کد خبر: 240701104733
روزنامهمدیریت و اقتصاد محلی

بایگانی طرح‌های توسعه‌ای صنایع مادر چهارمحال و بختیاری

امروز در بسیاری از نقاط جهان و کشور ایران، دولت‌ و بخش خصوصی به‌دنبال تکمیل زنجیره تولید در صنایع مادر از جمله فولاد، پتروشیمی، ذوب‌آهن و … است، این مسئله گامی در راستای بهینه‌سازی تولید خواهد بود، اما متاسفانه تکمیل زنجیره تولید صنعت فولاد و پتروشیمی در چهارمحال و بختیاری هم‌چنان مغفول مانده است.

به گزارش ایسنا، صنعت فولاد و پتروشیمی به‌نوعی مادر صنایع دیگر محسوب می‌شود و نقش بسزایی در تامین مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از واحدهای تولیدی دارد، محصولات فولادی در اکثر نقاط جهان بازار فروش بسیار خوبی دارند و بنابراین می‌توان گفت جزو صنایع پرسود نیز محسوب می‌شوند.

چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌هایی در کشور است که دارای صنعت فولاد و پتروشیمی است و همچنین در استان‌های مجاور نیز صنایعی هم‌چون فولاد، پتروشیمی وجود دارد که جزو مجتمع‌های تاثیرگذار در کشور نیز هستند، بنابراین شرایط برای اجرای طرح‌های زیرمجموعه این صنایع در این استان وجود دارد

بارها و بارها از زبان مسئولان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی وعده‌های مختلفی برای اجرای طرح‌های تکمیل زنجیره تولید فولاد و پتروشیمی در چهارمحال و بختیاری شنیده شده است، اما هنوز اندر خم یک کوچه برای راه‌اندازی این واحدهای تولیدی که می‌تواند سهم بسزایی در تولید، اشتغال و صادرات داشته باشند، هستیم.

مجتمع پتروشیمی اوره و آمونیاک چهارمحال و بختیاری در منطقه فلارد در هفتم آذرماه سال ۹۹ به بهره‌برداری رسمی رسید که ۸۰ درصد تولید این مجتمع به خارج از کشور صادر و ۲۰ درصد نیز برای مصرف داخلی است، پس از افتتاح این واحد زمزمه‌هایی برای اجرای واحدهای تولیدی زیرمجموعه این ابرپروژه به گوش رسید، احداث پارک پتروشیمیایی بروجن و پارک اوره رزینی در دستور کار قرار گرفت و چند سرمایه‌گذار نیز برای سرمایه‌گذاری اعلام آمادگی کردند

سرمایه‌گذاری در مناطق محروم برای ایجاد اشتغال یک کار بسیار ارزشمند است

استاندار چهارمحال و بختیاری پنجم بهمن در نشست هیات‌امنای پارک پتروشیمیایی بروجن و پارک اوره رزینی لردگان با اشاره به اینکه نرخ بیکاری در این استان بالاست، اظهار کرد: توسعه صنعت می‌تواند گام موثری در راستای ایجاد اشتغال پایدار برای افراد جویای کار در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری باشد.

غلامعلی حیدری با تاکید بر اینکه برای حل مشکلات احداث پارک پتروشیمیایی در بروجن و پارک اوره رزینی در لردگان باید به‌دنبال راه میانبر باشیم، توضیح داد: باید تمامی دستگاه‌های متولی برای تسریع روند احداث این پارک همکاری لازم را داشته باشند.

او با تاکید بر اینکه قبل از آغاز احداث پارک پتروشیمیایی  در بروجن باید تدابیر لازم برای ایجاد زیرساخت‌ها اندیشیده شود، گفت‌: در شهرستان بروجن با بحران آب مواجه هستیم، بنابراین باید محدودیت‌ها در تخصیص آب در نظر گرفته شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر لزوم تسریع در اخذ مجوزات برای احداث پارک اوره رزینی در لردگان و پارک پتروشیمیایی در بروجن، تصریح کرد: معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و مدیرکل صمت به‌سرعت روند اخذ مجوزات را پیگیری کنند، می‌توان این پروژه‌ها را در لیست کلنگ‌زنی‌های سفر ریاست‌جمهوری قرار داد.

حیدری در ادامه با بیان اینکه نرخ بیکاری در شهرستان‌های لردگان و خانمیرزا بالاتر از سایر شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری است، اظهار کرد: باید از تمامی ظرفیت‌ها برای ایجاد اشتغال پایدار بهره‌مند شویم.

او با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در مناطق محروم برای ایجاد اشتغال یک کار بسیار ارزشمند محسوب می‌شود، توضیح داد: برای آغاز فرآیند احداث پارک اوره رزینی لردگان یک فرصت دو ماهه تعیین شود و مدیرعامل گروه پترول به بررسی فنی و اقتصادی محل اجرای طرح اقدام کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری یادآور شد: یکی از عوامل توسعه در کشورهای پیشرفته استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است، بنابراین باید جذب سرمایه‌گذار در احداث واحدهای صنعتی که منجر به ایجاد اشتغال می‌شود، مورد توجه قرار بگیرد.

حیدری با بیان اینکه سرعت در راه‌اندازی پارک پتروشیمیایی بروجن و پارک اوره رزینی لردگان بسیار مهم است، عنوان کرد: نرخ بیکاری و آمار مهاجرت در این شهرستان‌ها بالا است، بنابراین ایجاد شغل  پایدار باید در اولویت قرار بگیرد.

پارک اوره لردگان در مرحله مکان‌یابی است

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تکمیل زنجیره تولید واحدهای تولیدی در استان از جمله واحد پتروشیمی لردگان در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: پارک اوره لردگان در مرحله مکان‌یابی است، زمینی نیز در مجاورت شهرک صنعتی این شهرستان پیشنهاد شده که اداره‌کل منابع‌طبیعی و محیط‌زیست با احداث این پارک در این مکان مخالف هستند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا