کد خبر: 230302129792
اقتصادراه و مسکنروزنامه

«عصراقتصاد» بررسی می کند؛ افسار مسکن کشیده می شود؟

گروه اقتصاد-  نزدیک به یک سال است که در دولت مردمی سیزدهم کنترل بازار اجاره در دستور کار است که برنامه‌های مختلفی داشت و شامل تهیه طرح ساماندهی بازار مسکن بود که با همراهی نمایندگان مجلس به تصویب رسید که در صورت همکاری شورای نگهبان با این روش بتوان کمک قابل‌توجهی به مردم در این خصوص داشته باشد.

محور دیگر اقدام برنامه کنترل و ساماندهی بازار مسکن، ساماندهی بنگاه‌های مشاوران املاک بود. طبق آخرین اقداماتی که مربوط به ساماندهی بنگاه‌های مشاوران املاک می‌شود مربوط به دهه ۸۰ است که نهایتاً به اعطای توکن، کد رهگیری و ثبت قراردادها شد که عملاً در دهه ۹۰ ساماندهی بازار مشاوران املاک رها شده بود.

با توجه به اینکه این صنف بزرگ‌ترین صنف به شمار می‌روند بیشترین تخلفات را داشتند که تلاش کردیم تا اخلال گرانی را که در پوشش بنگاه‌های مشاوران املاک اثرات نامطلوبی را بر بازار زمین و مسکن دارند را از گردونه خارج شود.

هفته گذشته رئیس انجمن انبوه سازان تهران اعلام کرد که قیمت مسکن ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است و این امر به دلیل کم شدن تقاضا ایجاد شده است.

اما مرکز پژوهش‌های مجلس در یک برش پنج‌ساله از بازار مسکن، با استناد به آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، اعلام کرده است که هر مترمربع واحد مسکونی در مناطق ۲۲ گانه تهران از آذرماه ۹۶ تا آذرماه ۱۴۰۱، از ۵ میلیون و ۸۸ هزار تومان به ۴۸ میلیون و ۷۳ هزار تومان رسیده است.

بر این اساس، مسکن در کلانشهر تهران شاهد رشدی حدود ۹۵۰ درصدی بوده، حال آنکه در همین بازه زمانی پنج‌ساله، حداقل دستمزد نیروی کار که از سوی دولت تعیین می‌شود، حدود ۶۰۰ درصد افزایش داشته و از یک میلیون و ۱۲۵ هزار تومان به ۶ میلیون و ۷۲۵ هزار تومان رسیده است.

این آمار منتشر شده مربوط به آذرماه سال گذشته است و از آن ماه تا به امروز هیچ آماری در بخش مسکن منتشر نشده است.

برخی از کارشناسان در این مدت معتقد بودند که قیمت مسکن ادامه روند افزایشی خود را خواهد داشت اما در هفته گذشته به دلیل روند کاهش قیمت ارز، قیمت مسکن نیز روند کاهشی پیدا کرد.

روند کاهشی قیمت مسکن متأثر از دو عنصر بازارهای موازی و کاهش تقاضا بوده است. کاهش تقاضا به دلیل اینکه مردم منتظر هستند تا ببیند قرار است چه اتفاقی در عرصه بین المللی رخ دهد و بعد تصمیم گیری کنند بازارهای موازی مانند ارز و سکه نیز در این مدت روند کاهشی داشته‌اند که این امر بازارهای باعث کاهش قیمت در بازارهای سرمایه‌ای شده است.

فرهاد بیضایی درخصوص روند کاهشی قیمت مسکن به مهر گفت: ابتدا ریزش قیمت در بازارهای موازی مانند سکه و ارز بوده است و در بازار مسکن هم در حال رخ دادن است منتهی این امر می‌تواند مداوم باشد.

چرا که حوزه مسکن حباب سنگینی داشت و اگر گشایش ارزی ایجاد شود و بازار ارز رو به کاهش برود و به ثبات برسد این امر مستقیم بر بازار مسکن اثرگذار خواهد بود

وی در ادامه افزود: این روند کاهشی در حال حاضر به دلیل این است که تقاضا از بازارهای سرمایه‌ای خارج شده است و متقاضیان منتظر ایجاد شرایط جدید هستند که مبتنی بر شرایط جدید اقدام کنند در بازار خودرو هم حتی شاهد ریزش قیمت هستیم و تقریباً همه بازارهای سرمایه‌ای با ریزش قیمت مواجه بوده است به دلیل کاهش تقاضای ایجاد شده و سطح مبادلات هم کاهش پیدا کرده است و بازار مسکن هم از این روند کاهشی بی نصیب نمانده است.

این کارشناس مسکن در پایان بیان کرد: باید دید در حوزه توافقات و بازگشایی های ارزی چه اتفاقاتی رخ خواهد داد و بعد از آن با توجه به کاهش قیمت ارز بازار مسکن هم خودش را با این بازار تطبیق خواهد داد.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا