کد خبر: 170202126498
انرژیروزنامه

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ ناترازی برق هنوز تمام نشده است

آیدا برخورداری – ناترازی برق تمام نشده و مجبور هستیم برنامه‌های مدیریت مصرف را همچون گذشته ادامه داده و اجرا کنیم؛ اما اگر مشترکان خانگی همراهی کنند از این فشار کاسته می‌شود.

قیمت‌های ناشی از کاهش مصرف بسیار جذاب خواهد بود به گونه‌ای که مشترکان به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف برق می‌توانند ۲ هزار تومان پاداش مدیریت مصرف دریافت کنند.

تصورمان این است که در مناطق گرمسیر آن دسته از مشترکانی که ۳ تا ۴ کولر گازی دارند با خاموش کردن یک دستگاه کولر و با تنظیم درجه روی ۲۴ می‌توانند تا یک میلیون تومان از پاداش مدیریت مصرف برخوردار شوند و آن دسته از مشترکانی هم که در مناطق عادی همانند تهران، مشهد، شیراز و… که ۸۰ درصد از کشور را شامل می‌شوند و از کولرآبی استفاده می‌کنند با تنظیم درجه کولرها روی دور کند، می‌توانند تا ۵۰ درصد مصرف برق را کاهش دهند.

اجرای طرح از اول خرداد ماه آغاز و تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت و تمامی مشترکان خانگی می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند و امیدواریم با اجرای این طرح بتوانیم ناترازی تولید و مصرف را جبران نمائیم و شبکه‌های برق پایدار و برق تمامی مشترکان تأمین شود.

۸۰ درصد مشترکان خانگی زیر الگوی مصرف، برق مصرف می‌کنند و فقط ۲۰ درصد از مشترکان مصرف بالایی دارند، که از همین ۲۰ درصد مشترک پرمصرف هم حدود ۴ درصد از مشترکان مصرفشان بسیار بالا است که بایستی راهکارهایی را برای کاهش مصرف اتخاذ کنند، در غیر این صورت مشمول تعرفه‌های پلکانی خواهند شد و مصوبات قانونی برای آنها اجرا می‌شود.

در این خصوص، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در گفت و گو با مهر با اشاره به اینکه صرفه جویی در مصرف خانگی برق می‌تواند به سایر بخش‌ها کمک کند، گفت: در صورتی که در مصرف خانگی صرفه جویی نشود، ناترازی برق به بخش‌های صنعت و کشاورزی وارد می‌شود ولی وقتی این بخش‌ها خیلی خوب فعالیت کند می‌توان انرژی بیشتری به سایر بخش‌ها منتقل کرد.

وی ادامه داد: ناترازی ما هنوز تمام نشده و مجبور هستیم برنامه‌های مدیریت مصرف را به قوت خود ادامه دهیم و مانند سال گذشته آنها را اجرا کنیم. اما وقتی مشترکان خانگی همراهی کنند از این فشار کاسته می‌شود.

سخنگوی صنعت در پاسخ به این سوال که آیا نیروگاه‌ها با راندمان پایین وارد مدار می‌شوند، گفت: برای دوره اوج بار که ساعت محدودی هم که نهایتاً ۵ تا ۲۰۰ ساعت است مجبوریم از نیروگاه‌هایی که راندمان پایین‌تر هم دارند استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: در تمامی سال از نیروگاه‌های پر بازده استفاده می‌کنیم و راندمان متوسط کشور ۳۹.۱ درصد است که عدد بسیار بزرگی است، که در کشورهای منطقه رتبه خوبی است و در دنیا هم همینطور.

سخنگوی صنعت برق توضیح داد: برنامه ما این است که این عدد را طی ۲ تا ۳ سال آینده این عدد را به بالای ۴۰ درصد برسانیم.

به گفته این مقام مسؤول در حال حاضر میزان واردات ما بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ مگاوات است.

رجبی مشهدی با اشاره اینکه افزایش واردات و صادرات در این برهه از زمان نیازمند زیر ساخت است در این زمینه توضیح داد: چنین اقداماتی به سادگی نیست و باید شبکه برق وجود داشته باشد و در زمانی که نیازمند واردات هستیم کشور مبدا هم از ظرفیت کافی برخوردار باشد که معمولاً اینگونه نیست.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا