کد خبر: 21040037462
روزنامهکشاورزی

کاهش حضور دلالان در مزارع گندم با ورود نیروهای امنیتی

نایب‌رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور از کاهش ورود دلالان به خرید گندم با حضور نیروهای امنیتی خبر داد.

علی‌قلی ایمانی با بیان اینکه حضور دلالان در مزارع و خرید گندم از سوی آن‌ها کاهش قابل توجه داشته است، اظهار کرد: نیروهای امنیتی به موضوع خرید گندم از سوی دلالان و حضور آن‌ها در مزارع ورود کرده‌اند و اکنون این افراد سودجو جرات نمی‌کنند به سراغ کشاورزان بیایند.

او ادامه داد: دلیل ورود نیروهای امنیتی به موضوع خرید گندم از سوی دلالان، جلوگیری از انحراف این محصول از مسیر خرید تضمینی و تامین ذخایر استراتژیک کشور است.

ایمانی تصریح کرد: در همین راستا تمامی انبارها باید با مشخصات کامل ثبت سامانه شوند و در صورت ثبت نشدن برخورد شدید با متخلفان خواهد شد.

ایمانی افزود: در سال‌جاری شاهد افزایش چشمگیر انبار گندم از سوی گندمکاران و خودداری آن‌ها از فروش محصول به دولت هستیم.

او اصلی‌ترین دلیل گندمکاران برای اقدام به انبار گندم را احتمال افزایش قابل توجه قیمت بذر برای کشت سال ‌زراعی بعد عنوان کرد.

به گفته ایمانی،در بسیاری موارد، میزان انبار گندم به این بهانه، بیش از حد معلوم است، به نحوی که مواردی به ما گزارش شده که یک کشاورز ۵۰ تن گندم را در انبار خود ذخیره کرده در حالی که سطح مزرعه او ۲۰ هکتار است و حداکثر میزان خود مصرفی بذر برای این سطح ۲ تن است.

او از دیگر دلایل گندمکاران برای افزایش انبار گندم در سال‌جاری را بالا رفتن قیمت خوراک دام، افزایش تولید آرد و نان خانگی و احتمال افزایش دوباره قیمت خرید گندم برشمرد.

ایمانی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اصلاح اخیر قیمت گندم از سوی دولت، چرا گندمکاران امید به افزایش دوباره قیمت دارند، اظهار کرد: هنوز قیمت گندم برای صنف و صنعت اصلاح و اعلام نشده است. کشاورزان احتمال می‌دهند قیمت برای صنف تا ۵ هزار و ۴۰۰ تومان برای هر کیلوگرم گندم تعیین شود.

نایب‌رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور معتقد است با توجه به اوضاع نامساعد اقتصادی کشاورزان، باید به آن‌ها حق داد به دنبال قیمت بالاتر برای فروش دسترنج خود باشند.

ایمانی یادآور شد: درآمد کشاورزان برای تامین زندگی و معاش آن‌ها کفایت نمی‌کند، به همین دلیل موضوع فروش محصول با قیمت بالاتر حتی اگر احتمال آن ضعیف باشد برای کشاورزان اهمیت دارد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا