمینه این بسته‌ها ایرانیان خارج از کشور و کشورهای خارجی هستند اما آن‌ها را در اختیار سرمایه‌گذاران ایرانی نیز قرار می‌دهیم. طرح‌‎ها از ۳ میلیارد تومان تا ۲۰ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.

عبدالملکی ادامه داد: در سال گذشته ۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد داشتیم. در ۱۸ ماهه اول فعالیت دولت سیزدهم ۹۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد و ویژه انجام شده که افزایش قابل ملاحظه‌ای دارد. در سه ماهه ابتدایی سال جاری نیز ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد صورت گرفته است.

البته هنوز موج سرمایه‌گذاری بسته‌‎ها نرسیده است. در سطح بین‌المللی وضعیت ما روز به روز در حال افزایش است و امسال شاهد جهش خواهیم بود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا