کد خبر: 130402131818
انرژیروزنامهفناوری اطلاعات و ارتباطات

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ کنتور هوشمند؛ حراست از ذخایر زیرزمینی آب

گروه انرژی- با توجه به اینکه ذخیره و مدیریت مصرف آب از طریق کنترل نمودن آن امری حائز اهمیت است، توانمندسازی رفتار انطباقی و سیستمی پایدار در مدیریت آموزشی در این زمینه تحقق این امر را سهولت می بخشد و در اولویت قرار دارد.

کشورهای هوشمند در این خصوص به بهره برداران در مدیریت مصرف آب کمک مینماید. لذا این تحقیق با هدف توانمندسازی رفتار مدیریتی بهره بردار بهره مند از کشور هوشمند نصب شده بر روی چاه های آب زیرزمینی و بیان سوابقی از نصب کنتور هوشمند در وزارت نیرو انجام گرفته است.

 بدین منظور در این تحقیق ضمن با درنظر گرفتن بحرانی بودن وضعیت منابع آب موجود در کشور و ارائه راهکارهای مدیریتی جهت پایش و کنترل برداشت از چاه های آب زیرزمینی انواع کشورهای هوشمند مورد استفاده در کشور و ظرفیت های موجود هر کدام مورد بررسی قرار گرفته است.

همچنین بررسی آمارهای موجود نشان می دهد که در کنار نصب کنتورهای هوشمند ایجاد تشکل های آب بران و واگذاری حفاظت از آب به تشکل های مردمی با استفاده از اطلاع رسانی، فرهنگ سازی در سطح کلان در خصوص اندازه گیری های هوشمند برداشت از چاه های آب زیرزمینی و پایش و قرائت از راه دور کنتورهای هوشمند خود دستاوردهای در جهت پیشبرد هدف جلوگیری از اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی می باشد و در این راستا تاثیر مثبت نصب کنتورهای هوشمند بر آبخوان دشت دماوند بررسی و تحلیل شده است.

بحران آب و تهدید کمبود منابع آب به عنوان پیامد مستقیم عوامل مختلفی از جمله تغییرات اقلیمی ،کاهش بارندگی ،استفاده از روشهای سنتی آبیاری و برداشت نامتعارف از منابع آب زیرزمینی مطرح شده است . در بخش کشاورزی در مناطق خشک در سراسر جهان با کمبود آب و کاهش شدید آبهای زیرزمینی مواجه هستند. در حال حاضر میزان کسری مخزن به وجودآمده در آبخوانهای کشور که حدود ۱۱۰ میلیارد مترمکعب می باشد،باعث شده تا وزارت نیرو در قالب طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی ،هوشمندسازی کنتورهای چاه های مجاز را در دستور کار خود قرار دهد.

 یکی از پروژه های اصلی طرح تعادل بخشی آب زیرزمینی که در سال ۱۳۹۴ با هدف حفاظت از آبخوان ها و جبران کسری مخزن و با هدف جلوگیری از افت تراز آب زیرزمینی و تبعات ناشی از آن از جمله فرونشست زمین در حال اجرا است ،نصب کنتورهای هوشمند آب برروی چاه های مجاز با مصارف مختلف کشاورزی ،صنعت و خدمات است.

در این مقاله ابتدا انواع کنتورهای هوشمند و اثربخشی آن در مدیریت منابع آب بررسی گردیده است و نحوه پایش و قرائت از راه دور کنتورهای هوشمند در آب منطقه ای استان تهران بیان گردیده است.

هم چنین بررسی هیدروگراف دشت دماوند در استان تهران نشان می دهد که از زمان شروع پروژه نصب کنتور هوشمند دراین دشت تغییرات سطح آبخوان و افت سطح آب زیرزمینی کاهش یافته است .

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: امنیت غذایی و امنیت اجتماعی کشور در گرو حفظ و حراست از آب و به ویژه آب‌های زیر زمینی است و رعایت نکردن آن مخاطراتی را برای کشور رقم خواهد زد.

محمد جوانبخت اظهار کرد: در مدیریت منابع آب کشور موارد متعدد بسیاری باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد که صیانت از آب کشور به ویژه آب‌های زیرزمینی و مدیریت توامان آب و برق با استفاده از نصب کنتورهای برق برای کنترل برداشت از چاه‌های کشاورزی از جمله این موارد است.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا