کد خبر: 300202127759
جهانروزنامه

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ انقلاب رنگی در کمین صربستان؟ 

گروه سیاسی- عبارت “انقلاب رنگی” اشاره به جنبش‌های اعتراضی سازماندهی‌شده و تحت حمایت دولتی غربی- معمولا آمریکا – دارد.

این به اصطلاح انقلاب‌ها که معمولا هدفشان سرنگون کردن رهبران مخالف با منافع آمریکاست، به طور معمول توسط نهادهای اطلاعاتی آمریکایی حمایت و از سوی مجموعه‌ای از سازمان‌های غیردولتی تحت پشتیبانی مالی آمریکا سازماندهی می‌شوند.

این عبارت عمدتا بعد از “انقلاب صورتی” در سال ۲۰۰۳ در گرجستان شناخته شد. به نوشته راشا تودی، اولین مورد استفاده موفقیت‌آمیز از تاکتیک‌های مربوط به انقلاب رنگی در سال ۲۰۰۰ در یوگسلاوی اتفاق افتاد. در جریان این تحول، جنبش اعتراضی دانشجویی پشتیبانی‌شده توسط آمریکا اسلوبودان میلوشویچ، رئیس جمهور اسبق یوگسلاوی را مجبور به استعفا کرد.

میلوشویچ یک سال قبل از آن وارد جنگ با تلاش جدایی‌طلبانه فعالان آلبانیایی‌تبار در کوزوو شده و بعد از بمباران سه ماهه شهرهای صربستان توسط این بلوک تحت رهبری آمریکا، با اشغال این استان توسط ناتو کنار آمد.

الکساندر ووجیچ، رئیس جمهور صربستان گفت، غرب از زمانی که بلگراد از “واگذار کردن کوزوو روی سینی به آنها امتناع کرده، برای صربستان مشکلات به بار آورده است.”

روز جمعه هزاران تن از معترضان به همراه گروهی از سیاستمداران مخالف در شهر بلگراد راهپیمایی برگزار کرده و استعفای براتیسلاو گاسیچ، وزیر کشور صربستان و همچنین الکساندر وولین، رئیس سازمان اطلاعات این کشور را خواستار شدند.

از زمانی که در اوایل ماه جاری میلادی‌ ۱۷ تن شامل هشت کودک در دو حادثه تیراندازی دسته‌جمعی در صربستان کشته شدند، پایتخت این کشور شاهد تظاهرات پی در پی بوده است.

به نوشته پایگاه راشا تودی بالکان، روز جمعه برخی از معترضان صربستانی استعفای ووجیچ را مطالبه کردند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا