کد خبر: 040402130907
اقتصاداقتصاد کلانروزنامه

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ پیش بینی پذیری نیاز اساسی اقتصاد ایران

گروه اقتصاد- در دولت های قبلی هم این اتفاق افتاده  و کافیست بودجه منضبطی تعریف و الزامات مالی را رعایت همچنین قواعد اداری و حاکمیتی را محقق کنید این می تواند پیش بینی پذیری را بوجود آورد و امروز یکی از مشکلات اساسی که حداقل در سه فصل گذشته در تمام نظرسنجی های فضای کسب و کاری در کشور در حوزه عمومی انجام شده موضوع عدم پیش بینی پذیری سپس تغییر قوانین و مقررات و قیمت ها و ..

در کشورما  قدرت پیش بینی پذیری ما در حوزه اقتصاد ضعیف شده و به عنوان افرادی که فعالیت اقتصادی انجام می‌دهیم همیشه برای ابهاماتی برای ما وجود دارد که اسناد بالادستی ما که تصویب، ابلاغ و اجرا می‌شود چه میزان بر فعالیت‌ های مان تاثیر خواهد گذاشت و شاخص های مختلف موجود در بازار مثل ارز، بورس و طلا و.. به چه سمتی خواهد رفت.

عمده‌ترین تقاضای فعالان اقتصادی خصوصا در سطح ملی افزایش پیش‌بینی پذیری در اقتصاد کشور به همت دولت و حاکمیت است.تنها در سایه پیش‌بینی پذیر بودن اقتصاد و برقراری ثبات اقتصادی است که فعالان اقتصادی می‌توانند برای تولید و حتی فروش کالاهای خود برنامه‌ریزی کنند.

کنترل تورم تنها از طریق برقراری انضباط مالی و بودجه‌ای کشور و جلوگیری از خلق پول بدون پشتوانه است. مردم انتظار دارند تورم حاکم بر فضای اقتصادی کشور مدیریت شود.

اکنون همه کنترل تورم را به عنوان روی دیگر سکه، از دولت تقاضا دارند.

در این خصوص، محمدحسین برخوردار، رییس اسبق مجمع عالی واردات در گفت‌وگو با شادا در خصوص آیین نامه لزوم ثبت و اطلاع رسانی مقررات در پایگاه اطلاعات قوانین و مقررات مرتبط با کسب و کار که از ۲۸ اردیبهشت ماه الزامی شده است، گفت: به طور کلی پیش بینی پذیری اقتصاد برای فعالان اقتصادی یک نیاز ضروری است و ورود دولت به این موضوع مهم می‌تواند مشکلات زیادی را در اقتصاد حل کند.

این فعال اقتصادی اضافه کرد: پیش از این، قوانین بخش های مختلف در حوزه گمرک، بانک، مالیات و یا قوانین ارزی به صورت ناگهانی تغییر و این مساله همه بخش های اقتصادی از تولید کننده تا مصرف کننده را دچار مشکل می کرد.

وی افزود: تلاش دولت برای ایجاد دولت الکترونیک، خوب و درست بوده است، اطلاع رسانی به فعالان اقتصادی از طریق دولت الکترونیک سبب صرفه جویی در زمان و اطلاع سرانی شفاف تر می شود.

برخوردار اظهار کرد: به عنوان مثال در بخش قوانین بانکی، تولید کننده به عنوان فعال اقتصادی روی تسهیلات با سود ۱۸ درصد حساب کرده است، اما وقتی به صورت ناگهانی و بدون اطلاع این سود تغییر می‌کند، قطعا سرمایه گذار و تولید کننده با مشکلات زیادی مواجه می شوند.

رییس اسبق مجمع عالی واردات عنوان کرد: فعالان اقتصادی در حوزه قوانین ارزی همواره با مشکلات زیادی مواجه بوده اند، از این رو با اطلاع رسانی به موقع قطعا واردات و صادارت دچار وقفه و مشکل نمی شود؛ همچنین وقتی این دو بخش به راحتی فعالیت کنند، آخرین حلقه زنجیره یعنی مصرف کننده نیز راضی خواهد بود.

برخوردار متذکر شد: اینکه دولت سیزدهم به بحث پیش بینی پذیر شدن اقتصاد ورود کرده اتفاق خوب، مطلوب و به جایی است، اما در همه کشورهای پیشرفته، مدت زمان این پیش بینی پذیری حداقل ۴ ماه است، چرا که این مدت به فعال اقتصادی فرصت کافی برای تصمیم گیری می دهد، بنابراین اگر این زمان افزایش پیدا کند، قطعا رضایت بیشتری را به همراه دارد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا